• Een e-mail account aanmaken in Outlook Express

  25 november 2006 23:51 door
  Je hebt een computer gekocht, mét internet en je provider geeft je een account. Cijfers en letters zijn echter niet persoonlijk, dus maak je een nieuwe account met je eigen naam. Of je wil gewoon een tweede of derde mailbox aanmaken om eventueel werk en privé te scheiden.

  Opmerking: Outlook Express wordt door Microsoft niet meer ondersteund en is vervangen door Windows Live Mail. Maar voor de vasthouders blijft dit nog steeds een handige handleiding. Bovendien zijn de in te voeren account-gegevens voor de provider nog steeds dezelfde.

  Open Outlook Express en klik in het menu op Extra – Accounts.  Kies dan het tabblad e-mail en klik rechtsboven op Toevoegen - E-mail.  Typ je naam in het invulvenster zoals deze moet worden weergegeven bij de geadresseerden.  Klik op Volgende  In dit invulvak zet je je e-mailadres (het nieuwe of dŕt wat je instapaccount bij je provider moet vervangen).
  Klik op Volgende.  In het venster E-mailservernamen voer je de gegevens in die je van je provider hebt meegekregen. Dit is voor Telenet, het volgende voor Skynet.  Klik nog maar eens op volgende.
  Nu vul je in hoe je je bij je provider moet aanmelden, geef het wachtwoord. De optie Wachtwoord onthouden vink je enkel aan als je de enige gebruiker bent van de computer.
  Klik op Volgende.  Alle gegevens zijn ingevoerd en goedgekeurd. Lekker mailen nu!!

  © 2006 Compuchrisje voor minatica.be