Volledige versie bekijken : Foto's in mail



HeDu
16 September 2006, 11:36
Hoe moet je foto's die je per mail toegestuurd kreeg (bv een 50-tal) in één keer in bv een map krijgen?
Alvast bedankt!

g_man
16 September 2006, 11:40
ctrl-A (om alles te selecteren) > rechtsklikken > opslaan als > map selecteren?

spruit
16 September 2006, 12:06
interessant, en nog interessanter zou zijn om dit in m outlook te (kunnen) doen...ik heb het juist geprobeerd met een deel worddocs. Allen selecteren lukt, maar dat opslaan niet meer....

g_man
16 September 2006, 13:32
In Outlook express lukt dit toch...alles selecteren en dan rechtsklikken en alles opslaan kiezen.

2B's
16 September 2006, 15:55
Het gaat alleszins ook in outlook. Als je té veel bestanden tegelijk wil verplaatsen dan krijg je wel problemen. Knippen en plakken zijn niet aangeraden maar kunnen oplossing zijn.

spruit
16 September 2006, 17:49
Het gaat alleszins ook in outlook. Als je té veel bestanden tegelijk wil verplaatsen dan krijg je wel problemen. Knippen en plakken zijn niet aangeraden maar kunnen oplossing zijn.

ik zou graag 3 bestanden in 1 keer opslaan...;)

compuchrisje
16 September 2006, 19:07
Bij ontvangen van bijlagen krijg je toch altijd de mogelijkheid om op te slaan naar de gewenste plaats? Als 't onder de rechtermuisklik zit, zit het ook in het menu.

2B's
17 September 2006, 08:15
ik zou graag 3 bestanden in 1 keer opslaan...;)

Normaal moet dat toch lukken spruit. Deze tekst komt uit het help bestand van outlook.

Ga op een van de volgende manieren te werk:
http://office.microsoft.com/global/images/default.aspx?AssetID=ZA790050001043Een bijlage in een item opslaan (javascript:ToggleDiv('divExpCollAsst_1'))

Open het item met de bijlage die u wilt opslaan of geef het voorbeeld van het item weer.
Klik in het item met de rechtermuisknop op het pictogram voor de bijlage en klik vervolgens op Opslaan als.
Kies in het dialoogvenster Bijlage opslaan een maplocatie.
Typ in het vak Bestandsnaam eventueel een nieuwe naam voor het bestand en klik vervolgens op Opslaan.Opmerking Als een item meerdere bijlagen bevat, kunt u meerdere bijlagen op dezelfde locatie opslaan. Klik in het bericht op Bijlagen opslaan in het menu Bestand. Selecteer in de lijst de bijlagen die u wilt opslaan en klik op OK. Als u meerdere bijlagen wilt selecteren, houdt u CTRL ingedrukt en klikt u op de naam van de gewenste bijlagen.
http://office.microsoft.com/global/images/bluedrop.gifEen bijlage opslaan zonder het item te openen (javascript:ToggleDiv('divExpCollAsst_2'))


Klik op het item met de bijlage om het item te selecteren.
Wijs Bijlagen opslaan in het menu Bestand aan en klik vervolgens op de naam van de bijlage die u wilt opslaan.
Kies in het dialoogvenster Bijlage opslaan een maplocatie.
Geef in het vak Bestandsnaam eventueel een nieuwe naam op voor het bestand en klik op Opslaan.Opmerking Als een item meerdere bijlagen bevat, kunt u meerdere bijlagen op dezelfde locatie opslaan. Klik op het item met de bijlagen. Klik in het Microsoft Outlook-menu Bestand op Bijlagen opslaan en klik vervolgens op Alle bijlagen. Selecteer in de lijst in het dialoogvenster Alle bijlagen opslaan de bijlagen die u wilt opslaan (standaard zijn alle bijlagen geselecteerd) en klik vervolgens op OK. Als u een selectie wilt opheffen, houdt u CTRL ingedrukt en klikt u op de naam van de bijlage.

Opmerkingen

U wordt geadviseerd bijlagen pas te openen nadat u deze met een antivirusprogramma op virussen (virus: een computerprogramma of macro dat computerbestanden 'infecteert' door kopieën van zichzelf in deze bestanden in te voegen. Wanneer het geïnfecteerde bestand in het geheugen wordt geladen, kan het virus weer andere bestanden infecteren. Virussen kunnen grote schade aanrichten.) (javascript:AppendPopup(this,'ofVirus_1')) hebt gecontroleerd. In de meeste antivirussoftware kunt u opgeven dat e-mailberichten automatisch op virussen moeten worden gecontroleerd.
Als u bestanden veiliger wilt delen, kunt u deze naar een veilige netwerkshare posten. U kunt dan in uw e-mailbericht een koppeling opnemen naar de share waartoe u de geadresseerde toegang hebt verleend. Ook kunt u bestanden comprimeren met een programma als WinZip en het pakket dan in de vorm van een bijlage toevoegen.

spruit
17 September 2006, 09:28
idd, zo werkt het. :good: Met de rechtermuisknop kan men echter maar 1 per 1 opslaan..

2B's
17 September 2006, 13:09
Je kan het zelfs nog iets sneller doen. Open je mail. Ga op een bijlage staan en drukt de combinatie ctrl + a (alles selecteren) en opslaan als... Je kan ook op één bijlage gaan staan en met ctrl en pijltjes toets alles aanduiden wat je wil opslaan....en opslaan als...