• Surface nu ook bij ons te koop

  14 februari 2013 23:53 door
  Wie nog een last-minute Valentijn geschenkje voor zijn partner zocht, kan nog de nachtwinkel bezoeken

  Het gaat hier om de RT versie van Microsoft's Surface tablet. Echter, het zoeken zou nogal wat ergernissen kunnen veroorzaken, want het kleinood is slechts in 4 zaken te vinden.
  Saturn, Mediamarkt, MyCom en Dixons zijn voorlopig de enige verdelers.

  Wie geen al te hoge eisen stelt wat hardware en software betreft, en vooral héél mobiel wil internetten of snel nog wat huistaken afwerken, zal zich best kunnen vinden in de Microsoft-spruit.
  Vooral de mogelijkheid om de Touch Cover aan te sluiten om toch op een klavier te tikken, is een pluspunt. Nog meer positiefs is dat er een Office Home & Student 2013 RT standaard staat geïnstalleerd, dus zonder Outlook!
  Iets minder aan het apparaat is, dat het enkel met apps werkt en niet met traditionele software. De apps zijn enkel bij Microsoft te verkrijgen.
  De Surface RT heeft de grootte van een schrift, past dus zeker in de boekentas en heeft een handige standaard (kickstand), zodat hij ook rechtop kan staan, net als een fotokader.  Nog meer specificaties
  • Scherm: 10,6 inch touchscreen van Gorilla Glass 2
  • Resolutie: 1366 x 768 pixels (16:9 beeldverhouding)
  • Processor: quado-core NVIDIA Tegra 3 (ARM Cortex A9)
  • Werkgeheugen: 2 GB RAM, wat vrij zwak kan genoemd worden
  • Communicatie: wifi (a/b/g/n), Bluetooth 4.0
  • Opslag: 32 GB of 64 GB, dit lijkt ook een struikelblok te zijn bij vele gegadigden.
  • Aansluitingen o.a.: HDMI, USB 2.0, MicroSDXC, 3,5 mm audio
  • De Surface RT weegt 680 gram en zou een accuduur moeten hebben van ca 8 uur


  Het is de eerste keer dat Microsoft een eigen tablet mét eigen besturingssysteem uitbrengt. De RT komt met een afgeslankte Windows 8, dit in tegenstelling tot de grotere broer, de Surface Pro, die afgelopen weekend onder barre winterse omstandigheden in de noordelijke staten in de winkels werd uitgestald.
  De Microsoft Store is nog niet zo uitgebreid als die van Apple, maar recent werd toch gemeld dat er zo'n 750 000 hapklaar liggen.
  De Surface is vervaardigd uit stevig materiaal een legering met Magnesium, VAporMg, dat drie keer lichter is dan aluminium, maar extra stevig. Er zijn aansluitmogelijkheden voor USB, microSD card en HD Video.

  Bijkomend kan men kiezen voor een Touch Cover (€119,99), een beperkt maar functioneel toetsenbord. De Type cover (€129,99) is vervaardigd uit steviger materiaal dan de Touch Cover en kan als afsluitdeksel dienen voor de Surface. Deze is enkel in zwart te verkrijgen, terwijl de Touch Cover in 4 verschillende kleuren te vinden is.  De Surface RT gaat over de toonbank voor €486 met een 32 GB opslagmogelijkheid, voor een 64 GB schijf moet je €100 extra bijtellen. Koop je de Surface RT tegelijk met de zwarte Touch Cover, betaal je slechts €100 erbij, ipv 119,99  Bron