Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 11
  1. #1
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    17 april 2009
    Berichten
    175
    Bedankjes
    50
    Bedankt
    18 keer in 14 posts

    hp dv9000 opstartprobleem

    Ik heb hier een Hp dv 9000 probleem.
    Bij het opstarten hoor ik de koeler en het scherm "ligt"op...maar verder gebeurt er niets.
    Bios "slaat" niet aan,windows werkt niet....
    Ik kan niet in de bios,de F toetsen doen niets,extern beeldscherm is er ook niet..
    Ik krijg eerder een "verlicht " beeldscherm zonder iets op...
    Er zijn wel veel problemen gemeld met dit type,echter geen enkel met alleen een verlicht display.

    Iemand ideeën?

  2. #2
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    25 november 2006
    Berichten
    1.992
    Bedankjes
    350
    Bedankt
    1.058 keer in 832 posts
    En dit dan?

  3. #3
    PC-Freak   Fakke_Berto's schermafbeelding
    Geregistreerd
    2 juni 2005
    Berichten
    1.285
    Bedankjes
    858
    Bedankt
    898 keer in 609 posts

  4. De volgende gebruiker bedankt Fakke_Berto voor deze nuttige post:

    Qbek ( 1 oktober 2016)

  5. #4
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    17 april 2009
    Berichten
    175
    Bedankjes
    50
    Bedankt
    18 keer in 14 posts
    Ik heb een "reflow" gedaan van het moederbord en wonderbaar...hij startte terug op!
    Nu,gezien dat ik geen vista heb,heb ik op deze windows 7 geïnstalleerd.
    Echter is deze na de installatie enorm traag.
    Als ik taakbeheer ga dan zie ik dat mijn "fysiek geheugen" constant rondom de 99 procent is.Alhoewel er geen programmas openstaan.
    Nu mijn vraag,is windows 7 op deze pc een slechte keuze?te weinig ram (2gig)?of iets verkeerd gedaan met de hardware?

  6. De volgende gebruiker bedankt Qbek voor deze nuttige post:

    Fakke_Berto ( 1 oktober 2016)

  7. #5
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.685
    Bedankjes
    14.959
    Bedankt
    35.818 keer in 14.502 posts
    Het ramgeheugen is inderdaad minimaal voor een Windows 7. Een Light versie zou ietsje vlotter moeten draaien, maar met bijkomende toepassingen zal je op hetzelfde probleem botsen. Ik vrees dat zelfs een Linux-distro al wat veeleisender is geworden, maar mogelijk lukt het wel met een Mint?

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  8. #6
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    25 november 2006
    Berichten
    1.992
    Bedankjes
    350
    Bedankt
    1.058 keer in 832 posts
    Ik heb ook een win 7 home premium en die draait toch nog goed. Ook een geheugen van 2 GB. In taakbeheer zie ik 1 proces (antivirus) en 66 services : die pakken toch slechts 31 % van het fysiek geheugen, de grootste slokop is dan nog Dropbox. Indien dat bij u 99 % is is er toch iets mis.

    Ik heb op dezelfde machine ook Linux Mint 17 en Linux Mint 18 KDE en die lijken wel iets rapper. Dit zijn de vereisten voor Mint 18 :


    • 2GB RAM.
    • 10GB of disk space (20GB recommended).
    • 1024×768 resolution (on lower resolutions, press ALT to drag windows with the mouse if they don’t fit in the screen).

  9. #7
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    2.745
    Bedankjes
    54
    Bedankt
    2.934 keer in 2.121 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Qbek Bekijk bericht
    Ik heb een "reflow" gedaan van het moederbord en wonderbaar...hij startte terug op!
    Nu,gezien dat ik geen vista heb,heb ik op deze windows 7 geïnstalleerd.
    Echter is deze na de installatie enorm traag.
    Als ik taakbeheer ga dan zie ik dat mijn "fysiek geheugen" constant rondom de 99 procent is.Alhoewel er geen programmas openstaan.
    Nu mijn vraag,is windows 7 op deze pc een slechte keuze?te weinig ram (2gig)?of iets verkeerd gedaan met de hardware?
    Is het een 32 of 64 bits versie van W7?

    Een 64-bits versie heeft voor W7 alleen al 2 GB ram nodig.
    De 32-bits versie heeft genoeg aan 1 GB
    J.W.
    Google is uw vriend

  10. #8
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    7 juni 2006
    Locatie
    Meise
    Berichten
    1.681
    Bedankjes
    797
    Bedankt
    1.077 keer in 690 posts

    Veel hulp mag je van HP zelf niet meer verwachten.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Fakke_Berto Bekijk bericht
    In de video vertelt de technicus dat dit type fout veelvuldig voorkomt voor deze HP modellen en dat de klant recht heeft op terugbetaling van zijn aankoop.

    I geef toe dat mijn betoog de topic starter niet verder helpt. Maar de video zegt weeral iets over HP.
    Het brengt nog maar eens tot nadenken nadat HP durfde (onder andere)
    • printers te verkopen met een hara-kiri chip op de printplaat aangebracht speciaal om printers onbruikbaar te maken na geprogrammeerd verloop van tijd.
    • inkt te verkopen welke duurder is dan goud, waarbij nog komt dat de inktpatronen niet eens leeg zijn wanneer de HP software dit aankondigt. Er zijn hierover duizenden klachten. Zelfs hun eigen merk inktpatronen geven problemen !!
    • vroegtijdig te stoppen met aanpassen van drivers voor latere Windows versies (waarmee ze naïef genoeg pogen een vervangend nieuw HP product te verkopen)


    Het is des te triest dat het merk HP ooit synoniem was van hoge kwaliteit. Zelfs de support was top bij HP maar werd compleet verzwolgen in het zwarte gat China. Support afdeling is vervangen door een dikke pharmacopea op hun website. Voor alle kwalen een lange uitleg, waar je verloren loopt als in een doolhof.
    Oplossing vinden gaat soms sneller dan een vraag stellen.

  11. #9
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    25 november 2006
    Berichten
    1.992
    Bedankjes
    350
    Bedankt
    1.058 keer in 832 posts
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door berger Bekijk bericht
    Ik heb ook een win 7 home premium en die draait toch nog goed. Ook een geheugen van 2 GB. In taakbeheer zie ik 1 proces (antivirus) en 66 services : die pakken toch slechts 31 % van het fysiek geheugen, de grootste slokop is dan nog Dropbox. Indien dat bij u 99 % is is er toch iets mis.

    Ik heb op dezelfde machine ook Linux Mint 17 en Linux Mint 18 KDE en die lijken wel iets rapper. Dit zijn de vereisten voor Mint 18 :


    • 2GB RAM.
    • 10GB of disk space (20GB recommended).
    • 1024×768 resolution (on lower resolutions, press ALT to drag windows with the mouse if they don’t fit in the screen).
    Ik ben nog eens terug gaan kijken met everest naar mijn geheugen en het is wel degelijk 3583 Mbytes en geen 2 Gbytes zoals ik eerder had vermeld, daarom loopt mijn win 7 misschien nog goed. En het is wel een 64-bit versie.

  12. #10
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    17 april 2009
    Berichten
    175
    Bedankjes
    50
    Bedankt
    18 keer in 14 posts
    Dus beter omschakelen naar een 32bit of meer geheugen plaatsen!

    Bedankt mensen.

  13. De volgende gebruiker bedankt Qbek voor deze nuttige post:

    berger ( 2 oktober 2016)

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. Help bij opstartprobleem aub
    Door goldy_be in forum Grafische kaarten & monitors
    Reacties: 13
    Laatste bericht: 26 oktober 2005, 18:40
  2. opstartprobleem
    Door snevelken in forum Windows
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 4 augustus 2005, 15:17
  3. opstartprobleem
    Door hond in forum Discussie over tips & trucs
    Reacties: 1
    Laatste bericht: 15 juli 2005, 11:37
  4. opstartprobleem
    Door hond in forum Windows
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 14 juli 2005, 19:09
  5. opstartprobleem
    Door zariash in forum Windows
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 30 mei 2005, 22:46

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •