Weergegeven resultaten: 1 t/m 9 van 9
  1. #1
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    27 januari 2008
    Berichten
    188
    Bedankjes
    46
    Bedankt
    23 keer in 13 posts

    Pc met Windows 7 naar fabrieksinstellingen?

    Goedemorgen allemaal,

    Vanwege verschillende redenen wil ik mijn pc gaan resetten naar de fabrieksinstellingen. Alleen, hoe doe ik dat? Ik heb gelezen over herstelpartities, blank recovery cd's, etc., maar heb geen idee wat het allemaal inhoudt. Een blank recovery cd heb ik overigens niet, een Windows installatie cd evenmin.

    Ik heb een Packard Bell imedia S3800, 64-bit met Windows 7 Home Premium. Is het mogelijk deze terug te zetten naar fabrieksinstellingen?

    Alvast bedankt!

  2. #2
    Gevorderd   carfran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2013
    Berichten
    134
    Bedankjes
    20
    Bedankt
    100 keer in 73 posts
    Je hebt dus nooit bij het eerste gebruik van de computer de recovery schijfjes (herstelschijfjes) aangemaakt, en ook nooit regelmatig een systeemkopie gemaakt.
    Naar fabrieksinstellingen gaan doe je door onmiddelijk op de F11 toets te drukken wanneer je de computer aanzet. Je komt dan in de herstelprocedure.
    Bij terugzetten naar fabrieksinstellingen word de computer terug naar de toestand gezet hoe je hem gekocht hebt. Het is dan ook aanbevolen om eerst een backup van je e-mails, documenten enz..... te maken.

  3. De volgende gebruiker bedankt carfran voor deze nuttige post:

    Bongers (15 april 2013)

  4. #3
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    27 januari 2008
    Berichten
    188
    Bedankjes
    46
    Bedankt
    23 keer in 13 posts
    Allereerst dank voor je hulp. Ik ben een leek op dit gebied dus ik heb me nooit bezig gehouden met het maken van herstelschijven. Doet de pc dit niet ook automatisch? Systeemkopieën hetzelfde verhaal, kan ik dat ergens zien op de pc?
    Ik heb wel een gebrande DVD in de kast liggen met 'Systeemherstel' erop (gemaakt door mijn broer, die de pc heeft geïnstalleerd), maar ik ben niet zeker of deze van deze pc is of van de vorige.
    Heb ik een cd/dvd nodig voor de door jou genoemde methode om te resetten naar fabrieksinstellingen?

  5. #4
    Gevorderd   strikerfox's schermafbeelding
    Geregistreerd
    30 mei 2005
    Locatie
    wervik
    Berichten
    466
    Bedankjes
    114
    Bedankt
    225 keer in 158 posts
    De fabrieksinstellingen staan op je tweede partitie (D:/alles gebeurt automatisch,natuurlijk al je programmas die je intussen tijd hebt geinstaleer moet je opnieuw doen,ook de updates van windows
    Eagle pass

  6. De volgende gebruiker bedankt strikerfox voor deze nuttige post:

    Bongers (15 april 2013)

  7. #5
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    27 januari 2008
    Berichten
    188
    Bedankjes
    46
    Bedankt
    23 keer in 13 posts
    De programma's opnieuw installeren is geen probleem. Ik vroeg me alleen af of er een manier is de pc te resetten naar fabrieksinstellingen zonder dat ik een cd hoef te gebruiken (want die heb ik, zeer waarschijnlijk, niet).

  8. #6
    Gevorderd   carfran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2013
    Berichten
    134
    Bedankjes
    20
    Bedankt
    100 keer in 73 posts
    Druk bij het aanzetten van de computer onmiddelijk op de F8 of F11 toets. Je komt dan terecht in de herstelmodus.
    In deze modus kan je kiezen tussen systeemherstel (systeem terugzetten naar een eerder herstelpunt) , of terugzetten naar fabrieksinstellingen.

  9. De volgende 2 gebruikers bedanken carfran voor deze nuttige post:

    Bongers (15 april 2013), retlawv (15 april 2013)

  10. #7
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    27 januari 2008
    Berichten
    188
    Bedankjes
    46
    Bedankt
    23 keer in 13 posts
    Dankjewel. Ik wil nog even afwachten wat het installeren van Avast doet voor het probleem in mijn andere topic. Mocht ik de Windows Firewall niet aan de praat krijgen, dan zet ik de pc terug naar de fabrieksinstellingen (in de hoop dat dat helpt).

  11. #8
    Gevorderd   carfran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2013
    Berichten
    134
    Bedankjes
    20
    Bedankt
    100 keer in 73 posts
    Wat je ook eens kan uitvoeren.
    Plaats eens een HijackThis log in dit forumgedeelte.
    http://www.minatica.be/forums/46-HijackThis

    De malware specialisten kunnen dan eens controleren of er op de achtergrond soms geen verdachte service draait die je Firewall altijd uitschakeld.

  12. #9
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    27 januari 2008
    Berichten
    188
    Bedankjes
    46
    Bedankt
    23 keer in 13 posts
    Ok, de log staat erop!

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. [XP] partitie met windows xp verplaatsen naar andere hd
    Door yosjanan in forum Windows
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 31 maart 2010, 22:04
  2. Entourage 2008 >> Probleem met mails naar windows gebruikers
    Door MabadosS in forum Mac OS, Linux en andere
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 20 maart 2008, 16:07
  3. linux combineren met windows
    Door nightraver in forum Mac OS, Linux en andere
    Reacties: 10
    Laatste bericht: 26 januari 2006, 19:34
  4. problemen met windows servicepack 3
    Door ward in forum Windows
    Reacties: 16
    Laatste bericht: 26 augustus 2005, 18:21

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •