• Eindflits voor Flash

  10 december 2015 21:54 door
  Flash is al jaren een doorn in het oog voor computergebruikers die het veilig willen houden.

  Adobe Flash heeft meermaals lekken vertoond die werden gebruikt door IT-criminelen. Helaas is het voor vele webtoepassingen nog steeds noodzakelijk om content te tonen.
  Vele spelletjes werken enkel met Flash, ook eenvoudige of iets ingewikkelder animaties op webpagina's worden enkel getoond met een geactiveerde plug-in.
  Adobe heeft dit inmiddels ook al door en stimuleert ontwikkelaars om alternatieven te vinden, terwijl zijzelf alvast de naam veranderen.
  Om een animatie te maken werd tot nog toe Flash Professional CC gebruikt, boven de doopvont wordt dit dan Animate CC.

  Flash wordt vooral nog op desktops en laptops gebruikt, smartphones en tablets herkennen de software niet. De toepassing weegt ook zwaar door op het laden van de pagina.
  Enkele redenen meer naast de miserabele beveiliging om naar alternatieven te zoeken.

  De huidige webbouwers zijn nu gewend aan HTML5, maar het is niet altijd mogelijk om vergelijkbare animaties te produceren. Adobe denkt dat slechts één derde van de mogelijkheden van Flash in HTML5 worden gebruikt. Adobe rekent dus op webontwikkelaars om nieuwe software hiervoor te ontwikkelen, ondertussen blijft het nog wel Flash ondersteunen, mits nauwgezette beveiligingsupdates.

  Bron