• Adobe patches

  11 april 2017 22:14 door
  Tientallen lekken worden bij deze patch gedicht voor diverse Adobe-producten

  Een bezoekje aan een duistere of gehackte website, een duivelse reclame of het openen van een Word-document met embedded Flash-object kan je systeem schade berokkenen. Je zou voor minder het internet vermijden.

  Flash Player krijgt 7 pleisters, om te voorkomen dat malware via willekeurige code je systeem kan besmetten.

  Windows- en Mac-gebruikers worden door Adobe aangemaand om binnen de 72 uur hun software bij te werken, vermits er al aanvallen op deze systemen zijn geteld. Linux-gebruikers mogen het nog even bekijken.
  De nieuwste versie Flash Player is nu 25.0.0.148, maar meestal gebeurt de update automatisch indien dit zo in de instellingen staat. Bij gebruik van Chrome, Internet Explorer 11 en Edge gebeurt dit bij het updaten van de browser.
  Je kan natuurlijk zelf gaan kijken op de website van Adobe. Vergeet hierbij niet vinkjes weg te halen bij de onderdelen die je worden 'aangeboden'.

  Adobe Reader en Adobe Acrobat moeten samen 40 pleisters in ontvangst nemen. Wie deze pdf-readers gebruikt, werkt deze best bij naar de laatste nieuwe versie. Dit kan ofwel via de automatische update-functie van Adobe Reader of tijdens een bezoekje aan de website.

  Ook PhotoShop blijft niet gevrijwaard van lekken, die in het ergste geval kunnen leiden tot een overname van je systeem.
  Dit geldt voor zowel Photoshop CC als Photoshop CC 2017. Dit kan gebeuren naar eigen goeddunken, omdat hier nog geen meldingen van aanvallen zijn geweest.

  Bron