Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 10
  1. #1
    Up-to-date   broebels's schermafbeelding
    Geregistreerd
    16 mei 2005
    Locatie
    zedelgem
    Berichten
    47
    Bedankjes
    3
    Bedankt
    1 keer in 1 post

    zwart scherm na het clonen van hd naar ssd

    Beste
    heb dus een ssd aangeschaft Samsung 860 EVO 500gb.
    Deze werdt op de desktop aangesloten via een Startech USB 3.0 naar 2.5 inch Sata adapter
    Met de software van Samsung, Data Migration, heb ik dus de hd gecloond naar de ssd, deze volledige laten afwerken (duurde ongeveer 3 uur) en nadien ter afwerkling de pc afgezet.
    Desktop opengemaakt en de hd verwisseld met de ssd, op moederbord zelfde aansluiting van vorige hd gebruikt.
    Bij het opstarten verkrijg ik een zwart scherm met de melding,
    Loading Operating System...
    Boot from CD/DVD :
    Boot from CD/DVD :
    DISK BOOT FAILURE? INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.

    Denk dus dat er iets gebeurt is in de bios...
    Het betreft hier een vroege Windows 7 die geupt is naar Windows 10.

  2. #2
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    2.879
    Bedankjes
    54
    Bedankt
    3.064 keer in 2.239 posts
    Je moet wel opstarten van die SSD (instellen in de bios)
    J.W.
    Google is uw vriend

  3. #3
    Up-to-date   broebels's schermafbeelding
    Geregistreerd
    16 mei 2005
    Locatie
    zedelgem
    Berichten
    47
    Bedankjes
    3
    Bedankt
    1 keer in 1 post
    dat dacht ik wel en als ik wist hoe ik dat deed dan had ik hier niets gepost en gevraagd he

  4. #4
    Geek  
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Hulshout (Antwerpen)
    Berichten
    2.879
    Bedankjes
    54
    Bedankt
    3.064 keer in 2.239 posts
    Je moet in de bios die ssd schijf als eerste zetten bij de opstartvolgorde.
    J.W.
    Google is uw vriend

  5. #5
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    18.169
    Bedankjes
    15.327
    Bedankt
    36.646 keer in 14.951 posts
    Vraag is dan wel of die HD ook opstartbaar is gemaakt tijdens het maken van die image.
    Misschien es op nieuw proberen te hervatten, en ja, dus die image overschrijven met inbegrip van de bootsector. Misschien kan dit helpen (wel Engelstalig, natuurlijk...)

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

  6. #6
    Up-to-date  
    Geregistreerd
    28 augustus 2018
    Berichten
    22
    Bedankjes
    0
    Bedankt
    6 keer in 6 posts
    Met de software van Samsung, Data Migration, heb ik dus de hd gecloond naar de ssd, deze volledige laten afwerken (duurde ongeveer 3 uur) en nadien ter afwerkling de pc afgezet.
    Data migreren of overzetten is niet hetzelfde als een harde schijf klonen . Een harde schijf klonen doe je met kloon software zoals clonezilla . Clonen is een identieke copie maken , zoals een schaap gecloond word .
    De doelschijf , dus de schijf waar je gaat naar clonen moet een even grote capaciteit of nog beter een grotere capaciteit hebben dan de bronschijf .
    Data migreren zijn uw belangrijke bestanden verhuizen maar word het besturingssysttem niet mee gekiopeerd .
    https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/zo-kloon-je-een-harde-schijf-63952/?API_COOKIE_REDIRECTED=True


    Laatst gewijzigd door Swaken; 26 december 2018 om 02:10

  7. #7
    Up-to-date  
    Geregistreerd
    28 augustus 2018
    Berichten
    22
    Bedankjes
    0
    Bedankt
    6 keer in 6 posts
    Wat ik nog even wou bij vermelden .
    Zoals ik reeds geciteerd heb is klonen een identieke copie maken van de harde schijf . Je kopieert dus ook de lege sectoren mee en niet alleen reeds gebruikte data .

  8. #8
    Up-to-date   broebels's schermafbeelding
    Geregistreerd
    16 mei 2005
    Locatie
    zedelgem
    Berichten
    47
    Bedankjes
    3
    Bedankt
    1 keer in 1 post
    heb de info gevolgd die voorhanden was bij Samsung, hd clonen naar ssd, daarna gewoon veranderen. Heb zelf dus nog niets veranderd in de bios, doordat deze ssd niet opstarte heb ik terug de hd aangesloten om zo de pc op te starten, maar hier kreeg ik hetzelfde scherm. Denk ook wel dat het in de bios te maken heeft maar weet niet hoe dat te veranderen.

  9. #9
    PC-Freak  
    Geregistreerd
    7 juni 2006
    Locatie
    Meise
    Berichten
    1.846
    Bedankjes
    894
    Bedankt
    1.182 keer in 761 posts

    Licht

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door broebels Bekijk bericht
    heb de info gevolgd die voorhanden was bij Samsung, hd clonen naar ssd, daarna gewoon veranderen. Heb zelf dus nog niets veranderd in de bios, doordat deze ssd niet opstarte heb ik terug de hd aangesloten om zo de pc op te starten, maar hier kreeg ik hetzelfde scherm. Denk ook wel dat het in de bios te maken heeft maar weet niet hoe dat te veranderen.
    Ik heb deze demo bekeken. https://www.youtube.com/watch?v=AvJpAnQeHws

    Heel op het einde zegt hij dat je de bios kan instellen om van de nieuwe ssd te starten.
    Dus je zal wel op het goed spoor zitten, zoals hier reeds werd gemeld door J.W.


    In elk geval , ik zie niet in wat de Samsung software (ongelukkig migration genoemd) zou hebben veranderd aan het BIOS. Maar heb je de instelling al gezocht en gevonden in het Bios ? Die zijn ook al zo ingewikkeld geworden; maar de opstartvolgorde is vermoedelijk wel direct te vinden en te verifiëren ! Is dat nu reeds gedaan ? Als je niet weet hoe in het Bios geraken, zal dit gemakkelijk te vinden zijn op internet of de documentatie van je moederbord. het is gewoon een bepaalde toets blijven indrukken.


    Ik ben niet meer mee met al die zaken maar mogelijk zitten er jumpers op die nieuwste ssd's zoals voorheen op de HDD's ? Maar dat zal wel irrelevant zijn vermits uw source ook niet meer wil opstarten.
    Laatst gewijzigd door Merel; 27 december 2018 om 00:45
    Oplossing vinden gaat soms sneller dan een vraag stellen.

  10. #10
    mam@minatica   compuchrisje's schermafbeelding
    Geregistreerd
    10 mei 2005
    Locatie
    Waasland
    Berichten
    18.169
    Bedankjes
    15.327
    Bedankt
    36.646 keer in 14.951 posts
    Een stom vraagje misschien, maar wat was je oorspronkelijke harde schijf? Ook SSD?

    Medewerkers gevraagd voor IT-nieuws, Windows all, Besturingssystemen!!! Ben je gemotiveerd? Contacteer dan één van de admin's

Discussie informatie

Users Browsing this Thread

Momenteel bekijken 1 gebruikers deze discussie. (0 leden en 1 gasten)

Soortgelijke discussies

  1. zwart scherm
    Door Qbek in forum Grafische kaarten & monitors
    Reacties: 17
    Laatste bericht: 20 december 2014, 19:27
  2. Zwart scherm
    Door DorienV1993 in forum Processoren, moederborden en geheugen
    Reacties: 3
    Laatste bericht: 17 juli 2013, 18:43
  3. Zwart scherm
    Door iTom in forum Processoren, moederborden en geheugen
    Reacties: 2
    Laatste bericht: 18 januari 2013, 11:11
  4. bestaande HDD clonen naar SSD
    Door wolfskin in forum Opslagmedia
    Reacties: 14
    Laatste bericht: 26 augustus 2012, 23:11
  5. Reacties: 4
    Laatste bericht: 6 januari 2011, 13:51

Favorieten/bladwijzers

Favorieten/bladwijzers

Regels voor berichten

  • Je mag geen nieuwe discussies starten
  • Je mag niet reageren op berichten
  • Je mag geen bijlagen versturen
  • Je mag niet je berichten bewerken
  •