• [ALG] EA overname door Nexon gerucht onjuist

  5 mei 2012 21:48 door
  Het gerucht dat EA wordt overgenomen door Nexon is onjuist.


  Er ging een gerucht rond dat Electronic Arts zou worden overgenomen door Nexon, dit is echter niet waar, meldt Bloomberg. Wel wordt er tussen de twee partijen onderhandelt maar dan wel om een game.
  Nexon staat bekend voor het uitgeven van zogenaamde Free-to-play computer games; dit zijn spellen die gratis te downloaden zijn en ook gratis speelbaar zijn. Hierover is EA met Nexon in gesprek. Het zou gaan om het uitgeven van een gratis Fifa online game.

  Bloomberg zegt dit te weten van drie mensen met "kennis van zaken". Nexon zou mogelijk de nieuwe Fifa-online game uitgeven in AziŽ.
  Fifa-online is een gratis game waarin in-game aankopen kunnen worden gedaan. Nexon is hierin gespecialiseerd en is in Zuid-Korea de grootste aanbieder in gratis games.

  Beide partijen, EA en Nexon, willen niet reageren op de geruchten. EA heeft wel in een email aan Bloomberg laten weten "extreem tevreden te zijn met hoe de Koreaanse fans FIFA Online 2 hebben omarmd".

  Wel is bekend dat EA over de servers van Nexon is gaan nadenken en deze wil gaan gebruiken voor de Fifa online game. Dit zodat de game in AziŽ kan worden uitgegeven door Nexon. Op het moment worden deze games uitgegeven door Neowizz Games dat een contract heeft met Electronic Arts sinds 2006. Electronic Arts laat weten dat het contract niet exclusief is.

  Bron: Insidegamer Bloomberg.com