Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 11

Discussie: Virtual pc 2007

  1. #1
    Gevorderd   welsey1983's schermafbeelding
    Geregistreerd
    3 november 2005
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    399
    Bedankjes
    183
    Bedankt
    83 keer in 66 posts

    Virtual pc 2007

    Hallo iedereen,
    mijn vriendin heeft onlangs " Rollercoaster tycoon " gekocht en wou deze installeren op haar win7 laptop maar als snel bleek dat het nie wilt werken. Dan hebben we naar een oplossing gezocht en kwamen uit bij virtual pc. nu hebben we via virtual pc daar een windows 98 kunnen opzetten en deze werkt. Alle hardware is in orde . In windows 98 installeer ik het spel,daarna start ik het spel op en hoor geluid maar krijg geen beeld,het blijft zwart.
    Wat ik al heb geprobeerd =
    Resolutie en kleuren veranderd - 800x600 enz... * 256 kleuren enz...
    maar geen resultaat.
    Ik dacht mss is er iets met het spel dus vroeg ze om een anders spel eens te testen " gazillionaire " . Spel geinstalleerd en wat blijkt,dit werkt perfect.

    Kunnen jullie ons hierbij helpen aub?

    Mvg,
    van ons

  2. #2
    Erelid   peenif's schermafbeelding
    Geregistreerd
    6 december 2005
    Locatie
    De mooiste stad van Vlaanderen : Brugge
    Berichten
    5.081
    Bedankjes
    27.928
    Bedankt
    15.453 keer in 5.793 posts
    Ik zal die even verplaatsen naar 'Games' waar die beter thuishoort.

  3. #3
    Geek   ultddave's schermafbeelding
    Geregistreerd
    24 juni 2006
    Locatie
    Belgie > Limburg > Genk
    Berichten
    2.012
    Bedankjes
    5.528
    Bedankt
    2.545 keer in 1.277 posts
    Heb je deze misschien al eens bekeken;
    http://www.vijfzintuigen.nl/Forum/in...?topic=11444.0

    Mvg,
    Dave
    "Friendship. It’s the hardest thing in the world to explain. It’s not something you learn in school. But if you haven’t learned the meaning of friendship, you really haven’t learned anything." ~ Muhammad Ali


  4. #4
    Gevorderd   welsey1983's schermafbeelding
    Geregistreerd
    3 november 2005
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    399
    Bedankjes
    183
    Bedankt
    83 keer in 66 posts
    Dave,
    ik heb je tip gevolgd maar zonder succes.Zoals de site daar zelf zegt is dat er problemen zijn met windows 7 64bits en ja ja ja die hebben wij !

  5. #5
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.719
    Bedankjes
    14.992
    Bedankt
    35.846 keer in 14.526 posts
    Ook als je het spel in compatibiliteitsmodus laat uitvoeren? (32-bits en VGA?)

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  6. #6
    Games   Mrjraider's schermafbeelding
    Geregistreerd
    7 december 2010
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    857
    Bedankjes
    228
    Bedankt
    569 keer in 311 posts
    Virtual PC is geen optie voor het spelen van games, ik heb dit ook uitgeprobeerd met een oude versie van Tomb Raider, deze draaide nog in de DOS tijd. En ook daar werd mij aangeraden deze in virtual pc met xp te zetten dit mocht niet baten. Het enige wat je nog inderdaad kan doen is wat Compuchrisje zegt: Compatibiliteitsmodus, probeer eerst eens XP met SP 2/3 dit maakt vrij weinig uit heb ik ervaren. Soms wil het zelfs nog onder Vista werken dit kan je op dezefde manier proberen (rechtermuisknop > compatibiliteitsmodus > XP/win 98/win 95/Vista) Soms willen zelfs windows 95 of 98 helpen.

    Succes

    Hulp gevraag voor de gamesectie. Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen aan Minatica en heb je vooral een interesse in games en lijkt het je leuk hier wat over te schrijven? Stuur een Pm naar Compuchrisje.

  7. #7
    Gevorderd   welsey1983's schermafbeelding
    Geregistreerd
    3 november 2005
    Locatie
    Antwerpen
    Berichten
    399
    Bedankjes
    183
    Bedankt
    83 keer in 66 posts
    @ compuchrisje : ik heb je tip gevolgd maar zonder succes,alleen hoe moet ik het spel uitvoeren in 32 bits als er een 64 bits windows 7 draait?

    @Mrjraider : Ik heb alle combinaties geprobeerd maar nog altijd zonder succes. Heb zelfs geprobeerd op men oudere laptop om windows 98 SE te installeren maar op de laatste 112 minuten crasht hij altijd . Tis raar maar blijf toch nog wa zoeken achter oplossingen want geef niet snel op .

    Bedankt in ieder al geval voor jullie tips !

  8. #8
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.719
    Bedankjes
    14.992
    Bedankt
    35.846 keer in 14.526 posts
    Normaal gezien heeft een 64-bits niet meteen een probleem met 32-bits toepassingen, andersom is dat wel het geval.
    Ik ken het spel niet, maar is het wel geschikt voor Win 7? Ik meen uit een eerdere post al uit te maken dat die twee mekaar niet zo lusten.

    Wil je toch spelen en je hebt ergens nog een XP liggen, installeer die dan op een andere partitie van die laptop. XP heeft nog steeds een flinke dosis DOS in zijn hartje.

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  9. De volgende gebruiker bedankt compuchrisje voor deze nuttige post:

    salmax ( 2 april 2012)

  10. #9
    PC-Freak   salmax's schermafbeelding
    Geregistreerd
    4 februari 2008
    Locatie
    griekenland aan de noordzee
    Berichten
    1.799
    Bedankjes
    8.636
    Bedankt
    2.633 keer in 1.636 posts
    dosgames kan je ook spelen in windows 7 met d fend Reloaded te installeren

    hier zag ik hoe ik dosgames kon spelen #11
    http://www.minatica.be/threads/78546...2-(1993)/page2

    ik #7 staat link waar je d-fend kan vinden.
    Laatst gewijzigd door salmax; 2 april 2012 om 01:53

  11. #10
    Games   Mrjraider's schermafbeelding
    Geregistreerd
    7 december 2010
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    857
    Bedankjes
    228
    Bedankt
    569 keer in 311 posts
    DosBox is een dosprogramma die werd meegeleverd bij mijn ultimate collection Tomb Raider games die ik heb gekocht in mijn werkweek , dat Dosbox werkt wel, ik heb dan wel geluid en geen beeld haha. Persoonlijk had ik het idee dat dit te wijten was aan mijn grafische kaart, maar ik heb mijn probleempje niet kunnen aanpakken en heb het weer verwijderd.
    Dus mijn extra tip aan jou kijk eens naar je instellingen van je grafische kaart.

    Hulp gevraag voor de gamesectie. Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen aan Minatica en heb je vooral een interesse in games en lijkt het je leuk hier wat over te schrijven? Stuur een Pm naar Compuchrisje.

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. Microsoft Virtual PC 2007 met windows vista
    Door Mrjraider in forum Windows
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 25 juni 2011, 23:18
  2. Virtual PC 2007 X64
    Door Elboulle in forum Windows
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 9 januari 2010, 14:45
  3. virtual pc 2007 harware gebruiken
    Door voenko in forum Overige software
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 22 december 2008, 20:34
  4. virtual geheugen
    Door snowbeer in forum Windows
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 7 juni 2005, 20:53

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •