Volledige versie bekijken : Belgacom TV en draadloos internetverbinding?



Rosy
1 March 2008, 12:07
We hadden ADSL-GO aangesloten op 3 computers, waarvan 1 laptop. Nooit problemen gehad. Nu met Belgacom TV, krijgen we alleen de laptop aan de praat.
De modem staat + - 8 meter van de computers.
In het kadertje staat: draadloos netwerkverbinding WiFi-26
Snelheid 5.5 MBPS
Signaalsterkte Geen signaal
Status verbonden
Na 1 à 2 minuten word de verbinding verbroken en moeten we weer verbinding maken langs Asus Wireless.
We hebben verschillende keren naar de storingsdienst gebeld, telkens geven ze een andere oplossing, zonder resultaat. Er was zelfs eentje bij die zei dat het aan de lucht lag. Een ander zei dat het aan de muur lag enz.
Nog eentje zei dat het misschien de modem was, zijn die gaan wisselen zonder resultaat.
Nu hebben we alles naar de hall verplaats, de afstand is nu zo een 4 meter.
Snelheid 48 MBPS
Signaalsterkte laag
Status verbonden.
Valt nu ook niet meer uit.
De laptop geeft 54 MBPS
Signaalsterkte uitstekend
In hun reclame spreken ze over 30m en meer, en naar kamers verspreid over gans het huis!
Hier zijn het dooréén lopende plaatsen, en het was niet de bedoeling van alles in de hal te plaatsen.
Weet er iemand raad?
Bedankt
Rosy

corien
2 March 2008, 11:13
Ik weet niet of je een USB netwerkkaart hebt of een inbouw draadloze netwerkkaart.
De inbouw zijn stukken beter.
Elke zender en ontvanger is weer anders qua configuratie. Hiervoor verwijs ik je naar de handleiding van het apparaat of de website van de leverancier.
Misschien zitter er electrische apparaten, coaxkabels etc. tussen de zender en ontvanger en dat heeft invloed op de signaal sterkte.

PeterN
2 March 2008, 14:01
Aangezien je nu wel connectie krijgt ligt het degelijk aan de afstand. Maar niet alleen de afstand maar ook de omgeving speelt een rol.
Obstakels tss router en pc verzwakken het signaal. Zeker als je in een modern gebouw zit met veel beton en dus ook betonijzer. Zorg voor een goede opstelling van router en pc, desnoods draai de router eens of richt de antennetjes anders. Probeer de router haaks op de muur te zetten als je pc aan de andere kant staat. Als het signaal schuin door een muur moet gaan is de muur dikker. Je kan een zwaarder antennetje plaatsen. Wonderen moet men niet verwachten maar het helpt wel een beetje (http://www.smc.com/index.cfm?event=viewProduct&localeCode=EN_BEL&cid=5&scid=33&pid=1343)
Vergewis u ook dat het antennetje van de desktop pc's niet verborgen staat achter de metalen behuizing van de pc. Dit schermd het hele antennetje af waardoor je slechte ontvangst heb.
Andere apparaten die ook draadloos werken kunnen storen, zo ook bv de buur die draadloos werkt. Dit kan je oplossen door in de settings van de router een ander kanaal te kiezen. Staat het kanaal nu bv op 9, verander het dan eens naar bv 11. Maak terug connectie met de router en kijk als het beter is.