• [ALG] Electronic Arts kondigt Crysis 3 aan

  18 april 2012 00:37 door
  Crysis 3 is voorgesteld door Electronic Arts.  Electronic Arts maakte afgelopen maandag bekend dat Crysis 3 in de lente van 2013 in de winkelrekken zal liggen, met bestemming pc, Playstation 3 en de Xbox 360. De game zou, net als de vorige delen, worden ontwikkeld door de Crytek, een Duitse ontwikkelstudio.
  In Crysis 3 neem je als personage de rol van Prophet op, die terugkeert naar New York City. Over New York is een zogeheten "Nanodome" geplaatst. De stad is veranderd in een wirwar van door planten en bomen overwoekerde gebouwen, wilde rivieren en moerassen.
  De dome is opgedeeld in zeven districten die in het spel bekend staan als de Seven Wonders. Elk district heeft een uniek thema en bijbehorende uiterlijk.

  In Crysis 3 is Prophet uit op wraak, nadat hij achter de functie van de "Nanodomes" is gekomen. De louche Cell Corporation zegt ermee de mensheid te beschermen maar is eigenlijk uit op de ultieme macht over de gehele wereld. In de game komt Prophet niet alleen aliens tegen maar ook mensen die in opstand zijn gekomen, maar Prophet zeker niet als bondgenoot zien. Prophet krijgt een aangepaste outfit, een Nanopak en een futuristische pijl en boog waarmee hij vijanden kan uitschakelen.

  Electronic Arts maakte ook bekend dat de voorverkoop van Crysis 3 meteen begint, gamers kunnen de Crysis 3: Hunter Edition, vooraf bestellen. Dit brengt een aantal leuke extra's mee. Zo krijgt de speler een speciale 'Hunter Nanosuit' die extra krachtig is; tevens krijgen de spelers een XP-bonus waarmee direct op level 5 kan worden begonnen. De Hunter Edition wordt niet aangeboden in specifieke winkels en kan dus overal worden besteld.

  Ook worden er speciale versies van de Hunter Edition aangeboden, zo komt er een Stalker Pack, Overkill Pack of Survival Pack. Deze voegen op hun beurt een shotgun met silencer, een krachtige assault rifle of een submachine gun toe aan het Multiplayer-wapenarsenaal van de gamer. De wapens zijn voor de andere speler overigens ook vrij te spelen. Electonic Arts liet aan Tweakers.net weten dat de pakketten ook in de Benelux verkrijgbaar zullen zijn maar details zullen nog volgen.

  Het bestaan van Crysis 3 werd vorige week al bekend doordat er een cover van een Zweeds Gamersblad uitlekte. Er werd gesproken van een exclusief artikel en de cover leek op een Crysis-game. De box art van Crysis 3 lekte zelf ook uit; deze beelden konden worden gevonden via Google.  Bron: Tweakers.net