Weergegeven resultaten: 1 t/m 9 van 9
  1. #1
    Gevorderd   Sofiekebieke's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 mei 2005
    Locatie
    Blankenberge
    Berichten
    407
    Bedankjes
    376
    Bedankt
    48 keer in 34 posts

    Windows Live Mail-fout 0x800CCC67

    Beste, ik krijg steeds deze foutmelding bij versturen van mails in Windows live mail

    Windows Live Mail-fout 0x800CCC67

    Kan u me helpen?

    Vanop een andere pc (IMac), geen probleem

    Alvast bedankt

  2. #2
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.735
    Bedankjes
    15.000
    Bedankt
    35.870 keer in 14.545 posts
    Bij je accountinstellingen eens kijken naar het SMTP protocol, staat die op poort 25, verander dat eens naar 587. Misschien helpt dat al. Speel wel op zeker en maak eerst een backup van al je mailtjes in de mappen verzonden en ontvangen, je weet maar nooit.

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  3. #3
    Gevorderd   Sofiekebieke's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 mei 2005
    Locatie
    Blankenberge
    Berichten
    407
    Bedankjes
    376
    Bedankt
    48 keer in 34 posts
    Blijft de volgende melding geven

    Het bericht kan niet worden verzonden omdat de server het e-mailadres van de afzender heeft geweigerd. Het e-mailadres van de afzender is xxx@pandora.be.
    Onderwerp 'Fw: Uw HD Digicorder inleveren'
    Serverfout: 530
    Reactie van server: 530 5.1.0 must authenticate first
    Server: 'mail-out.telenet.be'
    Windows Live Mail-fout-id: 0x800CCC78
    Protocol: SMTP
    Poort: 587
    Beveiligd(SSL): Nee
    Laatst gewijzigd door compuchrisje; 11 februari 2017 om 20:38 Reden: mailadres aangepast

  4. #4
    Gevorderd   Sofiekebieke's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 mei 2005
    Locatie
    Blankenberge
    Berichten
    407
    Bedankjes
    376
    Bedankt
    48 keer in 34 posts
    Sorry per abuis 2x hetzelfde gepost

  5. #5
    Geek  
    Geregistreerd
    26 november 2006
    Berichten
    2.018
    Bedankjes
    355
    Bedankt
    1.070 keer in 847 posts
    Is die naam van de server juist? Ik lees smtp.telenet.be

    En de klantendienst van telenet raadt aan om imap te gebruiken.

    Maar ik ken dat niet hé, pandora, dat lijkt mij al oud. Wacht dus best op iemand die klant is van telenet.

    Ik zou toch vragen aan een moderator om uw mailadres te camoufleren, dat geeft nogal eens spam hé.
    Laatst gewijzigd door berger; 11 februari 2017 om 18:46

  6. De volgende gebruiker bedankt berger voor deze nuttige post:

    compuchrisje (11 februari 2017)

  7. #6
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.735
    Bedankjes
    15.000
    Bedankt
    35.870 keer in 14.545 posts
    Serverinstellingen voor Telenet: in.telenet.be, POP-mailserver, poort 110 (=standaardpoort).
    Misschien ook es zien hoe het staat ingesteld op je andere pc?

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  8. De volgende gebruiker bedankt compuchrisje voor deze nuttige post:

    berger (11 februari 2017)

  9. #7
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.735
    Bedankjes
    15.000
    Bedankt
    35.870 keer in 14.545 posts
    Al iets geprobeerd? En met welk resultaat?

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  10. #8
    Gevorderd   Sofiekebieke's schermafbeelding
    Geregistreerd
    11 mei 2005
    Locatie
    Blankenberge
    Berichten
    407
    Bedankjes
    376
    Bedankt
    48 keer in 34 posts
    Beste compuchrisje, heb de instellingen terug ingesteld volgens de instellingen op Telenet, en gelukt. Ergens moet er iets gebeurd zijn waardoor het niet meer ging. Wilde net lukken nadat het de eerste dag was nadat ik Telenet had ingeruild voor Orange. Nu ok. Bedankt voor je hulp.

  11. #9
    carfran
    Gast
    Het foutje zat hier

    Server: 'mail-out.telenet.be'


    Uitgaande server moet zijn uit.telenet.be of smtp.telenet.be

  12. De volgende gebruiker bedankt carfran voor deze nuttige post:

    compuchrisje (16 februari 2017)

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •