• Milieuvriendelijk alternatief voor Google

  25 februari 2017 20:38 door
  Het internet slorpt enorm veel energie op, maar je kan er ook aan meehelpen om ons milieu te verbeteren

  Ecosia is een Duits milieuvriendelijk alternatief voor de slurpgigant Google.
  Per klik verdient het een halve cent door advertenties en wordt er ergens ter wereld een boom aangeplant. Zes miljoen bomen werden zo al geplant, zoals in Peru, Madagaskar en Burkina Faso.
  Als je bedenkt dat de zoekmachine van Google zo'n 3,5 miljard opdrachten te verwerken krijgt en dit elke dag opnieuw, is het niet zo moeilijk in te schatten hoeveel energie hierdoor wordt verbruikt. Dit betekent werelwijd elke seconde 40 000 zoekopdrachten!
  Drie en een half miljard zoekopdrachten per dag vraagt evenveel energie als wat driehonderd gezinnen jaarlijks aan stroom nodig hebben.
  Google doet ook aan milieusparende projecten, zoals servers op wind- en zonne-energie, in totaal zo'n 2,6 gigawatt, het equivalent van het nodige voor 389 000 gezinnen.

  Ecosia werd geboren uit het brein van Christian Kroll, die bij zijn reizen merkte hoe groot de rol van bomen is op onze planeet. Hij wou een manier vinden om de ontbossingen tegen te gaan en, vreemd genoeg, met de ecologische zoekmachine. Tegen 2020 wil hij 1 miljard nieuwe bomen geplant zien.

  Het is niet zo dat elke klik een nieuwe boom produceert, de advertenties brengen geld in het laatje en hiervan wordt 80% gebruikt voor het goede doel, dit in samenwerking met het WNF.
  De rest dient voor het betalen van de huur en loon van de werknemers. De winstmarge blijft uiterst laag.
  De zoekresultaten worden gefilterd uit Yahoo en Bing.

  Ecosia haalde in drie jaar tijd 326.000 euro op. 20 procent van de opbrengsten gaat naar de huur en het loon van de medewerkers, winst wordt er niet gemaakt.

  Maar, hoe kan je weten of er wel degelijk wat wordt gedaan met je klikwerk?
  Ecosia is een eco-project zoals er nog zijn, en ze verliezen eraan als hun werk niet traceerbaar is. Alles wordt dus zorgvuldig bijgehouden

  Op de website kan je zien hoe alles reilt en zeilt. Aarzel dus niet om ook Ecosia toe te voegen aan je zoekmachines.


  Bron