• [ALG] Electronic Arts bereid Need for Speed-film voor

  13 april 2012 22:31 door
  Electronic Arts is bezig met een film gebaseerd op de racegame Need for Speed, samen met de een van de makers van de film Real Steel.


  Voor de Need for Speed-film werkt EA samen met John Gatins, die eerder betrokken was bij de screenplay van Real Steel. Real Steel is een film die in 2011 in de bioscopen verscheen. George Gatins, broer van John werkt ook mee aan het nieuwe project. Het is nog niet bekend welk filmmaatschappij het project gaat uitvoeren. Het bedrijf dat Electronic Arts en Gatins vertegenwoordigt in Hollywood is nog aan het onderhandelen met onder andere Warner Bros, Sony en Paramount, zo meldt Variety.

  Paramount lijkt volgens Variety de beste kans te maken om het script van de Need for Speed-film binnen te halen, maar andere opties worden nog bekeken. Universal is de enige van de grotere studio's die niet is geïnteresseerd in het script; vermits die al een serie draait met een script dat sterk lijkt op Need for Speed, The Fast and The Furious. De opnamen van de zesde F&F-film start later dit jaar.

  Electronic Arts weerhoudt zich van commentaar gegeven over de productie, noch over de inhoud van het script van de film. Welke versie van de game Need for Speed als basis wordt genomen, wordt evenmin verklapt.
  De Need for Speed serie sloeg in dank zij spectaculaire politieachtervolgingen, maar ook andere thema's kwamen aan bod. Dit met titels als Need for Speed: Underground, Need for Speed: Pro street en Need for Speed: The Run.

  Bron: Tweakers