• België scoort slecht op veiligheid internetservices

  8 juni 2016 23:39 door
  De Belgische overheid is al dikwijls door de mand gevallen als het om de veiligheid van hun websites gaat.

  In een wereldwijde rangschikking, opgesteld door Rapid7, een beveiligingsbedrijf, komen we beschamend op de slechtste plaats.

  Het bewijs dat een klein kind onze overheidswebsites kan hacken, werd vanochtend weer geleverd.
  Down-Sec wist een uur lang de fgov-sites offline te halen. Dat het niet het werk van één nacht is, bewijst ook de aanval op de site van de Senaat afgelopen zondag. Eerder dit jaar werden ook de site van onze premier Michel, het FANC, enkele banken en Binnenlandse zaken omver gegooid. Ja, zelfs ons Belgisch koningshuis moest eraan geloven.
  In april werden enkele tieners hiervoor opgepakt, maar het is nooit bewezen of ze aansprakelijk waren voor de aanvallen. Ook nu worden jongeren verdacht, zelfs midden in examentijd, meestal een periode waarop het stil is in het hackersmilieu.
  Wie dus vanochtend zijn belastingaangifte wilde invullen, moet het later nog maar eens proberen. Er is nog tijd tot 13 juli aanstaande.

  Bron
  Reacties 1 Reactie
  1. Merel's schermafbeelding
   Merel -
   Ik begrijp onze IT "veiligheid-specialisten" niet.

   Er komen continu meldingen van gekraakte netwwerken. Het lijkt er op dat dat er gewoonweg geen beveiliging bestaat die uiteindelijk niet wordt omzeild. Kijk maar naar het Pentagon, de banken, de industrie, de staatveiligheid, tot zelfs een Amerikaanse nucleaire onderzeeër (en wel door een tiener!).
   Allemaal uiteraard hoog beveiligd en toch worden ze gehackt.


   Wij Belgen worden van meerdere kanten aangespoord om ALLE documenten bij het superbeveiligde DOCCLE onder te brengen, inkluis zogezegde privacy-gevoelige informatie.

   Die databank overtreft de schat van Alibaba voor iedere hacker die uw persoonlijke informatie wenst te misbruiken. Hoe is het toch mogelijk dat zoveel "specialisten in beveiliging" (bedrijvig bij grote of machtige organisaties) zomaar massale centralisatie van ALLE documenten van België op één centrale server AANMOEDIGEN ?


   Ik begin te denken dat dit MET OPZET gebeurt, ten behoeve van de pharma-industrie, de verzekeringen, de fiscus, de banken enz. die er allemaal baat bij hebben en zulke faciliteit (?) als aas gebruiken om uit te vissen op welke manier ze best nog wat geld van U kunnen onttrekken of om te weten hoe ziek je wel bent.
   De beste specialisten in inbraakbeveiliging zijn immers toch master-inbrekers of niet soms ?

   Waarom is iedereen ineens zo bezorgd voor de gebruiksvriedelijkheid van de toepassingen (pardon apps) gebruikt door onze burgers ? Om zeker te zijn dat het allemaal volgens HUN wensen gaat geven ze bovendien allemaal hun eigen apps uit.

   Intussen krijgen wij klant/gebruikers op onze bankuittreksels voor gedomicilieerde betalingen slechts een "verduidelijking" met sibillijnse ellenlange alfanumerieke reeksen in plaats van gewoonweg de referentie van onze factuur, want ... daarvoor moet je uiteraard naar Doccle surfen.