• XP achterlaten of dual boot met Windows 7?

  25 augustus 2011 23:29 door
  Tools
  Onder de laatste knop krijg je enkele handige tools, die in feite ook zonder EasyBCD beschikbaar zijn, maar ietsje vlotter bereikbaar gemaakt worden.  ireBoot zet een snelkoppeling in je taakbalk om snel je systeem te herstarten zonder extra te moeten klikken.

  Easy BCD Power Console is je extra Dos-scherm, je kan hier commando’s geven zonder je druk te moeten maken over administrator rechten.

  Nog een leukerd. De Windows Vista/7 System Restore CD’s. Hiermee kan je een kopie van je Vista of je Windows 7 downloaden voor het geval je systeem er de brui aan geeft voor een klein prijsje. Via een USB-medium kan je een herstelling uitvoeren, gebruik makend van EasyBCD. Het gaat dus wel degelijk om recovery-schijven, waarvan je de ISO moet branden op CD of DVD, of eventueel op USB-stick.

  De andere knoppen zijn overduidelijk en eigenlijk al aanwezig in je systeem.
  NeoSmart zorgt ook voor zijn klanten, zelfs als ze gratis gebruik maken van hun software. Voor alle problemen kan je terecht op hun forum maar via de help-knop kom je ook wel terecht op een pagina die je uit de nood kan helpen.

  (c) 2011 compuchrisje voor minatica.be
  Reacties 2 Reacties
  1. Merel's schermafbeelding
   Merel -
   Héél interessant artikel , mooi gepresenteerd en goed uitgelegd, Compuchrisje. Hopelijk lukt alles wel. Ben vooral enthoesiast dat men nog er zelfs nog een échte Dos tussen zou kunnen zetten. Maar in de praktijk vrees ik toch zal dit allemaal wel ietsje avontuurlijker wordt dan het op het eerste gezicht lijkt.
  1. compuchrisje's schermafbeelding
   compuchrisje -
   Met het einde van XP in zicht, zullen er nog steeds mensen zijn die aan hun welbekende OS blijven hangen. Om het even welke reden is een geldige reden, zij het aangekochte software, hardware die niet in latere versies wordt ondersteund, een te krappe portemonnee...

   EasyBCD deed al zijn best zoals hierboven is beschreven, Windows 7 stond al die tijd broederlijk naast XP zonder problemen. Nu is de tijd gekomen dat Windows 7 voldoende voorzien is van software van derden, zodat ik daarmee best vooruit kan. Maar toch wil ik het oudere systeem met zijn extra software niet zomaar in de prullenmand gooien.

   Daarom heb ik EasyBCD nog eens boven water gehaald in Windows 7 met de bedoeling om dit laatste als eerste opstartoptie in te stellen. Moeilijk? Helemaal niet!

   Kijk even naar wat er vroeger stond:


   Alles wat je nu moet doen is Windows 7 in het rechtervenster selecteren en bovenaan op de knop Up met het pijltje omhoog te klikken. Nog een keer klikken op 'Save settings' en test uit door de computer te herstarten.

   In mijn geval zal bij het aanzetten van de PC nu Windows 7 automatisch worden opgestart na 15 seconden als ik binnen die tijd niet gekozen heb voor XP.

   Nu nog uitvissen hoe ik XP zonder internet kan gebruiken en zonder daarvoor de router monddood te moeten maken.