Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 10
  1. #1
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    15 februari 2014
    Berichten
    202
    Bedankjes
    24
    Bedankt
    12 keer in 9 posts

    DDR2 geheugen bijplaatsen

    Hallo,
    Ik heb reeds in mijn computer 2X 2 GB OCZ GOLD DDR2 PC2 6400 CL 5-5-5- 1.9V - 800Mhz geheugen zitten.
    Nu zou ik daar nog eens 4GB geheugen willen bijsteken.

    Ik zou dit geheugen erbij willen plaatsen 2 X 2GB OCZ Platium Edition PC2 8500 CL 5-5-5- 2.2V - 1066Mhz.

    Is het een probleem dat de andere geheugenmodules die er nu reeds inzitten een andere snelheid hebben en een andere voltage hebben, dan het geheugen dat ik er nu wil bijplaatsen de 2 X 2GB OCZ Platium Edition PC2 8500 CL 5-5-5- 2.2V - 1066Mhz.?
    Ga ik de snelheid kunnen gebruiken van het geheugen de 1066Mhz of gaat deze ook maar werken op 800Mhz en gaat het nieuwe geheugen in de dual channel mode draaien ?

  2. #2
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.986
    Bedankjes
    15.144
    Bedankt
    36.307 keer in 14.786 posts
    Het spijtige van verschil is dat de snelheid van de traagste zal aangenomen worden. Waarom stop je er niet gewoon 2 modules van vier in of vier van twee, maar dan van dezelfde snelheid. Wel moet je even nakijken of je moederbord 8 gig kan verwerken.

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  3. #3
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    15 februari 2014
    Berichten
    202
    Bedankjes
    24
    Bedankt
    12 keer in 9 posts
    Ik heb tot nu toe nog geen latjes van 4GB ddr2 geheugen gevonden van OCZ
    ga ik de snelheid moeten instellen in de bios van nieuwe geheugen op 800mhz en gaat voltage verschil geen probleem zijn of moet ik dat ook op 1.9V instellen in de bios
    Laatst gewijzigd door lucas7; 16 juni 2018 om 21:56

  4. #4
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.986
    Bedankjes
    15.144
    Bedankt
    36.307 keer in 14.786 posts
    Misschien kan deze link je helpen? Geen idee of je dan in je bios iets moet bijstellen, ik denk dat je daar dan wel melding van zal krijgen.

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  5. #5
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    7 juni 2006
    Locatie
    Meise
    Berichten
    1.814
    Bedankjes
    878
    Bedankt
    1.166 keer in 747 posts
    Oplossing vinden gaat soms sneller dan een vraag stellen.

  6. #6
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    7 juni 2006
    Locatie
    Meise
    Berichten
    1.814
    Bedankjes
    878
    Bedankt
    1.166 keer in 747 posts
    Oplossing vinden gaat soms sneller dan een vraag stellen.

  7. #7
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    7 juni 2006
    Locatie
    Meise
    Berichten
    1.814
    Bedankjes
    878
    Bedankt
    1.166 keer in 747 posts
    Oplossing vinden gaat soms sneller dan een vraag stellen.

  8. #8
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    7 juni 2006
    Locatie
    Meise
    Berichten
    1.814
    Bedankjes
    878
    Bedankt
    1.166 keer in 747 posts

    Mapje RAM info

    Oplossing vinden gaat soms sneller dan een vraag stellen.

  9. De volgende gebruiker bedankt Merel voor deze nuttige post:

    lucas7 (22 juni 2018)

  10. #9
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    17.986
    Bedankjes
    15.144
    Bedankt
    36.307 keer in 14.786 posts
    Documentatie zat nu, benieuwd hoe lucas het daarmee doet.

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  11. De volgende 2 gebruikers bedanken compuchrisje voor deze nuttige post:

    lucas7 (22 juni 2018), Merel (19 juni 2018)

  12. #10
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    15 februari 2014
    Berichten
    202
    Bedankjes
    24
    Bedankt
    12 keer in 9 posts
    geheugen zit reeds in alles werkt prefect

  13. De volgende 4 gebruikers bedanken lucas7 voor deze nuttige post:

    berger (22 juni 2018), compuchrisje (23 juni 2018), Merel (23 juni 2018), Obsessed (25 juni 2018)

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. geheugen upgrade naar 2gb ddr2 ram
    Door andre van ruysk in forum Processoren, moederborden en geheugen
    Reacties: 12
    Laatste bericht: 23 november 2013, 10:50
  2. Geheugen bijplaatsen
    Door smulders0606 in forum Processoren, moederborden en geheugen
    Reacties: 18
    Laatste bericht: 23 mei 2008, 19:01
  3. geheugen bijplaatsen
    Door Gilberto in forum Processoren, moederborden en geheugen
    Reacties: 7
    Laatste bericht: 29 maart 2008, 14:21
  4. Welk geheugen bijplaatsen?
    Door surfer in forum Volledige systemen, laptops en netbooks
    Reacties: 19
    Laatste bericht: 22 april 2007, 07:50
  5. Welk DDR2 geheugen kiezen?
    Door rrnico in forum Processoren, moederborden en geheugen
    Reacties: 48
    Laatste bericht: 11 augustus 2006, 19:49

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •