Weergegeven resultaten: 1 t/m 6 van 6
  1. #1
    Gevorderd   Dieseltje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    22 november 2007
    Locatie
    Genk
    Berichten
    157
    Bedankjes
    57
    Bedankt
    61 keer in 28 posts

    nieuwe HD in laptop. Wat met het OS ??

    De HD van m'n laptopje is (spijtig genoeg) maar 110 Gb groot en daarbij ook nog eens gepartitioneerd in 2 x ( ongeveer ) 55 Gb . De C partitie is echt te klein aan 't worden. Ik krijg telkens weer waarschuwingen dat er te weinig of geen plaats meer is op de HD .
    Ik denk er nu aan om een nieuwe en grotere HD te plaatsen maar hoe doe ik dat dan met het OS ( Vista home ) ?
    Ik heb er nergens een CD of DVD van. Wel is de sticker ( met de code ) van microsoft aan de onderkant aanwezig.
    Hoe krijg ik dat weer in orde na plaatsing van de nieuwe HD en zit er een limiet op de grootte van zo'n schijf??
    Ik slaap slecht, maar daar lig ik niet wakker van.

  2. #2
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.093
    Bedankjes
    13.989
    Bedankt
    34.246 keer in 13.542 posts
    Normaal gezien is enkel het vervangen van een harde schijf geen grote ingreep, ook (nog) niet voor Microsoft. Maak een image van je huidige harde schijf. Hierbij heb je meteen alle nodige drivers mee, inclusief de licentie. Wel moet je eens kijken bij je laptop-merk welke grootte harde schijf het moederbord ondersteunt.

    Een gratis software voor een image is hier te bekomen als je een harde schijf van Seagate hebt, ook al is die bv als externe (moet aangesloten zijn). Dit is een service die samenwerkt met Acronis True Image. Die laatste is voor nog geen €50 op schijf aan te kopen, of als download. Zie hier. Natuurlijk moet je dat eerst installeren, ik hoop dat dat nog lukt.

    Wat je nog nodig hebt, is een lege CD die je met het programma bootable moet maken om de image van een externe HD naar je nieuwe HD te helpen overzetten.

    De gratis software van Seagate geldt enkel tot Windows Vista, niet voor Windows 7 dus. Acronis TI kan voor alle besturingssystemen van Microsoft.

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  3. De volgende gebruiker bedankt compuchrisje voor deze nuttige post:

    Dieseltje (18 april 2012)

  4. #3
    Geek   Peter.B's schermafbeelding
    Geregistreerd
    12 mei 2005
    Locatie
    harelbeke-west-vlaanderen
    Berichten
    2.365
    Bedankjes
    871
    Bedankt
    1.854 keer in 930 posts
    hoeveel ruimte heb je nog op uw andere partitie,zal waarschijnlijk de D partitie zijn.

    je kan ook uw C partitie vergroten en een externe HDD aankopen.

  5. De volgende gebruiker bedankt Peter.B voor deze nuttige post:

    Dieseltje (18 april 2012)

  6. #4
    Gevorderd   Dieseltje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    22 november 2007
    Locatie
    Genk
    Berichten
    157
    Bedankjes
    57
    Bedankt
    61 keer in 28 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Peter.B Bekijk bericht

    je kan ook uw C partitie vergroten
    Die externe schijf is er al langer. De Dpartitie volledig verwijderen zou een tijdelijke ( lange tijd zelfs ) oplossing zijn. Hoe leggen we dat aan boord zonder de hele schijft te formatteren????
    Ik slaap slecht, maar daar lig ik niet wakker van.

  7. #5
    Erelid   PeterN's schermafbeelding
    Geregistreerd
    3 mei 2005
    Locatie
    Genk
    Berichten
    9.881
    Bedankjes
    9.944
    Bedankt
    15.887 keer in 6.075 posts
    Met Paragon Partition Manager kan je partities vergroten/verkleinen.
    Neem wel altijd eerst een volledige image voor je met partities begint te veranderen. Als er iets fout loopt kan je immers alles kwijt zijn Met een image kan je altijd alles terug herstellen.

    Mss heb je nu op je C schijf veel data staan zoals documenten, foto's etc. Je kan altijd een mapje aanmaken op uw D schijf en daar al deze dingen zetten zodat uw C schijf enkel besturingssysteem en gebruikte programma's bevat?

  8. #6
    Gevorderd   Dieseltje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    22 november 2007
    Locatie
    Genk
    Berichten
    157
    Bedankjes
    57
    Bedankt
    61 keer in 28 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door PeterN Bekijk bericht

    Mss heb je nu op je C schijf veel data staan zoals documenten, foto's etc. Je kan altijd een mapje aanmaken op uw D schijf en daar al deze dingen zetten zodat uw C schijf enkel besturingssysteem en gebruikte programma's bevat?
    Is ook al gebeurd en dan is het beter. Vermoedelijk zijn het tijdelijke bestanden Ik ben nog steeds bezig m'n muziek te digitaliseren en 't gewoonlijk dan dat het mis loopt.

    We gaan 'n image maken en dan partagon proberen.
    Ik slaap slecht, maar daar lig ik niet wakker van.

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. nieuwe laptop wat vind jij?
    Door yakie996 in forum Volledige systemen, laptops en netbooks
    Reacties: 10
    Laatste bericht: 20 november 2011, 19:25
  2. Reacties: 4
    Laatste bericht: 12 september 2005, 19:27
  3. WAT IS HET...
    Door Norke in forum Grafisch algemeen
    Reacties: 366
    Laatste bericht: 30 juli 2005, 21:38
  4. wat is het verschil???
    Door Pilote in forum Processoren, moederborden en geheugen
    Reacties: 4
    Laatste bericht: 30 juni 2005, 18:51

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •