• Mr mail met IncrediMail

  6 juli 2006 23:59 door
  Waarom zou je een nieuw mailprogramma zoeken als je die al in je Windows/Office hebt? Gewoon omdat het veel leuker is, met mr mogelijkheden, in je eigen taal en bovendien nog gratis ook!

  Wat heeft het dan te bieden?

  Een waaier aan grafische mogelijkheden: van emoticons, afbeeldingen, achtergronden, animaties en 3-D effecten, waarvan het aanbod gestaag blijft groeien

  - emoticons  achtergronden voor je mailpagina  3- D afbeeldingen  animaties  - mailmelders in diverse versies  - handgeschreven handtekeningen
  - mogelijkheid om ingesproken tekst in te voegen
  - e-cards voor allerlei gelegenheden

  Haal het dus binnen!

  Je kan het hier downloaden, sla het op in een aparte map om het van daaruit te kunnen installeren. Tijdens de installatie sluit je best andere programmas af.

  Nota: Vroegere versies konden het best stellen met zowel Outlook als Outlook Express, het is mogelijk dat je nu een add-on zal moeten zoeken om Outlook de nieuweling te laten accepteren. Met Outlook Express is er geen probleem, de instellingen worden zonder enige aanpassing naar Incredimail getransfereerd. Ontvang je ook je hotmail via Outlook Express kan je deze ook automatisch in IM laten binnenkomen.

  1. Installatie als Outlook Express je vorige mailprogramma was
  In het welkomscherm kan je al meteen je taal uitkiezen, daarna klik je op Volgende. In het Accepteervenster heb je weinig keuze: accepteren en je kan weer verder.
  Je zal merken dat er al meteen enkele links op je bureaublad staan die verwijzen naar de Gallery van IncrediMail. Maar eerst moet je je mailbox configureren.

  - het eerste scherm is verre van moeilijk: vul in wat daar thuishoort in jouw geval; eventueel laat je het vinkje om op de hoogte gehouden te worden van nieuwigheden binnen Incredimail;  - wil je al of niet Google als startpagina: zo ja, klik op volgende; zo nee, op afwijzen;
  - Hups! Daar staat je butler al met je mail! Je kan nu kiezen of je hem verder gaat gebruiken als melder of kies een andere lieverd uit. Vind je je gading nog niet? Dan klik je op de link linksonder in het schermpje om mr mailmelders te zoeken. Op de website kies je een nieuwe en je laat die installeren. Kies ook voor weergeven in de lijst.
  - Onderaan in Mailmelder Opties kan je vastleggen om de hoeveel tijd je mail moet nagekeken worden, of er geluid bij gepaard moet gaan en wanneer je mailmelder mag gaan slapen.  - Links onderaan zie je een knop Smart Mailmelder. Een leuk extraatje als je voor bepaalde mensen een speciale melder wil toewijzen, bv de slak voor je schoonmoeder, gewone tekst voor een collega, of nog meer
  Spijtig genoeg is dit enkel te vinden in de betaalversie.  - net zo goed kan je laten melden dat er een bericht is van iemand die je liever niet hoort of ziet. Maak je keuze in het bovenste vak en vul nadien in het tweede vak je gewenste contacten in. Bij een opsomming, denk eraan! Elk e-mail adres moet van het volgende gescheiden zijn door een punt-komma (. Die adressen kan je vinden via de knop Contacten ernaast. Kies nu je melder en klik op OK. (enkel betaalversie!)

  Je melders zijn nu geselecteerd, je mag dat venstertje nu sluiten. Je zit nu in je nieuwe mailbox. Je mails van Outlook Express staan nu netjes in het nieuwe venster, inclusief nog wat extra mails van Incredimail. Bekijk ze maar even ter informatie. Een nadeel is wel dat je dan wordt doorgelinkt naar de Engelstalige Home site.
  Nog een nadeel is de reclame, die kan natuurlijk wel weggehouden worden, als je betaalt. Zo zijn er nog enkele onderdelen, zoals het wel hl belangrijke spamfilter. Hiervoor zal je dus bijkomende beveiligende software moeten opzoeken, die zich in Incredimail wil nestelen. Een troost is dat je Outlook Express ook nog werkt zoals het hoort, indien je toch hinder zou ondervinden van die paar beperkingen.

  2. Hoe configureer je IncrediMail als je nog geen mailprogramma in gebruik hebt.
  Dit komt heel erg overeen met hoe je Outlook of Outlook Express configureert, dus dit zou je geen kopzorgen mogen geven. Toch een korte uitleg voor wie het toch nog Chinees vindt.

  - in het eerste scherm zal je net als bij een outlook account je naam moeten ingeven waaronder je wil gekend staan, eronder vul je je e-mailadres in: bv. hietentiet@skynet.be of hottentot@telenet.be. Klik op volgende.
  - Je kan IncrediMail zelf laten uitvissen hoe je server-instellingen moeten zijn of ze zelf ingeven.
  - Het servertype is zowel voor Telenet als voor Skynet/Belgacom een POP3-server.
  - Inkomende mail voor Telenet: in.telenet.be, voor skynet: pop.skynet.be
  - Uitgaande mail voor Telenet: uit.telenet.be, voor skynet: relay.skynet.be; klik op Volgende
  - Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in dat je van je provider hebt gekregen en klik op beindigen.
  - Nu kan je via het menu Bestand importeren: je berichten en je contactpersonen naar IncrediMail overbrengen, je krijgt een lijstje met programmas waaruit je dat kan doen, bv Outlook of Outlook Express. Als je bv Windows opnieuw hebt genstalleerd en je hebt een back-up gemaakt van deze items, zal je deze kunnen terugvinden in c:\documents and settings\je naam\je contactlijst en/of je berichten. Klik op Volgende en zodra alles op zijn plaats staat op Beindigen.

  3. Een bericht opstellen.

  - Klik op Nieuwe mail in de menubalk. Een venster voor je bericht zal zich openen en er net achter al de mogelijkheden die je op dat bericht kan toepassen. Bovenaan dat venster kan je ook kiezen tussen briefpapier, animaties, geluiden of e-cards. Klik maar even op alle tabblaadjes om te zien wat voor leuks ertussen staat.  - Verder behandel je het mailtje zoals je het gewend was bij je vorige programma.

  Nog enkele fijne details.
  - Alweer spijtig, omdat het enkel voor de betalende versie geldt: je kan spraakberichten opsturen die je met je gewone doordeweekse microfoontje opneemt.
  - Ook de Junk filter is dus niet beschikbaar, wil je antivirusscanner deze klus overnemen, komt het wel in orde, anders moet je een spamfilter installeren (zie downloadsectie).
  - Wat wl kan in de freeware versie is het maken van een eigen handtekening. Het is wel even oefenen om dit met de muis gedaan te krijgen, maar als je nadien een mailtje stuurt, klik je gewoon in het berichtmenu bovenaan op handtekening en je naam staat eronder!
  - Wie zijn Hotmail via Outlook Express nog kon ontvangen kan dit nu ook nog via Importeren in het menu Bestand. Je zal je oude vertrouwde mappen daar kunnen aanduiden en in je nieuwe Incredibele Mail terugvinden.

  Veel succes!

  2006 Compuchrisje voor minatica.be