• Exit Windows Live Messenger

  15 februari 2013 23:50 door
  In de Vista-periode kwamen de MS Live services tot leven, dit jaar worden ze ten grave gedragen

  Met de aankoop van Skype was het te verwachten dat Microsoft er wel degelijk iets mee wou doen. Aanvankelijk werd gedacht dat Skype als extraatje zou toegevoegd worden aan wat we altijd als MSN Messenger hebben gekend.
  Het werd, helaas voor velen, een ander scenario.

  Behalve China, dat om diverse redenen MSN kan blijven gebruiken, zal men in de hele wereld over moeten schakelen naar Skype. Dit moet de Live Messenger vervangen. Men krijgt dan tegenwoordig ook telkens bij het inloggen bij MSN het bericht te zien om over te stappen.
  Hiervoor heb je tijd tot de eerste week van april. Vanaf 8 april zal de 'update' verplicht worden doorgevoerd. Half maart worden Engelstalige accounts alvast omgeschakeld.
  Hotmail, dat ook een Live Service was, werd niet zo lang geleden omgedoopt naar Outlook. Maar bij beiden geldt dat je met je Hotmail-account kan inloggen, toch één ding dat nog blijft.

  Behalve op je lokale pc, komt er ook een verbouwing achter de schermen. Het netwerk waaronder MSN werkt wordt gesloopt, zodat vanaf maart volgend jaar geen gebruik meer kan gemaakt worden van het chatprotocol MSNP. Ook Windows Phone gebruikers zullen voorlopig nog verder gebruik kunnen maken van de infrastructuur, maar er bestaan al plannen om ook dit om te bouwen.
  Bij installatie van Skype wordt MSN messenger en alle toebehoren van het systeem verwijderd.

  Voor velen een bron van ergernis, want alweer een leercurve, die niet altijd eenvoudig is. Denk maar aan diegenen met respectabele leeftijd die met veel moeite hebben geleerd wat ze nu kunnen. Maar ook bedrijven maken gebruik van de service voor internet chatsessies.
  Het bericht in de mailbox was echter duidelijk, er is geen ontkomen aan, behalve ontsnappen naar andere messengers, zoals bv Yahoo!, Trillian, Adium of Google Talk. Microsoft heeft wel een uitgebreide handleiding klaargestoomd waar het allemaal tamelijk eenvoudig lijkt.

  Eenvoud? Vergeet het maar, want Skype wordt de verzameling van MSN en Facebook. De accounts worden gekoppeld, zodat je jezelf nergens meer kan verbergen. Er bestaat wel de mogelijkheid om de accounts terug los te koppelen.
  Ook de instellingen van je vertrouwde MSN verdwijnen: groepen, de namen die je contacten van je kregen, geen mogelijkheid om offline berichten te ontvangen, geen mail, onduidelijke weergave wie online is of niet, het verlies van je geduldig verzamelde persoonlijke emoticons.

  In de Verenigde Staten alleen al wordt/werd MSN door 300 miljoen accounts gebruikt, erbuiten waarschijnlijk nog veel meer.

  Bron
  Reacties 1 Reactie
  1. Baloeke's schermafbeelding
   Baloeke -
   Alle ik heb nog even tijd om de overschakeling te doen. En de handleiding is in het Engels. Zeer handig voor oudere mensen die geen Engels verstaan of kunnen lezen.