• [Review] De Sims 3: Ambities

  1 juli 2010 13:06 door
  De Sims 3: Ambities is de tweede grote uitbreiding van de populaire game 'De Sims 3'. De Sims is een Life Simulation game reeks waarbij de speler het leven van een aantal Sims (mensen) kan leiden. De laatste grote game uit deze reeks was De Sims 3 die verscheen in zomer 2009. Midden november 2009 verscheen al de eerste uitbreiding 'De Sims 3: Wereldavonturen' die ook al gereviewed is door Minatica. Nu is dus de tweede grote uitbreiding van de game verschenen, en we zullen nu onze Sims deze uitbreiding eens laten verkennen en kijken of hij de vorige uitbreiding kan evenaren.  De Sims 3: Ambities  Inleiding
  De Sims 3: Ambities is de tweede grote uitbreiding van De Sims 3 en laat spelers toe om uitdagende beroepen te kiezen voor hun Sims die invloed hebben op de hele stad. Wordt jij de held van de stad? Of ga jij degene zijn die de stad kwaad berokkend? Zo kan je de burgers van de stad redden als brandweerman, of kan je de stad naar je eigen hand zetten als binnenhuisarchitect. Of ben je liever een gekke geleerde die allerlei dingen uit vindt?  We zullen eerst eens kijken wat er is toegevoegd door Ambities;

  Nieuwe Beroepen (bestuurbaar door de speler):
  - Binnenhuisarchitect
  - Brandweerman/vrouw
  - Spokenjager
  - Stylist

  Nieuwe Beroepscategorie:
  - Onderwijs (Hierdoor kan je Leraar of schoolhoofd worden)

  Aanpassing Beroepscategorie:
  - In de categorie "Medicijn" kan je nu ook "Huisarts" worden.

  3 Nieuwe Vaardigheden:
  - Beeldhouwen
  - Uitvinden
  - Tatoeëren ('Verborgen vaardigheid' - aangezien deze niet in de vaardigheden lijst staat, maar je kan het wel leren.)

  Nieuwe Stad:
  - Twinbrook
  6 Nieuwe karaktereigenschappen
  De mogelijkheid om je op het gemeentehuis aan te geven als 'Zelfstandige' voor sims die: Schrijven, tuinieren of vissen.
  Nieuwe doodsoorzaak:
  - Dood door meteor
  Nieuwe doodsoorzaak:
  - Nieuwe voertuig: Brommer (En een brandweerwagen voor als je brandweerman bent)
  Aardbevingen
  Nieuwe Levenswensen
  Nieuwe Openbare plaatsen:
  - Bar
  - Brandweer
  - Vuilnisbelt
  - Wasserette/wasserij voor de kleren van je Sims te wassen
  - ...

  De harde realiteit
  Als we echter ingame gaan kijken naar de nieuwe uitbreiding zijn we toch redelijk teleurgesteld. Nieuwe beroepen zoals "Spokenjager" en "Detective" zijn redelijk saai. Als detective krijg je altijd 1 van de 3 voorziene opdrachten voorgeschoteld. Zijn er maar 3 opdrachten? Ja en nee. Je kan een bepaalde opdracht meerdere keer doen, maar dan voor andere opdrachtgevers. Bijvoorbeeld:
  "Onderzoek wie de tuinkabouter van mevrouw X heeft gestolen." Dan kan je deze opdracht als volgende krijgen: "Onderzoek wie de tuinkabouter van meneer Y heeft gestolen." Zelfde opdracht, andere namen. Ik moet je niet vertellen dat dit zeer teleurstellend is. Spokenjager is evenmin interessant. Het is eigenlijk niets meer dan klikken op spoken en dan een optie selecteren zoals 'Vangen'.  Brandweerman daarentegen biedt weer iets meer uitdaging omdat je onder andere Sims moet evacueren bij een aardbeving of kleine en grote branden moet blussen.

  Binnenhuis architect is ook een leuk beroep omdat je dan kamers mag decoreren, rekening houdend met de noden en karakters van je opdrachtgevers. Zo moet je bijvoorbeeld een leeskamer maken voor iemand. Als die persoon nu als karaktereigenschap "Workaholic" heeft, kan je extra 'punten' verdienen door het plaatsen van een computer en een bureau. Die 'punten' bepalen of je de job goed of slecht gedaan hebt. De karaktereigenschappen achterhalen kan je wel pas vanaf 'Level 8' binnenhuis architect. Dat is dus iets om naar uit te kijken.  Buiten de nieuwe beroepen hebben we ook een nieuwe stad 'Twinbrook'. Dit is een stadje gelegen aan een moeras. De stad en omgeving is zeer mooi, maar in mijn ogen, hadden ze beter die tijd gestoken in het verder uitwerken van de verschillende beroepen.

  Conclussie:
  Een degelijke uitbreiding maar zeker niet van het niveau van 'Wereldavonturen'.


  Score:

  Audio: 7/10
  Video/Graphics: 14/20
  Gameplay: 12/20
  Replay Value: 6/10
  Totaal: 65%

  In het kort:

  Naam: The Sims 3: Ambitions
  Uitgever: Electronic Arts
  Ontwikkelaar: The Sims studio
  Componist (soundtrack): n.v.t
  Genre: Life Simulation
  Singleplayer: Ja
  Multiplayer: Nee
  Release: 3 Juni 2010
  Platforms: PC Windows, Mac OS X
  Must-have: Enkel voor hardcore Sims fans.
  Een aantal minpunten:
  - Nieuwigheden zijn soms niet goed uitgewerkt
  Wat positieve punten:
  + Veel nieuwe dingen
  + Zowel beschikbaar op Windows als MAC
  Reacties 1 Reactie
  1. Dexter's schermafbeelding
   Dexter -
   Ik vond een huis maken op de Sims altijd het leukste, de carriere wat minder.
   Dat was wel 6 jaar geleden op de Sims 1.


   Adri