• De nadelen van een gratis Windows 10

  3 maart 2016 20:03 door
  Microsoft heeft beloofd dat Windows 10 gratis blijft, maar dat heeft ook zijn prijs.

  In november werd een gigantische update uitgevoerd voor de nieuweling van Microsoft en daarop volgden een resem klachten.
  Verschillende toepassingen leken spoorloos verdwenen te zijn, zonder enige vorm van uitleg of reden. Mogelijk werden ze verwijderd omdat ze niet meer up-to-date waren. Ook aan de instellingen werd bij sommigen geprutst. Anderzijds komen andere applicaties opeens ongevraagd tevoorschijn, zoals bv Cortana. De reeks klachten zijn divers en voor ieder weer anders, zoals je hier kan lezen.

  Het nieuwste grapje komt bij het lockscreen voor. Waar Microsoft anders subtiele reclameblokjes liet zien ergens terzijde, wordt het lockscreen nu volledig ingenomen door reclame. Dit gebeurt ook wanneer Cortana niet wordt gebruikt of de stylus bij tablets.
  Microsoft is dus volop bezig om zijn geschenk terugbetaald te krijgen. Alhoewel, de reclameboodschappen kunnen toch worden uitgeschakeld via de Persoonlijke Instellingen voor het Vergrendelscherm. Gewoon de 'Leuke weetjes, tips, trucs en meer' uitschakelen.

  Bron: Webwereld.nl
  Reacties 13 Reacties
  1. Phil O'Sophe's schermafbeelding
   Phil O'Sophe -
   Oppassen geblazen dus!
  1. carfran's schermafbeelding
   carfran -
   Microsoft beloofd dat de Upgrade naar Windows 10 gratis blijft , niet dat Windows 10 gratis blijft . Windows 10 word al verkocht in de winkel en worden ook al desktops en laptops met windows 10 voorgeïnstalleerd verkocht .
   Er zijn sluwe mensen , slimme mensen en minder slimme mensen . Domme mensen bestaan voor mij niet . Iedere mens heeft iets van goede eigenschappen in zich , de ene wat meer dan de andere .
   Sluwe mensen zoals Microsoft maken de mensen foefkes wijs . Wie slim is trapt niet in de foefkes, wie minder slim is zal er wel intrappen . Zeer aanlokkelijk , iets wat beter is het krijgen om er niets voor moeten te betalen . Hedendaags is niets meer gratis .
   Momenteel kan men nog gratis upgraden van windows 7 of windows 8.1 naar Windows 10.
   De computers en laptops die nu verkocht worden met Windows 10 voorgeïnstalleerd beschikken over een processor van de nieuwste generatie . Microsoft is volop bezig dat binnenkort Windows 10 alleen nog zal werken op apparaten voorzien met de nieuwe generatie processors . Binnenkort al wie nu een upgrade gedaan heeft naar Windows 10 en zijn apparaat niet voorzien is van de nieuwe generatie processors zal windows 10 niet meer kunnen gebruiken. Zo sluw is Microsoft hierin .
   En dan is het
   1. Terug naar Windows 7 of Windows 8.1 voor wie zo slim geweest is een systeemkopie te maken om kunnen terug te zetten .
   2. Een nieuwe PC of laptop kopen .
   3. Overstappen naar een alternatief (ander besturingssysteem)
  1. Obsessed's schermafbeelding
   Obsessed -
   Ik heb er weinig problemen mee dat Microsoft verdiensten haalt uit reclame.
   Zelf maak ik géén gebruik van de lock screen functie.
   Persoonlijk ben ik vrij tevreden van W10.
  1. carfran's schermafbeelding
   carfran -
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Obsessed Bekijk bericht
   Ik heb er weinig problemen mee dat Microsoft verdiensten haalt uit reclame.
   Zelf maak ik géén gebruik van de lock screen functie.
   Persoonlijk ben ik vrij tevreden van W10.
   Iedereen maakt reclame , Apple doet het ook . Er is wel een verschil tussen reclame maken en storende reclame laten verschijnen in de vorm van pop-ups ! Ik bekijk het als een vorm van AdWare . Als Microsoft zo graag reclame maakt van zijn nieuwe producten , dat ze het dan via een, nieuwsbrief doen waar iedereen zich kan op in - en uitschrijven , en wie zich inschrijft en reclame ontvangt vind ik het niet meer storend of ongewenst .
   Verdiensten maken uit reclame is dan nog iets anders . Dit word dan affliatie genoemd . Reclame maken voor zijn partners en hierop verdiensten maken .
  1. christleven's schermafbeelding
   christleven -
   Er was eens een tijd dat niemand van XP wou wijken. Zij die nu nog XP draaien kunnen een heleboel applicaties niet meer gebruiken of worden niet meer ondersteund door externe maatschappijen. (Bankieren met XP gaat bij de meeste banken al niet meer) Aankopen doen via internet geeft ook al veel problemen enz. Nu krijgen we hetzelfde liedje met Windows 7 - 8 en 8.1. Persoonlijk heb ik een mirror op een nieuwe SSD schijf gemaakt. Met deze nieuwe schijf opgestart, de oude veilig opgeborgen en dan de upgrade naar windows 10 gedaan. Buiten Pinnacle 16 die al niet meer werkte bij mij op Win 8.1 pro werken alle programma's perfect onder Win.10 pro zelfs mijn Adobe CS6 collection hoefde ik niet eerst te deactiveren. Ook van reclame boodschappen heb ik helemaal geen last. Zij die wachten tot ze niet meer gratis kunnen upgraden hebben volgens mij ongelijk, waarmee ik niet zeg dat Win10 gratis is, want vroeg of laat moet je toch mee met de stroom willen of niet.
  1. compuchrisje's schermafbeelding
   compuchrisje -
   vroeg of laat moet je toch mee met de stroom willen of niet.
   Dat wel, helaas, maar er staat nog een fikse update op stapel voor Windows 10, die weer veel haarverlies kan veroorzaken. Het zou neerkomen op (alweer) een upgrade, maar tegelijk worden er ook een resem foutjes aangepakt.
   Ik heb hier een flink aantal accessoires die voor Microsoft niet meer van belang zijn, maar er mankeert niks aan en ze werken nog wél met XP (oudste pc). Dingen die nog werken gooi ik nooit weg. Het altijd maar pushen van nieuw kopen is juist wat ons en ons milieu om zeep helpt, maar de enigen die daar de tol voor betalen zijn wij zelf nog altijd.
  1. carfran's schermafbeelding
   carfran -
   En de grote Update die voorzien was voor juni is voor een jaar uitgesteld omdat Microsoft er zelf nog kop of staart aan krijgt . Wat voor een knoeiboeltje is dat allemaal ?
  1. slijkdabberke's schermafbeelding
   slijkdabberke -
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door carfran Bekijk bericht
   En de grote Update die voorzien was voor juni is voor een jaar uitgesteld omdat Microsoft er zelf nog kop of staart aan krijgt . Wat voor een knoeiboeltje is dat allemaal ?
   dat ze het maar uitstellen tot ze hun zooi op orde hebben , ben wel ergens blij dat mijn tweede os een linux is , niet zoveel door de strot geduwd krijgen zoals bij ms
  1. J.W.'s schermafbeelding
   J.W. -
   Citaat Oorspronkelijk geplaatst door carfran Bekijk bericht
   En de grote Update die voorzien was voor juni is voor een jaar uitgesteld omdat Microsoft er zelf nog kop of staart aan krijgt . Wat voor een knoeiboeltje is dat allemaal ?
   Volgens CLICKX zal die update er toch komen einde juli (van dit jaar).
  1. carfran's schermafbeelding
   carfran -
   Hier waar ik woon is het tijdschrift Linux Magazine moeilijk te vinden , maar vandaag toch eentje kunnen aankopen in een dagbladwinkel een paar dorpen verder .
   Staat een intressant artikeltje in te lezen , wat in Clickx niet te lezen staat .

   De toekomst van Windows vind je in Linux

   Microsoft omarmt Opensource software .
  1. berger's schermafbeelding
   berger -
   Op internet staat dat ook een beetje : http://www.linuxmag.nl/
  1. strikerfox's schermafbeelding
   strikerfox -
   Bij mij ligt dat simpel,ik werk verder met win7 tot de laatste update,
  1. salmax's schermafbeelding
   salmax -
   strikerfox hier ook en dan mogelijk linux zorin