• Microsoft past gebruikersovereenkomst aan

  16 februari 2013 00:03 door
  Vernieuwing brengt vooruitgang; de vraag is alleen: voor wie?

  Met de gloednieuwe Office 2013-box doe je best heel zuinig, want in de gebruiksvoorwaarden staat duidelijk dat het exemplaar slechts op één computer kan geïnstalleerd worden. Crasht je computer en wil je het op de opvolger installeren, dan vang je bot.

  Dit is eveneens een tactiek van Microsoft om je te overhalen een Office 365-abonnement te kopen, dat je dan wel op vijf pc's kan installeren (beperkte programmatuur) en dat je slechts €99 per jaar kost.

  Blijkbaar zit je aangekochte Office 2013, die je mogelijk jarenlang wil gaan gebruiken, vastgelijmd aan het systeem waar je het in de gauwte op hebt geïnstalleerd. De licentie verloopt dus met het overlijden van je pc.
  Gebeurt dit voor de garantieperiode van 2 jaar, die gangbaar is in onze contreien, zit je met een probleem. Wat doe je als je pc de geest geeft bv een maand na installatie van Office 2013?

  Volgens de redacteur van ZDNet wordt er nog uitleg gevraagd bij Microsoft en kan hierover meer klaarheid komen. In elk geval staat op de pagina van Microsoft Office 2013 voor Thuisgebruik en Zelfstandigen deze banner:  Bron
  Reacties 3 Reacties
  1. theo2602's schermafbeelding
   theo2602 -
   Daar zou de commisie voor 'eerlijke handelspraktijken' toch moeten op reageren!
   Ze raden gewoon iedereen aan om 'gekraakte' programma's te gebruiken. Spijtig genoeg kan ik dat niet.
  1. salmax's schermafbeelding
   salmax -
   Ze drijven me meer weg van microsoft.
  1. Fakke_Berto's schermafbeelding
   Fakke_Berto -
   Ik gebruik sinds vorig jaar Kingsoft Office. Dit is een kopietje van MS Office 2003. Het is gratis en voor hetgeen ik het maar nodig hem ruim voldoende. Voor mij dus geen MS Office meer.