• Yahoo is niet meer Yahoo

  11 januari 2017 23:24 door
  Vijf jaar geleden werd Marissa Mayer aangesteld om Yahoo weer op dreef te krijgen, helaas mocht dit niet baten.  Mevrouw Mayer liet vijf jaar geleden Google achter zich om CEO te worden bij het noodlijdende Yahoo!. Ze voerde diverse veranderingen door, maar het mocht niet baten.
  De internetdiensten worden verkocht aan Verizon, waarna een flinke hap uit het bestuur van Yahoo! zal verwijderd worden. Zowel Mayer als mede-oprichter David Filo vertrekken.
  Na de overname wordt ook de naam Yahoo! in de geschiedenisboeken gedumpt en wordt het Altaba genoemd. Dit ter ere van hun grootste investeerder uit China, die ervoor zorgde dat Yahoo vrij lang hoog geklasseerd bleef op de beurs.

  De overnameprijs is vrij laag, 4 800 000 dollar, maar kan nog lager gaan als de recente hacks mee in de rekening worden getrokken. Hierbij werden de gegevens van meer dan een miljard gebruikers gestolen.

  De toekomst van Yahoo onder Verizon
  Deze zal vooral bestaan uit reclame en wat inhoud om mensen zoveel online te houden. Reclame lijkt zowat de meest winstgevende branche te zijn in de internetwereld.

  Bron