Volledige versie bekijken : Ongewenste startpagina verwijderenstallion
15 juni 2006, 16:47
Het overkomt ons allemaal wel eens. We hebben een pagina bezocht en deze heeft zich als startpagina in de Internet Explorer genesteld en we raken hem maar niet kwijt!
Als eerste kijken we dan natuurlijk bij de instellingen van de startpagina onder Extra / Internet-opties, tabblad Algemeen en trachten het daar te wijzigen.

Geen succes? Dan op zoek in het register. Start de registereditor: Start / Uitvoeren, tik in regedit en klik op OK. Navigeer naar de volgende sleutel: HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / InternetExplorer / Main en daar vind u dan in het rechtervenster StartPage. Indien die waarde niet de juiste URL is dan deze hier leegmaken. Dan de gewenste URL weer via Internet-opties instellen.

Nog niet gelukt? Kijk ook in een van deze sleutels: HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / InternetExplorer / Main en HKEY_USERS / .DEFAULT / Software / Microsoft / InternetExplorer / Main. U zult op een van deze plekken de sleutel StartPage of Default_Page_URL aantreffen, mogelijk zelfs allebei. Selecteer de waarde en wijzig de URL in die van uw favoriete startpagina.

Er is nog een mogelijkheid. Het wijzigen van de startpagina lukt op zich wel maar elke keer nadat u de computer opnieuw opstart is die ongewenste pagina weer terug. Dan is er een programmaatje op uw computer terecht gekomen dat tijdens het opstarten van de PC er voor zorgt dat uw startpagina wordt gewijzigd. Om op te zoeken welke programma's er tijdens het starten worden geladen klikken we Start / Uitvoeren, tik in msconfig en klik op OK. Op het tabblad Opstarten kunt u dan op zoek naar de boosdoener en hem uitschakelen door het vinkje voor het betreffende programma te verwijderen.

Geen succes? Dan zit er weinig anders op dan contact op te nemen met een gespecialiseerd forum op dit gebied (http://www.ivanhoejupiler.be/). Om deze te vinden is het meestal voldoende om de naam van de vervelende pagina of toolbar in een zoekmachine zoals b.v. Google in te toetsen. Bij de gevonden resultaten zijn deze forums dan wel te vinden.

Bron: Digiweetjes