Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 21
  1. #1
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    15 februari 2014
    Berichten
    184
    Bedankjes
    20
    Bedankt
    8 keer in 8 posts

    mobile internet microsoft lumia 640

    Hallo,
    Ik heb een Microsoft Lumia 640 gekocht.
    Ik heb een King abonnement bij Telenet.
    Ik kan smsen,bellen, surfen via Wi-Fi alleen mobiel surfen
    gaat niet ik heb reeds de telefoon mobile geconfigureerd maar niks
    zie weblink.
    Heb de telefoon reeds terug naar fabrieksinstellingen gebracht
    en alles opnieuw gedaan maar ook niks geen mobiel internet.

    https://www2.telenet.be/nl/klantense...ig-instellen/1
    Laatst gewijzigd door lucas7; 16 mei 2016 om 18:52

  2. #2
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    2.768
    Bedankjes
    54
    Bedankt
    2.937 keer in 2.128 posts
    Ga naar "instellingen" - "mobiel netwerk & simkaart" - Dataverbinding ingeschakeld - roamen toestaan - bij beperkte Wi-Fi verbinding: mobiele dataverbinding gebruiken.
    J.W.
    Google is uw vriend

  3. #3
    carfran
    Gast
    Je bent telenet klant maar mobiel surfen lukt niet .
    Mobiel surfen surf je via de telenet homespots en hotspots .
    Daarom vraagje . Staat je homespot in of uitgeschakeld (Wifree). Kun je controleren via mijn telenet . Wanneer je jouw homespot hebt uitgeschakeld kunnen andere telenet gebruikers niet mobiel surfen via jouw draadloze modem , niet verwarren met je draadloos netwerk , heb jij ook niet de mogelijkheid om mobiel te surfen via andere telenet klanten hun homespot .
    https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/hoe-werkt-telenet-homespot/

    https://www2.telenet.be/nl/ontdek/wi-free/#/buurt
    Laatst gewijzigd door carfran; 16 mei 2016 om 20:36

  4. De volgende gebruiker bedankt carfran voor deze nuttige post:

    lucas7 (19 mei 2016)

  5. #4
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    15 februari 2014
    Berichten
    184
    Bedankjes
    20
    Bedankt
    8 keer in 8 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door J.W. Bekijk bericht
    Ga naar "instellingen" - "mobiel netwerk & simkaart" - Dataverbinding ingeschakeld - roamen toestaan - bij beperkte Wi-Fi verbinding: mobiele dataverbinding gebruiken.
    hallo,
    ik had volgens deze link alles gevolgd alleen roamen toestaan stond niet aangegeven bij de handleinding telenet.zie link:
    https://www2.telenet.be/nl/klantense...ig-instellen/1

    Waarom moet men roamen toestaan aan aanzetten en wat houd dit juist in ?

    Is roamen niet duur ik dacht dat ik daar eens iets over gehoord had vroeger ?

    Ik heb deze instellingen ook gedaan moeten deze ook aanblijven of mag ik deze instelling terug uitplaatsen ?

    Scroll naar beneden. Kies Sim-instellingen.

    APN voor internet bewerken

    Bij APN, voer telenetwap.be in. Bij Gebruikersnaam, voer niets in. Bij Wachtwoord, voer niets in.
    Scroll naar beneden. Bij Verificatietype, kies PAP.

    Scroll naar beneden. Bij Proxyserver (URL), voer niets in. Bij Proxypoort, voer niets in. Bij IP-type, kies IPv4v6.
    Kies het opslaan-symbool.

    De Microsoft Lumia 640 is nu ingesteld voor gebruik van mobiel internet. Keer terug naar het Startscherm

    Zet je Microsoft Lumia 640 uit en vervolgens weer aan om de instellingen te activeren.

  6. #5
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    15 februari 2014
    Berichten
    184
    Bedankjes
    20
    Bedankt
    8 keer in 8 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door carfran Bekijk bericht
    Je bent telenet klant maar mobiel surfen lukt niet .
    Mobiel surfen surf je via de telenet homespots en hotspots .
    Daarom vraagje . Staat je homespot in of uitgeschakeld (Wifree). Kun je controleren via mijn telenet . Wanneer je jouw homespot hebt uitgeschakeld kunnen andere telenet gebruikers niet mobiel surfen via jouw draadloze modem , niet verwarren met je draadloos netwerk , heb jij ook niet de mogelijkheid om mobiel te surfen via andere telenet klanten hun homespot .
    https://www2.telenet.be/nl/klantense...enet-homespot/
    via de telenet homespots en hotspots kan ik perfect surfen alleen op sommige plaatsen heb je geen homespots en hotspots
    daar is HET handig om dan via het mobiel netwerk te kunnen surfen. Dit wou niet werken nu wel nadat ik roamen toestaan aan geplaatst.

    via wifi

  7. #6
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    2.768
    Bedankjes
    54
    Bedankt
    2.937 keer in 2.128 posts
    Bij Data-Inzicht kunt u best een limiet instellen, achtergrondgegevens beperken tijdens het roamen inschakelen en databesparing voor browser op automatisch zetten.

    Data die je in het buitenland gebruikt moet je natuurlijk extra betalen.

    Mijn maandelijkse opleg wordt meestal uitgedrukt in Eurocenten in plaats van in Euro's.
    J.W.
    Google is uw vriend

  8. #7
    Geek  
    Geregistreerd
    26 november 2006
    Berichten
    2.002
    Bedankjes
    351
    Bedankt
    1.056 keer in 834 posts
    Hou toch uw factuur in het oog, roaming is gebruik maken van buitenlandse netwerken, en dat betekent toch een supplementaire cost. Ik dacht 0.05 euro per Mbyte data.
    Had de reactie van J W niet gezien.
    Laatst gewijzigd door berger; 16 mei 2016 om 21:34

  9. #8
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    15 februari 2014
    Berichten
    184
    Bedankjes
    20
    Bedankt
    8 keer in 8 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door J.W. Bekijk bericht
    Bij Data-Inzicht kunt u best een limiet instellen, achtergrondgegevens beperken tijdens het roamen inschakelen en databesparing voor browser op automatisch zetten.

    Data die je in het buitenland gebruikt moet je natuurlijk extra betalen.

    Mijn maandelijkse opleg wordt meestal uitgedrukt in Eurocenten in plaats van in Euro's.
    Bij mijn telenet kan je bij Mijn mobiele diensten bij Oproepblokkering beheren kan je bij de TAB SMS/MMS/Data kiezen voor Data roaming (na € 60,5) blokkeren zie foto.



    Bij Mijn vorige Microsoft Lumia 620 was er nooit probleem daar moest ik roamen toestaan niet aanzetten.
    Waarom moet dit nu wel in de handleiding over mobiel surfen wordt dit niet aangegeven zie link
    handleiding telenet ?

    Is dit bij elke smartphone van Microsoft ?

    handleiding over mobiel surfen:
    https://www2.telenet.be/nl/klantense...ig-instellen/1

  10. #9
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    2.768
    Bedankjes
    54
    Bedankt
    2.937 keer in 2.128 posts
    Vroeger was ik ook bij Telenet met mijn gsm abonnement (android smartphone), maar wegens zeer slechte verbinding (Mobistar) ben ik overgestapt naar Base (Windows phone Lumia 640 XL). Over die gegevens van Telenet hierboven weet ik dus niets met deze Windows Phone (wel vroeger met android).
    Ik gebruik deze Lumia nu 10 maanden en dat "roamen toestaan" heeft altijd opgestaan.
    Ik heb ook nog nooit meer als 100 MB (van de 1 GB) dataverbruik gehad.
    J.W.
    Google is uw vriend

  11. #10
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    15 februari 2014
    Berichten
    184
    Bedankjes
    20
    Bedankt
    8 keer in 8 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door J.W. Bekijk bericht
    Vroeger was ik ook bij Telenet met mijn gsm abonnement (android smartphone), maar wegens zeer slechte verbinding (Mobistar) ben ik overgestapt naar Base (Windows phone Lumia 640 XL). Over die gegevens van Telenet hierboven weet ik dus niets met deze Windows Phone (wel vroeger met android).
    Ik gebruik deze Lumia nu 10 maanden en dat "roamen toestaan" heeft altijd opgestaan.
    Ik heb ook nog nooit meer als 100 MB (van de 1 GB) dataverbruik gehad.
    ik heb eens naar mijn oude facturen gekeken ik verbruikte met mijn oude smartphone lumia 620 per maand Mobiel internet 774,883 MB dit is gewoon surfen.

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. Telenet mobile internet
    Door Klemmeke in forum Netwerken en internetproviders
    Reacties: 4
    Laatste bericht: 29 september 2009, 22:34
  2. Internet via Microsoft Rekenmachine
    Door peenif in forum Tips & Trucs
    Reacties: 0
    Laatste bericht: 18 februari 2009, 14:07
  3. Vodaphone Mobile internet (proximus)
    Door Lorminator20 in forum Netwerken en internetproviders
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 20 juli 2008, 23:53
  4. probleempje met microsoft internet explorer
    Door gruzmull in forum Internet
    Reacties: 6
    Laatste bericht: 24 november 2005, 20:52

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •