Volledige versie bekijken : partities maken op een SSD



wim-v-24
13 januari 2012, 23:54
Hallo,

Wanneer ik mijn SSD wil verdelen in 2 partities kan ik hiervoor windows 7 gebruiken tijdens het installeren ?
Deze onderstaande tekst begrijp niet echt goed wat er juist moet gebeuren en hoe dit moet toepassen als ik mijn partities wil aanmaken.
Ik zou een C en D partitie aanmaken C 80 GB en D 100GB(de rest)
De SSD is in totaal 180 GB.
12. Partitie Alignen

Alignen is het aanmaken van een partitie met een omvang die exact een hele factor
maal de omvang van clustergrootte (bv. 4096KB) is.
Als de partities niet ‘aligned’ zijn, kan een lees/schrijfacties vanuit het OS
in het slechtste geval twee fysieke lees/schrijfacties nodig hebben.
Alignen bij Windows is alleen met een NTFS partitie.
Windows 7 maakt altijd alignde partities aan.

Back-up: Een image maken en terugzetten?
Als je de partitie niet verandert blijft de Aligment behouden met Acronis TruImage 2010
En als je alleen een image van de partitie maakt en terugzet verlies je de alignment niet.
Dus als je niet vergroot en je zet de image terug is het OK.
Een site met een calculator om te zien of je partitie aligned is: Calculator (http://www.techpowerup.com/articles/other/157)


13. OnderPartitioneren

Wanneer je een partitie maakt die ca. 90% van de maximale omvang van de ssd is,
blijft de performance veel langer acceptabel dan bij het volledig partitioneren van een ssd,
vooral wanneer de partitie vol begint te raken.
Sommigen zeggen dat bij Windows 7 dit onderpartitoneren niet meer nodig is...
Sommige SSD's maken, onder Windows 7, automatisch een 'system reserved' partitie aan.

Peter.B
14 januari 2012, 05:59
http://computertotaal.nl/cursussen/20758-overstappen-op-een-ssd/4.html

Peter.B
14 januari 2012, 06:18
Alignen http://computertotaal.nl/cursussen/20758-overstappen-op-een-ssd/3.html

wim-v-24
17 januari 2012, 12:26
Alignen http://computertotaal.nl/cursussen/20758-overstappen-op-een-ssd/3.html

Hallo Peter.B,
Ik heb nog enkele vragen in verband de link die u postte.

Wanneer ik het vinkje weg doe bij:
“De inhoud en eigenschappen van bestanden op dit station mogen worden geïndexeerd.”
krijg ik de volgende.
Ik kan kiezen uit 2 mogelijkheden:

wijzigingen alleen op station C toepassen of

wijzigingen op station C :/ onderliggende mappen en bestanden toepassen.

Welke moet ik aanvinken ?

Wordt bij de OCZ VERTEX 2 SATA2 180GB het trimmen automatisch gedaan door windows7 ?

Moet ik bij een OCZ SSD bij beleidsregels leegmaken van windows schrijfcache op
apparaat uitschakelen aanvinken (dus gewoon de onderste aanvinken )?

Als ik bij systeemeigenschappen systeembeveiliging uitschakelen toepassen inschakel
gebeurd dit niet enkel op de C van de SSD maar ook bij F en E,dit zijn mijn data schijven.
Waarom gebeurd dit en hoe zorg ik ervoor dat mijn data schijven niet worden uitgeschakeld of is dit geen probleem voor data verlies ?

reeds bedankt voor u tijd.

Peter.B
17 januari 2012, 18:14
deze nemen;
wijzigingen op station C :/ onderliggende mappen en bestanden toepassen


Wordt bij de OCZ VERTEX 2 SATA2 180GB het trimmen automatisch gedaan door windows7
ja,wordt automatisch gedaan.

kan je zo controleren:
Binnen Windows 7 kunt u kijken of de TRIM-functie is geactiveerd. Dat doet u via de DOS-opdrachtregel en wel als volgt: 'fsutil behavior query disabledeletenotify <ENTER>' De waarde '0' geeft aan dat TRIM is ingeschakeld, de waarde '1' geeft aan dat TRIM is uitgeschakeld.
van deze link: http://www.computeridee.nl/faqman/besturingsystemen/windows-7/trimfunctie-van-ssd


Moet ik bij een OCZ SSD bij beleidsregels leegmaken van windows schrijfcache op
apparaat uitschakelen aanvinken (dus gewoon de onderste aanvinken )?

ja,uitschakelen aanvinken.


deze vraag ;
Als ik bij systeemeigenschappen systeembeveiliging uitschakelen toepassen inschakel
gaat over dit;
11. Systeemherstel

dit moet uitgeschakeld worden.
en als 'k het goed voor heb stond de C: uitgeschakeld.gebeurd standaard door windows7.

wim-v-24
17 januari 2012, 20:38
deze nemen;


ja,wordt automatisch gedaan.

kan je zo controleren:
van deze link: http://www.computeridee.nl/faqman/besturingsystemen/windows-7/trimfunctie-van-ssd


ja,uitschakelen aanvinken.


deze vraag ;
gaat over dit;
dit moet uitgeschakeld worden.
en als 'k het goed voor heb stond de C: uitgeschakeld.gebeurd standaard door windows7.


Windows Write-cache in- of uitschakelen
Sorry maar voor alle duidelijkheid zo instellen als op afbeelding?
Afbeelding:
http://img515.imageshack.us/img515/3473/beleidsregels.jpg

systeembeveiligingen:
Bij mij stond dit ingeschakeld standaard.
Wanneer ik op configureren klikte en systeembeveiliging uitschakelen aanvinkt.
Kreeg ik het probleem dat dit ook werd uitgeschakeld voor de E en de F schijf
Zojuist was het mogelijk om dit individueel in en uit te schakelen.
C is de SSD met windows 7
E is dataschijf
F is dataschijf

Staat zo juist als op de afbeelding?
Afbeelding:
http://img707.imageshack.us/img707/8272/beveilegingsinstellinge.jpg

Alvast bedankt voor u tijd!!

Peter.B
18 januari 2012, 05:26
Windows Write-cache in- of uitschakelen
allebei uitvinken.


systeembeveiligingen:
alle schijven staan bij mij uitgeschakeld.maar zeker de ssd uitschakelen.