Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 12
  1. #1
    Up-to-date   Skyna's schermafbeelding
    Geregistreerd
    18 maart 2007
    Locatie
    België
    Berichten
    11
    Bedankjes
    16
    Bedankt
    9 keer in 3 posts

    Ongelukkig Start niet verder dan fabriekslogo

    Beste,

    Weet iemand raad? Onderstaande Asus laptop start niet verder op dan het begin logo.
    Het is gebeurd bij een herstart tijdens installatie van Windows 10. (Moest dat ermee te maken hebben).

    Het is dan ook onmogelijk om in het bios te raken of toetscombinaties in te geven.

    Hopelijk is hij nog op te lappen.

    Mvg,
    Skyna



  2. #2
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.685
    Bedankjes
    14.959
    Bedankt
    35.818 keer in 14.502 posts
    Heb je al eens geprobeerd met een Windows-DVD? Ik weet niet of je voorbereidend werk hebt gedaan, zoals het veilig stellen van je documenten en alles wat je ooit hebt opgeslagen. Heb je een herstelschijfje aangemaakt? Is de laptop in slaapstand gegaan voordat Windows 10 zijn installatie had afgerond?
    In elk geval zou ik alvast proberen met een opstartbare schijf in de CD-lade, als er dan wordt doorgestart kan je alsnog herstellen naar een vorige toestand waarbij alles nog wél werkte. En dan natuurlijk eerst zorgen dat je een back-up hebt voor je verder gaat met het (her)installeren van W10.

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  3. De volgende gebruiker bedankt compuchrisje voor deze nuttige post:

    Skyna (26 juli 2016)

  4. #3
    Up-to-date   Skyna's schermafbeelding
    Geregistreerd
    18 maart 2007
    Locatie
    België
    Berichten
    11
    Bedankjes
    16
    Bedankt
    9 keer in 3 posts
    Windows of linux DVD werkt niet, laptop start zo ver niet op dat hij die zaken controleert. Nee hij is ook niet in slaapstand gegaan. Na een hele tijd zijn werk te doen moest hij herstarten (tot nu toe normaal), maar bij de opstart zat 'm vast.

    Van de documenten heb ik inderdaad gelukkig een back-up genomen.

    Heb getracht het batterijtje te vinden op het moederbord maar zonder succes. Ik vrees dat hij onherstelbaar is geworden. Jammer, hij was nog niet zo oud.

  5. #4
    Expert   carfran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2013
    Locatie
    Schepdaal
    Berichten
    861
    Bedankjes
    131
    Bedankt
    560 keer in 403 posts
    Haal eens de accu uit de laptop , en start de laptop dan op zonder accu . Wel met de voedingskabel aangesloten .
    Als de laptop dan wel verder opstart moet de accu vervangen worden .
    Lees hier meer
    http://www.asus-accu-adapter.nl/zelf...erij-vervangen
    Gebruiker van Windows7/ Linux Mint / Ubuntu / OpenSuse .


  6. De volgende gebruiker bedankt carfran voor deze nuttige post:

    Skyna (26 juli 2016)

  7. #5
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    7 juni 2006
    Locatie
    Meise
    Berichten
    1.681
    Bedankjes
    797
    Bedankt
    1.077 keer in 690 posts
    VOOREERST eens kijken wat de tip van Carfran als indicatie geeft.
    Of uw accu PRECIES NU (bij de installatie) ineens niet goed meer werd zou wel héél toevallig zijn.
    Maar uiteraard kan het.

    Je zal alleszins moeten trachten op het moederboord die fameuze celbatterij moeten localiseren en vervangen, al was het maar om dit uit te sluiten; vermoedelijk kan je dan toch in het BIOS terecht.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Skyna Bekijk bericht
    Het is gebeurd bij een herstart tijdens installatie van Windows 10. (Moest dat ermee te maken hebben).
    .../... Hopelijk is hij nog op te lappen.
    Enfin, als je de laptop niet kan oplappen, gooi hem toch niet weg hé !

    "Tijdens installatie" Het heeft er voorzeker mee te maken als het de gratis upgrade betreft. De gedownloade upgrade is gedefinieerd door uw configuratie en heeft "built" (versie nummer). De built kan mogelijk helpen om te zoeken naar een oplossing bij uw lotgenoten.

    Betreft het een clean installation dan is de kans om zulk probleem tegen te komen erg gering.
    Als je een nieuwe poging maakt, doe het liever via een clean install.

    Er circuleren enorm veel horror verhalen rond upgrades en bootproblemen. Het gekste gebeurt uiteraard altijd bij mij (vriend van Google, maar helaas tevens van Murphy). Bij de upgrade van een Lenovo Windows 7 werd de laptop goedgekeurd door M$ voor een upgrade W10. Zo gezegd zo gedaan. Alles verloopt heel vlot (inclusief de tussendoor-herstarten) tot op het ultieme einde van alle stappen.

    Dan krijg je een bericht voorgeschoteld dat doodleuk vertelt : "Uw vorige Windows versie wordt teruggezet."(mogelijk was het licht anders geformuleerd, maar dat was dan wel de boodschap). Nu ja, wat moet men daarvan denken !!?

    Van de andere kant, moet men wel toegeven dat Microsoft niet alle computer configuraties kan voorzien van een upgrade op maat en dat er veel upgrades wel goed slagen, zoals het op mijn desktop vlekkeloos verliep.
    Het duurt wel enorm lang als er veel op de oude systeempartitie staat geïnstalleerd. Er werd slechts 1 enkel programma verwijderd en de rest was allemaal meteen bruikbaar. Toch chapeau ! (aldus bekeken).
    Oplossing vinden gaat soms sneller dan een vraag stellen.

  8. De volgende gebruiker bedankt Merel voor deze nuttige post:

    Skyna (24 juli 2016)

  9. #6
    Expert   carfran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2013
    Locatie
    Schepdaal
    Berichten
    861
    Bedankjes
    131
    Bedankt
    560 keer in 403 posts
    Bekijk eens deze video , hier is de oorzaak een defecte geheugenmodule .
    https://www.youtube.com/watch?v=dNUFaV_oI0w
    Gebruiker van Windows7/ Linux Mint / Ubuntu / OpenSuse .


  10. De volgende gebruiker bedankt carfran voor deze nuttige post:

    Skyna (26 juli 2016)

  11. #7
    PC-Freak   Spoorzoeker's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    in een huis met een dak er op
    Berichten
    1.484
    Bedankjes
    88
    Bedankt
    691 keer in 529 posts
    Het kan best een Windows probleem zijn,maar dan ben je het bios stadium al voorbij.
    En je moet toch echt wel in het bios kunnen komen, middels del, F2, F10 of wat er bij Asus ingesteld is.

    Als je erecht niet uit komt, ga er dan eens mee langs een pcwinkel. Je gata toch geen laptop weggooien voor een klein hikje ?
    Dan gooi hem mijn kant maar uit he.

    Mocht je in Oost-Nederland wonen, dan kan ik je misschien wel helpen.
    De schuld ligt nooit bij jezelf, maar altijd bij een ander.

  12. De volgende gebruiker bedankt Spoorzoeker voor deze nuttige post:

    Skyna (26 juli 2016)

  13. #8
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.685
    Bedankjes
    14.959
    Bedankt
    35.818 keer in 14.502 posts
    Er is in elk geval iets fout gegaan tijdens of door die upgrade. De kans bestaat dat Windows 10 niet de juiste drivers heeft ingesteld en dat er met je hardware totaal niks aan de hand is. Weggooien mag dus niet bij de opties gerekend worden, je laptop is nog lang niet bejaard genoeg. Ik heb wel meer van die onmogelijke problemen opgelost gekregen, wel met véél geduld en proberen en meestal met behulp van een toolset die je hier kan vinden. De enige voorwaarde is helaas wel dat je de CD/DVD-drive wel als eerste opstartmedium moet hebben.
    Ga je gebruiksaanwijzing van je ASUS even na, veilige modus kan niet bij elk systeem opgeroepen worden met F8 te tokkelen. Bij jou kan het ook F5 of F2 zijn, mogelijk in combinatie met Ctrl.

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  14. De volgende gebruiker bedankt compuchrisje voor deze nuttige post:

    Skyna (26 juli 2016)

  15. #9
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    25 november 2006
    Berichten
    1.992
    Bedankjes
    350
    Bedankt
    1.058 keer in 832 posts
    Zo lees ik het op internet voor asus: stroom er af, helemaal uitzetten, dan F2 blijvend indrukken, dan power on en vervolgens F2 loslaten. Dan zou je het of de bios moeten zien. Dus dat is wel anders dan gewoonlijk.

  16. De volgende gebruiker bedankt berger voor deze nuttige post:

    Skyna (26 juli 2016)

  17. #10
    Expert   carfran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2013
    Locatie
    Schepdaal
    Berichten
    861
    Bedankjes
    131
    Bedankt
    560 keer in 403 posts
    Gebruiker van Windows7/ Linux Mint / Ubuntu / OpenSuse .


  18. De volgende gebruiker bedankt carfran voor deze nuttige post:

    Skyna (26 juli 2016)

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. paint shop pro 12 start maar kan niet verder ...
    Door misslily in forum Paint Shop Pro & Animation Shop
    Reacties: 11
    Laatste bericht: 19 april 2010, 14:03
  2. windows xp komt niet verder dan opstart scherm
    Door gideon in forum Windows
    Reacties: 13
    Laatste bericht: 16 november 2008, 23:42
  3. Internet: niet verder dan twee pagina's
    Door gdvanlangeveld in forum Internet
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 5 februari 2008, 23:28
  4. xp start niet op
    Door zariash in forum Processoren, moederborden en geheugen
    Reacties: 10
    Laatste bericht: 9 juni 2005, 23:00
  5. firefox start niet bij eerste keer openen?
    Door dolfyntje45 in forum Internet
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 25 mei 2005, 09:35

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •