Volledige versie bekijken : Booten tracken



g_man
3 July 2008, 23:12
Weet er iemand of er sofware bestaat die het booten van je PC trackt om te zien welk process hoeveel tijd in beslag neemt? :)

Zou met 'Bootvis moeten lukken, maar daar komt niks uit...

compuchrisje
4 July 2008, 09:03
Ik weet niet of er ook tijden bij zitten, maar met dit (http://technet.microsoft.com/nl-be/sysinternals/default(en-us).aspx) kan je al één en ander nagaan.

g_man
4 July 2008, 12:38
Dit kan vanalles apart checken, maar ik zou echt specifiek alles op een rij willen zien getraced worden, zodat ik kan weten waar de PC op blijft 'hangen'... :)

Merel
27 July 2008, 14:47
Niet onaardige vraag ! Voorlopig heb ik zelf ook niets intelligenter gevonden dan het observeren van de services via Taakbeheer. Het booten is geen probleem op zich maar vooraleer de HDD het wat kalmer aan doet zal het wel een poos duren. Blijkbaar is deze die de meest actieve en langste aan bod komt gedurende die tijd : svchost.exe (Username SYSTEM)

Verder dan Taakbeheer en de opstart-opties in msconfig ben ik helaas ook nog niet geraakt. Een programma waarvan ik al de finesses nog niet van ken, hoewel ik dat regelmatig gebruik, is WinPatrol (plus versie). Het "zou kunnen" dat hierin een mogelijkheid zou bestaan om het bootproces te monitoren, maar ik weet het niet echt.

Het "blijven hangen" (lang bezig zijn) heeft vermeodelijk alles te doen met automatische updates, scanningprocessen en geheime activiteiten van Windows en de massa geïnstalleerde programma's. Velen van ons hebben hiermee gewoon hebben leren leven.

(Linux start bij mij snel op, en laat zich erg snel sluiten)

ghost
27 July 2008, 20:02
Mijn engels is niet wat het is maar zou dit niet iets zijn http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx
Ik heb het just uitgeprobeerd , maar zie veel dingetjes wat je kunt aan klikken en misschien geraakt jij er meer wijs uit?

compuchrisje
27 July 2008, 22:23
Er zijn een paar fasen waar het opstarten even lijkt te blijven hangen. De eerste keer is als het systeem zoekt naar de aanwezige besturingssystemen en een tweede keer om een splash screen te fabriceren en je instellingen te laden, als er tenminste tussendoor nog geen logon bij komt.
Waar je twee van deze zaken al drastisch mee kan laten versnellen, is TweakUI. Staat tussen de downloads en voor zover ik me herinner ook bij de tutorials. Mss is dàt wat je bedoelt?

Obsessed
28 July 2008, 16:37
Met Sysinternals Process Monitor 1.12 (http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/utilities/processmonitor.mspx) kan je blijkbaar aan boot logging doen.
Ik weet niet of er dan tijden bijstaan hoor.

HIER (http://4sysops.com/archives/new-features-sysinternals-process-monitor-111-boot-logging/?bcsi_scan_C1819D816F8D1B46=AD/zvYpJy93yf6gEYAdWehMAAAAWG0QP:1) staat wat uitleg.

Merel
30 July 2008, 22:38
Beste g-man, hou ons aub op de hoogte aub mochten er interessante zaken zijn gevonden bij je softwaretesten. (Obsessed lijkt hier wel een punt te hebben)

Bedankt.

Venkat
31 July 2008, 23:55
Bootvis is ook het eerste dat bij mij opkomt.
Misschien doe je iets fout?

g_man
1 August 2008, 10:57
Beste g-man, hou ons aub op de hoogte aub mochten er interessante zaken zijn gevonden bij je softwaretesten. (Obsessed lijkt hier wel een punt te hebben)

Bedankt.

Is uiteindelijk mijn mobo dat aan 't begeven is.. Met bepaalde instellingen geraak ik zelfs niet meer geboot.