Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 16

Threaded View

  1. #10
    PC-Freak   cruwero's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 May 2005
    Berichten
    1.213
    Bedankjes
    10
    Bedankt
    239 keer in 216 posts
    Hier wat info over format:
    Met alleen maar het verwijderen van bestanden en formatteren wordt een harddisk niet volledig gewist. Enkel de bestandstabellen worden bijgewerkt respectievelijk weggegooid samen met de partitietabel. Men kan dan de data recoveren met diverse datarecoverytooltjes. Beter is om een Low Level Format, Zero Fill of een Wipe te uitvoeren. Een Low Level Format en een Zero Fill kun je gewoonlijk doen met het diagnosetooltje van de harddiskfabrikant. Een lijstje van de tooltjes kun je hierboven bij Mijn harddisk doet vaag, gaat/is het nu kapot? vinden, compleet met downloadlinkjes.
    Quick / Full Format: hierbij worden alleen de partitietabellen en bestandstabellen weggegooid; er rest dan een hoopje onsamenhangende data op je schijf. Dit is makkelijk te recoveren. Datarecoverytooltjes zoeken de schijf dan af naar bestanden en maken op basis daarvan opnieuw de bestandstabellen, waardoor de bestanden weer zichtbaar voor de gebruiker zijn. Het verschil tussen Quick en Full Format is dat bij een Full Format ook alle sectoren worden getest. Alle bad sectors worden hierbij gemarkeerd.
    Low Level Format: bij een Low Level Format wordt de HDD volledig heringericht. Alle sectoren en clusters worden opnieuw toegewezen, de bad sectors worden opnieuw getest en eventueel vervangen met een backup sector. Wanneer de schijf nog in de garantieperiode zit, dan is een Low Level Format af te raden, want hiermee riskeer je de garantie. Beter is dan om een eenvoudige Zero Fill of een Wipe te doen. Je kunt een Low Level Format het beste doen met het diagnosetooltje van de harddiskfabrikant.
    Zero Fill: hierbij wordt de hele schijf volgeschreven met nullen. Recovery is dan net als bij Low Level Format alleen door gespecialiseerde datarecoverybedrijven mogelijk. Ze testen dan de magnetische sterkte van elk bitje. Wanneer deze niet volledig 0 is, dan betekent dat dat voorheen een 1 erop heeft gestaan. Je kunt een Zero Fill doen met het diagnosetooltje van de harddiskfabrikant. Je kunt dat ook met Knoppix doen en dan wel met de volgende commando:
    Henk

  2. De volgende gebruiker bedankt cruwero voor deze nuttige post:

    Mp3Tjoeper (27 May 2006)

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. Externe harde schijf
    Door ootje in forum Opslagmedia
    Reacties: 47
    Laatste bericht: 21 February 2006, 18:55
  2. externe harde schijf
    Door cawa in forum Opslagmedia
    Reacties: 15
    Laatste bericht: 28 January 2006, 10:24
  3. externe harde schijf
    Door fronte in forum Opslagmedia
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 6 December 2005, 09:40
  4. externe harde schijf
    Door Gertie in forum Opslagmedia
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 30 October 2005, 20:28

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •