Weergegeven resultaten: 1 t/m 6 van 6
  1. #1
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    12 mei 2005
    Locatie
    sint-niklaas
    Berichten
    320
    Bedankjes
    100
    Bedankt
    15 keer in 11 posts

    hoe phptest op eigen pc draaien

    Beste

    Ik wil mijn php-forum volledig klaarmaken op mijn eigen pc. Dit wil zeggen database testen, mods installeren. Dus eigenlijk alles. Als alles in orde is zet ik alles over naar mijn internetadres.

    Hoe kan ik dit doen? Wie kan mij helpen?

    Greetz
    Lokeren club van het waasland
    allé voor efkes dan toch nie :close :close :close

  2. #2
    Expert   Mattehh's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Belgie, Limburg
    Berichten
    834
    Bedankjes
    184
    Bedankt
    219 keer in 107 posts
    Ik gebruik hiervoor Xampp
    Zeer gemakkelijk in gebruik, en werkt vlot

  3. #3
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    12 mei 2005
    Locatie
    sint-niklaas
    Berichten
    320
    Bedankjes
    100
    Bedankt
    15 keer in 11 posts
    ik heb nu xampp erop staan. Hoe moet ik nu verder om te kunnen testen op mij eigen schijf. Let wel op! op deze pc heb ik geen internetverbinding.

    greetz
    Lokeren club van het waasland
    allé voor efkes dan toch nie :close :close :close

  4. #4
    Erelid/Spyware Slayer  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Berichten
    2.020
    Bedankjes
    144
    Bedankt
    455 keer in 275 posts
    Welke heb je?
    Bij de installer moet je via start -> alle programmas -> apachefriends en dan control panel en zo Apache en MySql starten.
    Je bestanden zet je in de map httpdocs.

    Als je het pakket gewoon gedownload hebt, open je de map en klik je op xampp_install en daarna xampp_control en start je Apache en MySql

  5. #5
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    12 mei 2005
    Locatie
    sint-niklaas
    Berichten
    320
    Bedankjes
    100
    Bedankt
    15 keer in 11 posts
    het is versie 2.3.

    Ik heb nu alle bestanden van phpbb op mijn pc staan. Moet ik die nu in de map programfiles/xampp/htdocs steken. Heb ik gedaan en het werkt nog niet.
    Hoe moet het nu verder?

    greetz
    Lokeren club van het waasland
    allé voor efkes dan toch nie :close :close :close

  6. #6
    Administrator   Jelle's schermafbeelding
    Geregistreerd
    30 april 2005
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    3.118
    Bedankjes
    256
    Bedankt
    5.253 keer in 1.848 posts
    Nu start je apache, php enzo en ga je naar je localhost (daar draait je site op). Ik denk dat die met Xampp normaalgezien ook wel automatisch opent als je de server software opstart. Dan moet je de installatie instructies van phpBB volgen om de database in te stellen.

    Eerst moet je dan een database daarvoor aanmaken, dat doe je via phpMyAdmin die ook in Xampp zit, kijk even in htdocs naar de naam van de map van phpMyAdmin (normaal gewoon phpmyadmin) en die plak je dan achter localhost in de url.

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. Mac software op pc draaien ?
    Door alfa156jtd in forum Mac OS, Linux en andere
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 7 mei 2006, 19:06
  2. Wielen laten draaien
    Door donder in forum Grafisch algemeen
    Reacties: 11
    Laatste bericht: 17 april 2006, 10:24
  3. Yin - Yang laten draaien
    Door g_man in forum Grafisch algemeen
    Reacties: 21
    Laatste bericht: 13 augustus 2005, 00:49
  4. MSN met winamp laten draaien
    Door shweppes in forum Internet
    Reacties: 13
    Laatste bericht: 29 juni 2005, 18:57
  5. Pagina draaien??
    Door slicky in forum Office
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 16 mei 2005, 17:13

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •