Volledige versie bekijken : Systeembeheerder



Diskdrive
28 August 2008, 16:59
Beste Vrienden,

Ik heb om mijn notebook die draait onder vista ( de home versie) het volgende ondekt. Als je de pc voor de allereerste keer installeerd, dan moet je een naam van gebruiker invoeren, nu als je pc dan van naam veranderd als gebruiker EN paswword verlies je alle rechten ( toch de meeste, zoals bureaublad veranderen). Dus je bureaublad veranderen is niet meer mogelijk, dat zou blijkbaar een "foutje" zijn van Vista.
Ik heb er wel een omwegje voor gevonden, je maakt een nieuwe gebruiker aan, maar eerst moet je zorgen dat je ingelogd bent als administrator en als je deze niet ziet ....

Ga naar Start---> Alle programma`s---> Bureau-accessoires en ga met je rechtermuisknop naar opdrachtprompt en kies voor Als administrator uitvoeren.
Vervolgens typ je in Opdrachtprompt: net user administrator /active:yes.
Mocht je later het account (http://www.techzine.nl/begrippen/A#Account) willen uitschakelen kun je dit doen door de yes te veranderen naar no, het komt er dan zo uit te zien: net user administrator /active:no.

Start nu je pc opnieuw op en je zult zien dat bij het loginscherm een account (http://www.techzine.nl/begrippen/A#Account) is bijgekomen namelijk de administrator-account. bij de opstart doe dan het volgende eerst. Dan kan je opnieuw inloggen en ALLE bewerkingen weer uitvoeren. Kijk moesten er nog ander tips of korte bewerkingen, graag deze te horen.
Ik weet niet of deze tekst hier echt thuis hoort maar ik ben nieuw hé.:wall::rolleyes: