Pagina 1 van 4 123 ... LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 33
  1. #1
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    14 mei 2005
    Locatie
    Brugge
    Berichten
    123
    Bedankjes
    56
    Bedankt
    21 keer in 16 posts

    Wifi beperkt en geen internet

    Sinds kort heb ik thuis problemen om via mijn wifi op internet te geraken met mijn Packard Bell laptop met Windows 8. Ik krijg meldingen van authenticatieproblemen. De probleemoplosser voor netwerkadapters en systeemherstel helpen niet. Telenet heeft ook recent de router vernieuwd. Via tips uit YouTube filmpjes heb ik hem weer aan de klap gekregen maar de dag nadien was het probleem er weer. Alle beschikbare netwerken kan ik zien en ze staan telkens allemaal (ongevraagd) aangevinkt om automatisch verbinding te maken
    Kan iemand dit oplossen ?

  2. #2
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    14 mei 2005
    Locatie
    Brugge
    Berichten
    123
    Bedankjes
    56
    Bedankt
    21 keer in 16 posts
    De netwerkadapter maakt connectie maar ik heb geen internet en krijg de melding 'beperkte toegang.

  3. #3
    Geek  
    Geregistreerd
    25 november 2006
    Berichten
    2.172
    Bedankjes
    388
    Bedankt
    1.141 keer in 908 posts
    Tik eens in in google "beperkte toegang internet". PCleek geeft vijf mogelijke oplossingen.

  4. De volgende gebruiker bedankt berger voor deze nuttige post:

    scorpio_charly ( 2 april 2018)

  5. #4
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    14 mei 2005
    Locatie
    Brugge
    Berichten
    123
    Bedankjes
    56
    Bedankt
    21 keer in 16 posts
    heb ik geprobeerd. Het leek opgelost te zijn maar de dag nadien was het weer van dat ...

  6. #5
    Teamlid   vdhee's schermafbeelding
    Geregistreerd
    19 januari 2008
    Locatie
    grimbergen
    Berichten
    456
    Bedankjes
    460
    Bedankt
    318 keer in 202 posts
    "De netwerkadapter maakt connectie maar ik heb geen internet en krijg de melding 'beperkte toegang'."

    Vermoedelijk is er iets mis met je IP want je WiFi werkt.

    Kan je in CMD het volgende uitvoeren :

    - Eerst NIET als administrator uitvoeren : "ping" (zonder aanhalingstekens). de naam van je server en zijn IP-adres zouden dan moeten tevoorschijn komen.
    - Tweede maal, nu wel als admin : ping 192.168.1.1 (ofwel 192.168.0.1 naargelang hierboven)
    - Nog steeds als admin, typ ipconfig /all (spatie tussen ipconfig en /all).

    Post een printscreen van beide laatste stappen.



  7. De volgende gebruiker bedankt vdhee voor deze nuttige post:

    scorpio_charly ( 2 april 2018)

  8. #6
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    14 mei 2005
    Locatie
    Brugge
    Berichten
    123
    Bedankjes
    56
    Bedankt
    21 keer in 16 posts
    Ik heb een printscreen op een stick gekregen maar het lukt niet om het hier te posten.

  9. #7
    Geek  
    Geregistreerd
    25 november 2006
    Berichten
    2.172
    Bedankjes
    388
    Bedankt
    1.141 keer in 908 posts
    Je moet dat bestand ergens opladen en dan de link geven op het forum.

  10. De volgende gebruiker bedankt berger voor deze nuttige post:

    vdhee ( 3 april 2018)

  11. #8
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    14 mei 2005
    Locatie
    Brugge
    Berichten
    123
    Bedankjes
    56
    Bedankt
    21 keer in 16 posts
    https://imageshack.com/i/po5Nv3EUj. Hopelijk lukt het zo...

  12. #9
    Gevorderd  
    Geregistreerd
    14 mei 2005
    Locatie
    Brugge
    Berichten
    123
    Bedankjes
    56
    Bedankt
    21 keer in 16 posts
    Vanavond heb ik de laptop met een ethernetkabel direct op de modem aangesloten. Maar ook daar krijg ik geen internet. Van de modem krijg ik 'fout 651'. En de melding 'kan geen geldige ip-configuratie krijgen'. Ik vermoed dat de netwerkkaart vervangen moet worden. Al zegt apparaatbeheer dat ze correct werkt ... Waar kan ik eventueel het typenummer vinden en waar bestel je zoiets best ?

  13. #10
    Teamlid   vdhee's schermafbeelding
    Geregistreerd
    19 januari 2008
    Locatie
    grimbergen
    Berichten
    456
    Bedankjes
    460
    Bedankt
    318 keer in 202 posts
    Volgens je bestand zijn blijkbaar geen van beide netwerkadapters (LAN, WLAN) verbonden met je router, toch niet op het moment dat je de printscreen maakte. Graag opnieuw beide (wireless + kabel) aansluiten (wireless : verbinden met je SSID, kabel : fysisch) en opnieuw een screenshot plaatsen van ipconfig /all.

    Waar vind je de error "fout 651"? In het diagnostics gedeelte van je router?

    Je netwerkkaart vervangen (als dit al mogelijk is op je laptop....) heeft op dit moment weinig zin, gezien ook je WiFi-kaart niet werkt.

    Het kan alleszins geen kwaad om in apparaatbeheer beide interfaces te verwijderen; bij het heropstarten van je laptop zal windows deze automatisch terug installeren.
    Na de herinstallatie in CMD uitvoeren : ipconfig /flushdns
    Laatst gewijzigd door vdhee; 4 april 2018 om 17:26

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. Reacties: 2
    Laatste bericht: 9 augustus 2017, 14:43
  2. wifi op gsm
    Door druppeltje in forum Mobiele & Home media
    Reacties: 9
    Laatste bericht: 11 juni 2017, 20:59
  3. Internet Explorer
    Door Phil O'Sophe in forum Internet
    Reacties: 11
    Laatste bericht: 14 april 2017, 22:20
  4. Eindelijk een derde alternatief voor internet ?
    Door scaldis in forum Netwerken en internetproviders
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 20 februari 2017, 23:43

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •