• Office 2007 op pensioen

  3 augustus 2017 18:51 door
  Alweer wordt de ondersteuning voor een Microsoft product gestopt.

  Dit keer is het Office 2007 dat in oktober dit jaar niet meer kan rekenen op updates en beveiligingspatches.

  Na oktober loop je dus een risico als je het blijft gebruiken. Office 2007 werd geboren op 30 januari 2007, met als grote intentie: altijd verbonden blijven met het internet. Dit vooral met het oog op gebruik door bedrijven waar management en communicatie naadloos moeten blijven doorlopen.

  Het lint was toen dé grote visuele aanpassing, maar binnen het pakket was nog een ruim aanbod aan toepassingen aanwezig.

  De opvolgers zijn Office 2010, 2013 en Office 365, maar de licentiewijze werd hier heel anders aangepakt. De Cloud services groeiden.

  Office 2007 heeft in zijn levensloop heel wat aanvallen moeten doorstaan, zelfs na 10 jaar blijven de zwakheden zich uiten.

  Een upgrade naar Office 365 wordt aangeboden onder abonnementsvorm.
  Met een Office 365-abonnement kun je de nieuwste Office-toepassingen installeren op meerdere pc's, Macs en andere apparaten. Je krijgt ook per gebruiker 1 TB aan cloudopslag in OneDrive, 24/7 technische ondersteuning en meer.

  • Thuisgebruikers betalen €99 per jaar of €10 per maand voor het pakket Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Outlook en Acces. De laatste enkel voor pc. Het pakket is beschikbaar voor 5 gebruikers.
  • Ben je al tevreden met één pakket, dan heb je voor €69 per jaar of €7 per maand eenzelfde pakket tot je beschikking.
  • Beide pakketten voorzien ook bijkomende services zoals One Drive en Skype.
  • Een basispakket is bedoeld voor studenten en thuisgebruikers met een pc, een éénmalige som van €149 moet neergeteld worden voor Word, Excel, Powerpoint en OneNote. Het kan slechts op één computer worden geïnstalleerd. Services zijn niet inbegrepen.


  Bron