Pagina 1 van 4 123 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 38

Discussie: TLS-handshake

  1. #1
    Gevorderd   Mr. Badness's schermafbeelding
    Geregistreerd
    4 augustus 2006
    Locatie
    Oost -Vlaanderen
    Berichten
    108
    Bedankjes
    53
    Bedankt
    26 keer in 10 posts

    TLS-handshake

    De laatste weken/maanden loopt mijn internet niet altijd zoals gewenst; soms geraak ik via firefox zelfs amper op het net/google. Telkenmale zie ik dan onderaan dat "google wacht op een TLS-handshake". Weet er iemand wat dit juist betekent en wat ik kan doen om te voorkomen dat firefox/google hierop vastloopt?

    Wanneer ik dit voorheb sluit ik de pc even af en meestal moet hij dan van windows een aantal updates uitvoeren. Aangezien ik voor automatische updates heb gekozen is dat geen probleem. Als ik nadien dan de pc terug opstart heb ik meestal geen problemen meer met google/firefox doch het is en blijft maar terugkomen en is heel erg hinderlijk en frustrerend.

    Alvast dank aan iedereen die kan/wil helpen!
    Greetz & tot meetz,

    Mr. Badness

  2. #2
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    2.746
    Bedankjes
    54
    Bedankt
    2.934 keer in 2.121 posts
    J.W.
    Google is uw vriend

  3. De volgende gebruiker bedankt J.W. voor deze nuttige post:

    Mr. Badness (23 september 2017)

  4. #3
    Gevorderd   Mr. Badness's schermafbeelding
    Geregistreerd
    4 augustus 2006
    Locatie
    Oost -Vlaanderen
    Berichten
    108
    Bedankjes
    53
    Bedankt
    26 keer in 10 posts
    Bedankt voor deze link maar voor mij is dat eerder Chinees .
    Kan je er iets aan doen als hij daarop blijft vast hangen? Is dat iets dat je via instellingen of wat dan ook kan verbeteren?
    Greetz & tot meetz,

    Mr. Badness

  5. #4
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    25 november 2006
    Berichten
    1.992
    Bedankjes
    350
    Bedankt
    1.058 keer in 832 posts
    Ik versta daar ook niet veel van hé.
    Het gaat volgens mij over de manier waarop een verbinding met een server wordt beveiligd, gecodeerd. Handshake is zo'n manier denk ik.
    Ik las wat op het net en de enige praktische oplossing die ik zag was : vervang AVG door iets anders. Maar ik weet niet of je AVG hebt.
    Ik zou gewoon eens met een andere browser proberen : Chrome of Opera of Vivaldi. Hoe minder een goede browser wordt gebruikt hoe veiliger hij eigenlijk is. Persoonlijk gebruik ik Vivaldi, maar dat is wel in Linux, kijk dus eerst of er een windowsversie van bestaat.
    Of wachten op een slimme.

  6. De volgende gebruiker bedankt berger voor deze nuttige post:

    Mr. Badness (24 september 2017)

  7. #5
    Gevorderd   Mr. Badness's schermafbeelding
    Geregistreerd
    4 augustus 2006
    Locatie
    Oost -Vlaanderen
    Berichten
    108
    Bedankjes
    53
    Bedankt
    26 keer in 10 posts
    Hey Berger, bedankt voor je reactie!! Ikzelf heb geen AVG maar al vele jaren zonder problemen Avast. Ook FF gebruik ik al heel lang dus lijkt het mij raar dat het daar zou aan liggen. Enfin, we zien wel of er nog een slimme langskomt zekers? Nogmaals dank!!
    Greetz & tot meetz,

    Mr. Badness

  8. #6
    Expert   carfran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2013
    Locatie
    Schepdaal
    Berichten
    861
    Bedankjes
    131
    Bedankt
    560 keer in 403 posts
    TLS heeft iets te maken met beveiligingscertificaten
    Lees hier meer
    https://gathering.tweakers.net/forum...ssages/1750943
    Gebruiker van Windows7/ Linux Mint / Ubuntu / OpenSuse .


  9. De volgende gebruiker bedankt carfran voor deze nuttige post:

    Mr. Badness (24 september 2017)

  10. #7
    Expert   carfran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2013
    Locatie
    Schepdaal
    Berichten
    861
    Bedankjes
    131
    Bedankt
    560 keer in 403 posts
    Welke windows gebruik je ?
    Lees ook hier
    https://msdn.microsoft.com/nl-nl/lib...(v=vs.85).aspx
    Laatst gewijzigd door carfran; 24 september 2017 om 17:51
    Gebruiker van Windows7/ Linux Mint / Ubuntu / OpenSuse .


  11. #8
    Gevorderd   Mr. Badness's schermafbeelding
    Geregistreerd
    4 augustus 2006
    Locatie
    Oost -Vlaanderen
    Berichten
    108
    Bedankjes
    53
    Bedankt
    26 keer in 10 posts
    Bedankt Carfan. Dit is wel nog meer Chinees voor mij dan welke andere eerdere post
    Greetz & tot meetz,

    Mr. Badness

  12. #9
    Expert   carfran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2013
    Locatie
    Schepdaal
    Berichten
    861
    Bedankjes
    131
    Bedankt
    560 keer in 403 posts
    Welke windows gebruik je ?
    Gebruiker van Windows7/ Linux Mint / Ubuntu / OpenSuse .


  13. #10
    Expert   carfran's schermafbeelding
    Geregistreerd
    20 maart 2013
    Locatie
    Schepdaal
    Berichten
    861
    Bedankjes
    131
    Bedankt
    560 keer in 403 posts
    Ik gebruik windows 7. Ik heb de indruk dat het vastloopt bij een ongeldig of verlopen certificaat .
    Die vind je bij windows 7 onder
    Configuratiescherm > Internetopties > Inhoud > Certificaten .
    Gebruiker van Windows7/ Linux Mint / Ubuntu / OpenSuse .


  14. De volgende gebruiker bedankt carfran voor deze nuttige post:

    Mr. Badness (24 september 2017)

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •