• Stopt Samsung met HD's?

    18 April 2011 23:05 door
    De 'The Wall Street Journal' bericht dat Samsung een overnemer zoekt voor hun harde schijf afdeling.

    Verleden maand brachten we in ons nieuws nog de overname van Hitachi Global Storage Technologies door Western Digital. Met deze overname bleven voor de fabricage van harde schijven enkel nog 4 bedrijven over: Western Digital is de grootste met 45% van de markt gevolgd door Seagate met 30%. De rest van de markt wordt verdeeld onder Samsung en Toshiba.

    Nu blijkt ook Samsung zijn harde schijven afdeling van de hand te willen doen voor 1,5 miljard dollar. Zelfs bij een bod van 1 miljard dollar zou Samsung de verkoop overwegen daar deze tak voor hen verlieslatend is geworden door de opkomst van de SSD. Het Zuid Koreaanse Samsung zou de opbrengst van de verkoop goed kunnen gebruiken voor nieuwe investeringen.
    Mocht een overname plaats vinden blijven nog maar drie fabrikanten over: WD, Seagate en Toshiba. Het is dan afwachten of ook Toshiba deze divisie niet afstoot.


    (bron: WSJ, Hardware.info)
    Reacties 3 Reacties
    1. theo2602's schermafbeelding
      theo2602 -
      Als SSD de vervanger is van de normale harde schijf, waarom spreekt men dan over 60 GB, wat kan je daar op zetten? Bestaat dat niet met een grotere opslagcapaciteit?
    1. compuchrisje's schermafbeelding
      compuchrisje -
      Waar zie je hier iets over 60 GB staan? De kostprijs per GB ligt voor SSD's een stuk hoger. Wil je er meer over weten, Wikipedia kan het je vertellen.
    1. theo2602's schermafbeelding
      theo2602 -
      Ik had dat al gelezen en ook van die zéér hoge prijzen wist ik. Maar ik vond geen groter dan 250 GB in alle winkels. De prijs is in elk geval geen spek voor mijn bek!