• [Review] The Sims 3: Na Middernacht

  5 december 2010 17:53 door
  De Sims 3: Na Middernacht is de nieuwste Sims uitbreiding van de populaire game De Sims 3 van EA. Met 'Na Middernacht' zorg je dat je sims hun saaie leventje kunnen inruilen voor het bruisende stadsleven. Bars, clubs en lounges, here we come!

  Inleiding

  De Sims 3: Na Middernacht is de derde uitbreiding van de game 'De Sims 3'. De 2 vorige uitbreidingen 'Wereldavonturen' en 'Ambities' haalden maar liefst gemiddelde scores tussen 75% en 85% bij verschillende sites en magazines. We zullen in deze review kijken of deze nieuwe uitbreiding de goede lijn verder kan zetten!

  Wat is er nieuw?

  "Wat is er nieuw?" De vraag die we wellicht bij elke uitbreiding stellen. De Sims 3: NM voegt wel redelijk wat zaken toe. In de eerste plaats is er een volledig nieuwe stad met clubs, bars en lounges. Ook staan er flatgebouwen met neonverlichting die bijdragen aan de sfeer.

  Maar niet alleen de neonverlichting zorgt voor extra sfeer, ook de nieuwe muziek verhoogd de sfeer in de clubs.

  Ook kunnen de sims zich nu verplaatsen doorheen de nieuwe stad 'Bridgeport' via de ondergrondse metro. Dit zijn echter 'rabbitholes' waar je sim dus in gaat en uiteindelijk aan de andere kant terug uitkomt.


  Na Middernacht laat je toe om je familie te laten leven in een appartement (Zoals De Sims 2: Appartementsleven). Ook kan je vanaf nu 's avonds / 's nachts op stap gaan naar verschillende locaties om iets te drinken of om te dansen. Maar je moet ook oppassen, 's nachts zijn er namelijk ook vampieren aanwezig in je stad. En als ze je sim bijten, wordt deze ook een vampier waardoor hij enkel 's nachts naar buiten kan komen. Als je sim een vampier is kan je ook de gedachten lezen van andere sims en kan je ook andere sims bijten zodat ook zij een vampier worden. Vampieren hebben nu ook nog andere voordelen, zoals het feit dat ze sneller kunnen lopen en sneller zaken kunnen bijleren.

  Vampieren moeten tevens overleven op 'plasma' dat je kan vinden in de koelkast (Uhm ok?) en in het ziekenhuis. Ook kunnen je sims nu een vampierbaby krijgen, deze kan in zijn kinderjaren wel nog tegen de zon en moet geen plasma drinken. Maar als hij volwassen wordt krijgt hij ook de eigenschappen van een echte vampier. De baby kan welliswaar wel gedachten lezen en sneller dingen bijleren.

  Ook zijn er nieuwe vaardigheden toegevoegd aan de game. De eerste is "Mixologie", deze bepaald hoe goed je bent in het mixen van drankjes. Ook kan je nieuwe recepten leren doorheen het spel. Deze vaardigheid kan tevens goed van pas komen als je sims het niet breed hebben. Je kan dan even achter de bar gaan staan en je favoriete drankjes verkopen voor wat geld.

  Voor de rest heb je nu ook één vaardigheid per instrument. Hierdoor kan je bijvoorbeeld heel goed zijn in het bespelen van de basgitaar, maar echt slecht zijn met de piano. Ook heb je nu de mogelijkheid om een band op te richten met andere mensen (maximum 4). Je kan dan optredens regelen en zorgen dat je beroemd wordt.

  Een andere nieuwigheid is dat de makers ook twee nieuwe opties hebben toegevoegd die je kan gebruiken bij het maken van nieuwe sims. Namelijk twee schuifbalken. De eerste schuifbalk kan je gebruiken om je sim wat meer spieren te geven. De tweede schuifbalk kan je gebruiken om grootte van de borsten van je sim aan te passen.


  Uiteindelijk zijn er nog een aantal kleine aanpassingen die ik even zal opsommen:
  - Je kan zwembaden in je huis maken
  - Je kan ronde zwembaden maken
  - Fonteinen plaatsen (ook binnenshuis)
  - Halve muren plaatsen
  - Hoogte van decoraties aanpassen
  - Platvormen toevoegen aan je huis (voor bijvoorbeeld een podium te maken)

  Conclussie
  Vele lezers zullen tijdens het lezen van de 'wat is er nieuw' sectie wellicht gedacht hebben 'dit komt me bekend voor'. Dat is inderdaad een terechte opmerking. Veel features zoals de appartementen, vampieren, het nachtleven in het algemeen zijn we al tegengekomen in uitbreidingen van De Sims 1 en 2. (Meer bepaald: De Sims 2: Nightlife, De Sims 2: Appartementsleven, De Sims: Hot Date, De Sims: Superstar en De Sims: House Party.)

  Dit is ook de hoofdreden waarom deze uitbreiding minder scoort dan zijn voorgangers. De uitbreiding voegt te weinig dingen toe en bevat eerder herbruikte concepten uit vorige uitbreidingen.

  Langs de andere kant moet er echter ook gezegd worden dat de uitbreiding zeer leuk is om te spelen.

  Score:

  Audio: 8/10
  Video/Graphics: 14/20
  Gameplay: 14/20
  Replay Value: 8/10
  Totaal: 73.3%

  Details

  Naam: De Sims 3: Na Middernacht
  Uitgever: Electronic Arts
  Ontwikkelaar: Visceral Games
  Componist (soundtrack): nvt
  Genre: Life Simulation
  Singleplayer: Ja
  Multiplayer: Nee
  Collectors Edition:
  Release: 28 oktober 20
  Platforms: PC, MAC
  Rating: T (13+)
  Must-have: Voor de echte sims fans wel!
  Negatieve punten:
  - Te weinig vernieuwing
  Positieve punten:
  + Een band oprichten is wel fijn
  + Je kan nu zwembaden in je huis plaatsen!
  + Leuke muziek

  Screenshots