Volledige versie bekijken : Telenet, hotspots en aanverwanten



Dieseltje
1 januari 2008, 21:12
Wie kan me eens kort uitleggen wat ik nodig heb om draadloos in verbinding te komen met die zogenaamde hotspots . Alle uitleg is welkom want ikke complete leek op dat gebied.

2B's
1 januari 2008, 22:51
Ga proberen je een menselijke uitleg te geven.

Die hotspots kan je gebruiken als je ervoor betaalt... tenzij je een telenet abo hebt waarin het gebruik van hotspots "gratis" is inbegrepen.

Een hotspot is een locatie waar je draadloos kunt internetten via je eigen provider.
Je hebt dus een laptop - PDA of zelfs je GSM (ik heb met GSM internet géén ervaring)

Het komt erop neer dat je dus een wireless kaart in je laptop of PDA hebt zitten waardoor je op internet kan. Je dient je instellingen voor internet wel in te stellen zodat je kan inloggen met je gebruikersnaam en paswoord. Dat is dus een ietsje anders dan wat we de dag van vandaag gewend zijn met het internet via de kabel.

Dieseltje
1 januari 2008, 22:56
Je dient je instellingen voor internet wel in te stellen zodat je kan inloggen met je gebruikersnaam en paswoord. Dat is dus een ietsje anders dan wat we de dag van vandaag gewend zijn met het internet via de kabel.En hoe stellen we dat in ??
Zoals hierboven al beschreven, complete leek op dit gebied.
'k Zou in de toekomst graag m'n laptopje meenemen overdag maar dan wel werkend ;) niet enkel als balast.

2B's
1 januari 2008, 23:09
http://onlinesupport.telenet.be/eCustomer/iq/telenet/request.do?create=kb:TelenetKB_Master_CR&searchProperties=type:natural&search=instelling%20hotspot Hier vind je meer informatie over wat je precies moet doen. Geraak je er niet uit, wil ik je graag helpen hoor.

Grtz
2Bs

Elias
13 januari 2008, 18:35
Je bent beter dat je daarvoor eens naar een telenetwinkel gaat die personen kunnen je hierbij zeker helpen want op de site staat niet alle uitleg

Luc@s
16 januari 2008, 19:34
als je je wifi interface aan hebt staan, en je gaan naar de wirless verbindingen, zal hij automatich "TELENET HOTSPOT" detecteren, gewoon op connecteren drukken.

als je dan je favorite browser opendoet, ga je indien er geen proxy aanstaat (zie Tools -->> internet options ->> connections-->> lan settings) kom je automatisch terecht op een telenet portaal waar je ofwel je login ingeeft, ofwel aangeeft dat je wilt betalen via visa.

groeten
L.

Dieseltje
19 januari 2008, 20:30
Allez, we hebben kennis genomen van alles wat hierboven geschreven is .

Bedankje aan allen die reageerden .

We zijn echter tot de conclusie gekomen dat heel het gedoe met Telenet en z'n hotspots niet de oplossing is die we zoeken ..
Wat we dan wel zoeken ?? On line geraken vanaf elke plek in België, door middel van een soort GSM kaart. Iets zoals vodavone van Proximus.
Is het bvb. mogelijk om mijn BT GSM ( nokia 6111) als modem te gebruiken ( Laptop heeft ook BT aan boord) ?? Welke instellingen moet die dan meekrijgen ??? Of ben ik verplicht z'n "Vodafone Mobile Connect datakaart* of USB-modem " aan te schaffen???

Iemand ervaring met de tarieven die Proximus hanteert ??

* Wanneer u slechts af en toe gebruik wenst te maken van uw connectie, betaalt u het standaardtarief “Access Time option”: € 4,99 / uur (gefactureerd per schijf van 5 min.:
€ 0,4158/5 min.)Hoe berekenen ze dat uur ??? is dat effectief per uur of is dat de specifieke verbindingstijd die ze bedoelen ???

Heel veel vragen voor, hopelijk, heel veel antwoorden. (y)

Luc@s
21 januari 2008, 01:58
zal eens kijken, maar dit blijkt nog iets anders dan ik dacht dan ...

Luc@s
21 januari 2008, 02:02
Momenteel loopt er een aktie, 1mnd gratis en zo'n PCMCIA-kaart of USB voor 48,76€

het abonnement zelf kost € 41,31 /mnd. voor ongelimiteerde toegang.
Dit lijkt me het voordeligste, de andere tarieven vallen percies vrij duur uit.

voor landelijke dekking en snelheden kan je hier (http://business.proximus.be/nl/Vodafone_Mobile_Connect_Card/VMC_Benefits.html/) terecht.

heb dit zelf ook een tijdje gehad, en toch niet ontevreden van :good:


groeten
L.