Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 12
  1. #1
    Games   Mrjraider's schermafbeelding
    Geregistreerd
    7 december 2010
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    858
    Bedankjes
    230
    Bedankt
    569 keer in 311 posts

    Vraag [FireFox] Groot internetcache?

    Hoi,


    Eens per week laat ik Ccleaner mijn pcke opkuisen en tijdelijke bestanden, prullenbak, internetcache etc. legen. Dit vind ik prettig want met een kleine HD (250 gb) is het wel fijn die extra ruimte. Eenmaal bezig en alles wordt gecleaned dan schrik ik van de resultaten.
    Mijn internet cache is bijna altijd 800 mb of meer . Ik vind dit schrikbarend veel en vraag me de reden af. Ik bezoek geen rare sites ik speel geen games via spele.nl of iets dergelijks.
    Soms bekijk ik wel leuke/grappige plaatjes op 9gag.com maar dit is vaak maar eventjes en via mijn telefoon.

    Mijn vraag is dus; wat kan de oorzaak/reden zijn van een internet cache van bijna 1gb groot.

    Bedankt.

    Hulp gevraag voor de gamesectie. Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen aan Minatica en heb je vooral een interesse in games en lijkt het je leuk hier wat over te schrijven? Stuur een Pm naar Compuchrisje.

  2. #2
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.045
    Bedankjes
    13.960
    Bedankt
    34.195 keer in 13.508 posts
    Je kan je geschiedenis inperken en elke keer bij het afsluiten van de browser cookies laten verwijderen bij de instellingen. Wil je echt bepaalde cookies bewaren, bv om ergens in te loggen, moet je die wel uitsluiten voor verwijdering.

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  3. De volgende gebruiker bedankt compuchrisje voor deze nuttige post:

    Mrjraider (16 april 2012)

  4. #3
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    7 juni 2006
    Locatie
    Meise
    Berichten
    1.289
    Bedankjes
    584
    Bedankt
    771 keer in 510 posts
    In welk menu van CCleaner wordt een zogenaamde 'Internet Cache' getoond ?
    Oplossing vinden gaat soms sneller dan een vraag stellen.

  5. De volgende gebruiker bedankt Merel voor deze nuttige post:

    Mrjraider (16 april 2012)

  6. #4
    Erelid   peenif's schermafbeelding
    Geregistreerd
    6 december 2005
    Locatie
    De mooiste stad van Vlaanderen : Brugge
    Berichten
    5.106
    Bedankjes
    27.864
    Bedankt
    15.430 keer in 5.777 posts
    Onder applicaties staan al je browsers en kan je de cache aan- of uitvinken (is standaard aangevinkt).

    Meer gegevens over je cache kan je vinden met de Firefox browser zelf, tik gewoon in de adresbalk about:cache

  7. De volgende 2 gebruikers bedanken peenif voor deze nuttige post:

    Merel (16 april 2012), Mrjraider (16 april 2012)

  8. #5
    Games   Mrjraider's schermafbeelding
    Geregistreerd
    7 december 2010
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    858
    Bedankjes
    230
    Bedankt
    569 keer in 311 posts
    Max cache is 890 mb en op het moment is deze cache ongeveer 100 mb groot. Ik wacht af.

    Hulp gevraag voor de gamesectie. Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen aan Minatica en heb je vooral een interesse in games en lijkt het je leuk hier wat over te schrijven? Stuur een Pm naar Compuchrisje.

  9. #6
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    7 juni 2006
    Locatie
    Meise
    Berichten
    1.289
    Bedankjes
    584
    Bedankt
    771 keer in 510 posts

    Ter informatie ...

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door peenif Bekijk bericht
    Onder applicaties staan al je browsers en kan je de cache aan- of uitvinken (is standaard aangevinkt).

    Meer gegevens over je cache kan je vinden met de Firefox browser zelf, tik gewoon in de adresbalk about:cache
    Het was me nooit opgevallen dat onder de browsers een item 'Internet Cache' staat.

    Wat mij nu wel opvalt is dat niet alle browsers worden getoond in de linkse kolom (applications).

    Zo wordt IE8 niet getoond. Die 'toepassing' (hmm...) staat onder de tab Windows (wil men Microsoft niet tegen de borst stuiten?) Daar is geen 'cache' getoond maar men toont de categorieë tijdelijke bestanden.

    AvantBrowser is nergens getoond ; bijna logisch, vermits het een soort shell is op IE, en tegenwoordig ook op FF.

    Ter informatie voor topic starter : CCleaner geeft op tab toepassingen voor caches van FF en Chrome tezamen 283 MB aan. Daarin ook begrepen 7296 kB Thunderbird internet cache.
    Waarom CCleaner daar nog eens deze laatste bij zet lijkt ook niet zo logisch.

    Staat hier in de linkse kolom van toepassingen niet eens vermeld !
    Het heeft vermoedelijk te maken met de Mozilla opslag techniek.
    Oplossing vinden gaat soms sneller dan een vraag stellen.

  10. De volgende gebruiker bedankt Merel voor deze nuttige post:

    Mrjraider (26 april 2012)

  11. #7
    Games   Mrjraider's schermafbeelding
    Geregistreerd
    7 december 2010
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    858
    Bedankjes
    230
    Bedankt
    569 keer in 311 posts
    Hmm de grote van de cache is nu 150 mb. Ik wacht af maar als er geen "oorzaker" is dan vind ik het prima.
    Laatst gewijzigd door Mrjraider; 17 april 2012 om 22:04 Reden: tikfoutje

    Hulp gevraag voor de gamesectie. Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen aan Minatica en heb je vooral een interesse in games en lijkt het je leuk hier wat over te schrijven? Stuur een Pm naar Compuchrisje.

  12. #8
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.045
    Bedankjes
    13.960
    Bedankt
    34.195 keer in 13.508 posts
    Thunderbird cache zal gewoon bij Mozilla gerekend worden, omdat je via dat mailprog soms ook webpagina's bekijkt.
    @Mrjraider: we houden dit nog even open.

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  13. De volgende gebruiker bedankt compuchrisje voor deze nuttige post:

    Mrjraider (26 april 2012)

  14. #9
    Games   Mrjraider's schermafbeelding
    Geregistreerd
    7 december 2010
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    858
    Bedankjes
    230
    Bedankt
    569 keer in 311 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door compuchrisje Bekijk bericht
    Thunderbird cache zal gewoon bij Mozilla gerekend worden, omdat je via dat mailprog soms ook webpagina's bekijkt.
    @Mrjraider: we houden dit nog even open.
    Prima ik kijk het nog even aan en dan neem ik een besluit maar ik denk wel dat ik het "probleem" snap en dat er niet veel aan de hand is.

    Hulp gevraag voor de gamesectie. Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen aan Minatica en heb je vooral een interesse in games en lijkt het je leuk hier wat over te schrijven? Stuur een Pm naar Compuchrisje.

  15. #10
    Games   Mrjraider's schermafbeelding
    Geregistreerd
    7 december 2010
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    858
    Bedankjes
    230
    Bedankt
    569 keer in 311 posts
    8 dagen verder en de internet cache is 849920 Kb ( 800+ mb) groot.. Nu iets meer dan een weekje verder..

    Hulp gevraag voor de gamesectie. Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen aan Minatica en heb je vooral een interesse in games en lijkt het je leuk hier wat over te schrijven? Stuur een Pm naar Compuchrisje.

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. kan met firefox 1.4 geen bericht meer posten
    Door ciriel in forum Internet
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 15 mei 2005, 10:36
  2. firefox
    Door neal in forum Internet
    Reacties: 8
    Laatste bericht: 11 mei 2005, 19:44
  3. Oude pagina firefox
    Door Blackwidowpage in forum Tips & Trucs
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 11 mei 2005, 12:57
  4. FireFox in versnelling!
    Door Simply in forum Tips & Trucs
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 10 mei 2005, 09:28

Tags voor deze discussie

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •