Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 14
  1. #1
    Up-to-date   Goran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    28 maart 2006
    Berichten
    35
    Bedankjes
    2
    Bedankt
    2 keer in 1 post

    Draadloos netwerk probleempje

    Hallo

    Ik heb een probleem met het draadloos netwerk bij mijn schoonouder.
    Wegens omstandigheden gaan we daar even verblijven...
    Ze hebben belgacom adsl, met een draadloos systeem.
    Met mijn gsm, en kleine pc met xp raak ik probleemloos op het netwerk.
    Met de sony vayo met windows 7 lukt dit niet.
    Ik krijg het netwerk te zien, ik zie internettoegang... maar als ik internet of mailprogramma open, krijg ik de melding service niet beschikbaar, geen netwerkverbinding...

    Iemand een idee hoe we dit kunnen oplossen?

    Alvast bedankt!!!

  2. #2
    Erelid   butskristof's schermafbeelding
    Geregistreerd
    21 september 2007
    Locatie
    Wiekevorst (Heist-op-den-Berg)
    Berichten
    903
    Bedankjes
    317
    Bedankt
    851 keer in 422 posts
    Krijg je een IP van de router?
    Probeer ook eens naar de router en naar het internet (bv. Google) te pingen, of naar de andere computers in het netwerk.

  3. #3
    PC-Freak   slicky's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    int westen van België
    Berichten
    1.352
    Bedankjes
    399
    Bedankt
    621 keer in 354 posts
    trek eens de modem/router uit het stopcontact,wacht enkele seconden en seek dan de stekker er terug in
    anders moet je in uw router de beveiligingssleutel bekijken en ingeven bij netwerk(win7)

  4. #4
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.093
    Bedankjes
    13.989
    Bedankt
    34.246 keer in 13.542 posts
    Beveiligingsinstellingen die de boel ophouden? Firewall, anti-virus: even nakijken dus.

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  5. #5
    Up-to-date   Goran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    28 maart 2006
    Berichten
    35
    Bedankjes
    2
    Bedankt
    2 keer in 1 post
    Hallo

    modem uitgetrokken... no result... overal internet behalve op de laptop...
    Antivirus (Norton) even uitzetten... idem
    Ik weet niet wat pingen is...

    Bij de eigenschappen zie ik wel IPv4 internet, IPv6 geen internet...
    pffff wat een raar spel is met dat hier...

    Nog iemand met ideeën?

  6. #6
    Erelid   butskristof's schermafbeelding
    Geregistreerd
    21 september 2007
    Locatie
    Wiekevorst (Heist-op-den-Berg)
    Berichten
    903
    Bedankjes
    317
    Bedankt
    851 keer in 422 posts
    Als je een IPv4 hebt, is het normaal in orde. Als je in het Netwerkcentrum bij de adaptereigenschappen (waar dat van IPv4/v6 staat) op 'Details' klikt, wat staat er dan bij 'IPv4-adres'?

    Mvg,

  7. #7
    Up-to-date   Goran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    28 maart 2006
    Berichten
    35
    Bedankjes
    2
    Bedankt
    2 keer in 1 post
    192.168.1.14 staat er...

  8. #8
    Erelid   butskristof's schermafbeelding
    Geregistreerd
    21 september 2007
    Locatie
    Wiekevorst (Heist-op-den-Berg)
    Berichten
    903
    Bedankjes
    317
    Bedankt
    851 keer in 422 posts
    OK, dat betekent dat je al een goed IP van de router krijgt en wordt opgenomen in het netwerk. Dan moet je op zoek gaan naar andere zaken die de boel blokkeren. Firewalls?

    Wat het pingen betreft: pingen is het versturen van een pakket naar een bepaald adres of website binnen je netwerk of op het internet om te bereikbaarheid ervan te testen. Open het Startmenu, typ in de zoekbalk 'cmd' en druk op Enter. Normaal krijg je nu een "DOS-achtig" venster. Typ ping 127.0.0.1, hierna zou er onder de opdracht iets moeten verschijnen in de zin van Antwoord van 127.0.0.1: bytes=32 tijd<1ms TTL=128. Als dit zo is, weet je dat het probleem al niet bij je netwerkkaart ligt. Typ nu ipconfig in de nieuwe regel en bevestig opnieuw met Enter. Kijk wat er staat achter Standaardgateway en onthoud dit of schrijf het vlug ergens op. (Waarschijnlijk is het 192.168.1.1).
    Nu ga je opnieuw een ping uitvoeren, ditmaal om het verkeer naar de router te testen. Typ ping [standaardgateway], waar [standaardgateway] het adres is dat je net genoteerd hebt (dus bv. ping 192.168.1.1). Nu zou er opnieuw iets moeten komen in de zin van Antwoord van [standaardgateway]: bytes=32 tijd<1ms TTL=128. Dat de tijd verschilt, is niet zo'n ramp, dit is de tijd dat het pakket nodig heeft om van jou computer naar de router en terug te gaan. Wanneer je hier een foutmelding krijgt, is het hier dat we het probleem moeten gaan zoeken. Wanneer je echter gewoon een antwoord terugkrijgt, kan je verdergaan. De laatste test die we gaan doen is een naar het internet. Typ nu ping www.google.be. Het antwoord dat je nu zou moeten krijgen is Antwoord van 209.05.148.147 bytes=32 tijd=32ms TTL=54. Opnieuw kunnen enkele waarden verschillen, dit is niet zo erg, het gaat erom dat je een antwoord krijgt. Opnieuw, als hier te fout optreedt weten we dat we hier ergens moeten zoeken.

    Probeer dit eens uit, en laat ons vervolgens weten tot waar je geraakt.

    Mvg,

  9. #9
    Up-to-date   Goran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    28 maart 2006
    Berichten
    35
    Bedankjes
    2
    Bedankt
    2 keer in 1 post
    eerste ping is ok
    pingen nr de router is ook ok enkel TTL=64
    pingen naar google werkt niet "Ping-aanvraag kan host www.google.be niet vinden. Controleer de naam en probeer opnieuw"

    Allez, we maken vordering...;-)

  10. #10
    Erelid   butskristof's schermafbeelding
    Geregistreerd
    21 september 2007
    Locatie
    Wiekevorst (Heist-op-den-Berg)
    Berichten
    903
    Bedankjes
    317
    Bedankt
    851 keer in 422 posts
    We zijn inderdaad al een stapje verder, we weten nu dat je al toegang hebt tot het netwerk. Als je met een kabel werkt, kan je dan wel op internet?

    Mvg,

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. Draadloos netwerk het lukt maar niet
    Door bballer in forum Netwerken en internetproviders
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 14 augustus 2005, 21:40
  2. Draadloos netwerk verliest verbinding
    Door tarlmars in forum Netwerken en internetproviders
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 8 augustus 2005, 13:09
  3. Problemen met draadloos netwerk
    Door nightraver in forum Netwerken en internetproviders
    Reacties: 34
    Laatste bericht: 8 augustus 2005, 07:47
  4. draadloos netwerk
    Door crash_override in forum Netwerken en internetproviders
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 20 juli 2005, 12:34
  5. Draadloos Netwerk door dikke muren
    Door Duck in forum Netwerken en internetproviders
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 18 juni 2005, 22:41

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •