Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 17
  1. #1
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    17 april 2009
    Berichten
    175
    Bedankjes
    50
    Bedankt
    18 keer in 14 posts

    Kan niet booten van HDD

    Ik heb in mijn desktop een andere HDD geplaatst maar deze wil niet booten.
    Mijn bios ziet de HDD,maar wil alsnog niet booten.
    Ik heb een nieuwe windows 7 installatie gedaan met mijn originele dvd en dit werkt perfect.
    Echter bij het einde van de installatie ,wanneer deze hernieuw opstart dan ik krijg dezelfde foutmelding...
    In mijn bois staat hij als éérste boot.....echter zonder succes.
    Wanneer ik een andere HDD plaats is er geen probleem,deze start onmiddellijk op.
    Wel dit,mijn bios zegt wel dat de HDD geen raid is,is dat het probleem?

  2. #2
    Expert   carfran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2013
    Locatie
    Schepdaal
    Berichten
    861
    Bedankjes
    131
    Bedankt
    560 keer in 403 posts
    Hoeveel harde schijven zitten er momenteel in uw desktop . Raid word gebruikt bij minstens 2 HDD's
    Gebruiker van Windows7/ Linux Mint / Ubuntu / OpenSuse .


  3. #3
    PC-Freak   Fakke_Berto's schermafbeelding
    Geregistreerd
    2 juni 2005
    Berichten
    1.285
    Bedankjes
    858
    Bedankt
    898 keer in 609 posts
    Staat je harde schijf in het bios op raid ahci of ide?

  4. #4
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    17 april 2009
    Berichten
    175
    Bedankjes
    50
    Bedankt
    18 keer in 14 posts
    1 harde schijf op dit moment.
    Zowel op AHCI en IDE is mijn harde schijf te zien,niet op RAID
    Deze geeft hij weer: Exiting intel boot agent.
    No bootable device insert boot disk and press any key

  5. #5
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    17 april 2009
    Berichten
    175
    Bedankjes
    50
    Bedankt
    18 keer in 14 posts
    Ik heb al alle drie,AHCI,IDE,en RAID geprobeerd,geen geluk.
    Vreemde is,als ik een windows 7 dvd plaats,dat deze wel installeert op de harde schijf.
    Echter ,wanneer hij dan opnieuw opstart,dan krijg ik hetzelfde probleem.

    Als ik een tweede harde schijf plaats ,met windows geïnstalleerd,dan start de tweede onmiddellijk op.In windows zie ik dan de eerste harde schijf .
    Laatst gewijzigd door Qbek; 25 februari 2017 om 11:39

  6. #6
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    17 april 2009
    Berichten
    175
    Bedankjes
    50
    Bedankt
    18 keer in 14 posts
    Ik heb een paar tests gedaan,een paar andere HDD aangesloten op de desktop en geen probleem.
    Ik heb de "probleem" HDD aangesloten op een andere pc,met hetzelfde opstartprobleem.
    Dus kan ik afleiden dat het een HDD probleem is.
    Kan ik (softwarematig??) kijken wat het probleem is??oplossen?
    Het is een 1T HDD met meerdere partities

  7. #7
    Minatica Moderator   Obsessed's schermafbeelding
    Geregistreerd
    14 juni 2005
    Locatie
    Hageland
    Berichten
    2.575
    Bedankjes
    14.936
    Bedankt
    16.022 keer in 7.000 posts
    Ik zou eens proberen om alle partities van die HDD eens te verwijderen en opnieuw aan te maken vanaf de Windows installatie DVD. Die procedure staat HIER mee beschreven.
    Daarna terug een nieuwe Windows installatie uitvoeren.

    Ps: U vermeld nergens of het om een nieuwe of tweedehands HDD gaat.
    Als het een nieuwe is zou ik gewoonweg terug naar de winkel gaan.
    Laatst gewijzigd door Obsessed; 26 februari 2017 om 10:56

    * NIL VOLENTIBUS ARDUUM *

  8. #8
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    17 april 2009
    Berichten
    175
    Bedankjes
    50
    Bedankt
    18 keer in 14 posts
    Het probleem zit hem zo,ik heb hier een oude desktop gekregen met windows vista.
    Omdat vista geen updates meer krijgt in de toekomst had ik gedacht om er windows 7 op te plaatsen van een kapotte pc.
    Ik had gedacht om de harde schijf die een oem windows 7 bevat over te plaatsen,ook omdat deze 1t groot is
    Deze bevat 4 partities en er was geen opstart probleem.

    Ik heb nu een paar test's gedaan en er blijkt geen probleem te zijn met de HDD.
    Het is een WESTERN Digital,ik heb een progje afgehaald om de HDD te testen en alles bleek ok!
    Als ik nu mijn pc opstart dan loopt deze vast in het begin met een blauw scherm.

    deze zijn de code's:
    0x0000007B (0xFFFFF880009A9928,0xFFFFFFFFc0000034,0X000000000 00000,0x0000000000000)

  9. #9
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    17 april 2009
    Berichten
    175
    Bedankjes
    50
    Bedankt
    18 keer in 14 posts
    Ik heb een oem dvd installatie voor deze HDD,waar ik geen serienr moet ingeven (ikheb de serienr! apart staan)
    Als ik deze HDD volledig formateer,zal de HDD dan nog gelinkt zijn aan de oem windows?
    Ik ga er vanuit dat een oem installatie gelinkt is aan de HDD,of niet?

  10. #10
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    17 april 2009
    Berichten
    175
    Bedankjes
    50
    Bedankt
    18 keer in 14 posts
    Even een update,het is me gelukt om weer windows te kunnen gebruiken.
    Bij de install heb ik steeds bepaalde partities,waar ik windows zou installeren,geformatteerd.Zonder resultaat.

    Nu heb ik partities,in de set-up van windows,verwijdert en terug geïnstalleerd.
    Er stonden 3 partities op, 2x 450GiG en 1 recovery van 1GIG.
    Nu heb ik 1 van 900GIG en 1 recovery.
    Op de 900GIG staat er windows 7,die echter de originele code niet aanvaard
    En,raar maar waar, staan er bij opstarten nog 2 andere windowd 7 installs op,vreemd omdat ik voor de install de 900GIG heb geformatteerd...De 2 andere windows 7 werken niet,wel had ik graag bij het opstarten niet de keuze gehad van welke van de 3 windows 7 ik zou nemen,er werkt er toch maar 1!

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. XP nog steeds niet dood.
    Door compuchrisje in forum Fun
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 23 februari 2017, 01:58

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •