Volledige versie bekijken : Film met sub (srt)



langenharry
23 October 2011, 01:18
Het is enkele jaren geleden dat ik filmpjes brandde met srt files. Toen deed ik dat met nero (6 of 7).
Nu brand ik graag eens een filmpje als AVI met xvid codec. Branden als data en op divx ondersteunde dvdspeler af te spelen. Compacter dan vob. Ik zou nu een filmpje willen voorzien van tekst. De .srt maak ik met echosub. De synchronisatie ervan is in orde. Alleen over het branden, als het kan met freeware zou ik graag eens wat info over verkrijgen. Branden als dvd (vob, inf en bup) of divx formaat.
Programma's in mijn bezit zijn voor conversie: AVSVideoConverter (betalend), FormatFactory, WinX_Video_Converter, kigo en de officiele divx converter. Voor het menu met divx ga ik proberen met Vaz DivX Menu Creator maar dit is nieuw voor mij.

Ik heb dus in feite 2 vragen, hoe brand ik een film met sub als dvd, en hoe, indien mogelijk, brand ik avi en divx met sub?

butskristof
23 October 2011, 01:50
Ik kan met mijn dvd-speler (divx ultra) gewoon de .srt meebranden als data en dan gewoon selecteren voor het afspelen. Dat vind ik persoonlijk het makkelijkste. Let er dan wel op dat je de juiste codec gebruiktg
Wil je echter de film echter als dvd branden kan ik ConvertXToDVD sterk aanbevelen. Daarmee kan je zowat eender welk filmbestand omzetten naar een dvd. Je kan tevens ook een ondertitelbestand selecteren en mooie, geanimeerde menu's maken. De conversie verloopt bovendien veel sneller dan bij vergelijkbare paketten!

Peter.B
23 October 2011, 07:59
ik gebruik deze http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php
om srt bestanden in een avi bestand te bakken,is gratis en is in enkele minuutjes gefixt.

langenharry
23 October 2011, 22:14
AVIAddXSubs is een aardig programma maar het doet iets met de film. De film als data gebrand speelt goed op mijn toestel, de film met subtitle weigert hij. Vreemd. Bij configuration2 probeerde ik beide, xvid en divx. Ik nam beide filmpjes even onder de loupe met gspot270. Ik zie geen verschil. Vreemd. Ik zal het filmpje na toevoeging van de subs nog even door een van mijn conversieprogramma's moeten halen?

langenharry
23 October 2011, 23:59
Ok, dat programma zet de subs niet echt op de beelden. 't is te zeggen, wanneer ik de bewerkte AVI door een converter haal (avs of divx) zijn de subs terug verdwenen. Ik heb wel een oplossing, nl eerst een dvd maken en dan deze rippen. Nogal omslachtig, en ik zou het in dit geval virtueel willen branden. Of een voorbereide map maken, dus in VOB formaat. Maar met de subtitles echt ingebakken. Als ik zo een dvd rip, staan de subs er echt ingebakken. Als ik nu de functie van windows 7. gebruik om een film op dvd te zetten, dan word een tijdelijke map gemaakt. Kan ik deze map bewaren en zo meteen de vob uit halen?

langenharry
24 October 2011, 04:05
Het lukt me nu wel met virtualdub door de subtitlefilter te laden via tab video/filter. Maarv toch speelt de film slecht Als ik de eerste minuten doorspoel werkt het. Als ik nu met gspot kijk is er een duidelijk verschil. De divx converter slaat op in AVI v1.0
Virtualdub slaat op in AVI v2.0
Deze v2.0 word niet goed ondersteund in mijn oudere dvd recorder. Al de rest is hetzelfde gebleven, zelfde codec voor video (divx 5.0), audio is niet bewerkt, dus direct stream geselecteerd. Maar ik ben op de goede weg. Makkelijkst zou zijn via de divx converter nog eens omzetten maar het moet anders kunnen. Eerst slapen, later doe ik verder.

langenharry
24 October 2011, 17:27
Kan ik hier plaatjes uploaden? Ik vind het een vreemde zaak hier. Ik heb gekeken met gspot v2.70a
Ik heb de filmpjes gemaakt met mijn divx converter. AVI 2.0 container is ondersteund op mijn stand alone dvd recorder. Home theatre (PAL 720 x 576 x 25) is ondersteund. Voor het geluid heb ik mpeg layer3 128bit . Via virtualdub kan ik dus de subtitles inbakken. De benodigde filter bevind zich op
http://www.virtualdub.org/virtualdub_filters.html (http://www.virtualdub.org/virtualdub_filters.html). Ik stel de divx codec in volgens de aanwijzingen van gspot. Audio stel ik in op full processing mode zodat dit bewerkt word volgens wat mijn toestel aanvaard. Dan nog wil het niet lukken. Het werkt wel wanneer ik de film direct 5 minuten verderzet. Dan speelt hij af. Maar het beeld zijn dan vierkante blokjes.
Wanneer ik daarna de file nogmaals door mijn divx converter versie 6.8 haal is 't is in orde.
Reden van mijn vraag naar alternatieven is dat mijn officiele converter vreemd genoeg de .srt bestanden niet compatibel acht.
Nochthans zou het moeten werken volgens deze pagina
http://www.divx.com/en/faq/view/supportFAQen006

Kent echt niemand een programma dat de sub goed inbakt in mijn divx films zodat ik geen recentere converter hoef aan te schaffen of een alternatief programma dat werkt op stand alone toestellen? Of weet iemand wat er mis kan zijn met mijn .srt bestanden?

langenharry
3 November 2011, 15:25
Blijkbaar ondersteunt mijn toestel enkel subtitle bij de gangbare dvd met vob bestanden.
Dus wanneer ik een film in xvid met divx codec wil spelen moet ik op diverse zaken letten. De resolutie van 720x576 is voorbehouden voor vob. Met divx speelt dat nooit. Daarvoor kan ik meerdere formaten gebruiken, nl 600x480, 712x480, 720x480, 720x372, 704x372 en 576x432 werken goed. Mogelijk nog meer dan dit. Wil ik dan subtitle dan moet deze ingebakken zijn. Het eenvoudingst is via het programma http://www.avirecomp.com/download.php. Deze werkt met srt en ssa. Vreemd maar wanneer ik http://www.afterdawn.com/software/audio_video/subtitle_tools/srt_to_ssa_converter.cfm gebruik word dit gezien als niet geldig. Enkel srt kan ik hiermee gebruiken.
Wanneer ik de ondertitel op een welbepaalde plaats wil inbakken, bvb in het midden v h scherm dan gebruik ik de ssa die ik maak met de srt to ssa converter in virtualdub, samen met zijn filter http://www.virtualdub.org/virtualdub_filters.html. Zo is het ook opgelost. Wanneer ik nu nog kan achterhalen hoe ik bij het programma avi recomp een ssa kan gebruiken ben ik er helemaal. Heeft hier nog iemand suggestie's?

fosgate
3 November 2011, 17:24
Hey,

Dit is de piste die ik genomen heb, ik heb ook maanden met allemaal die programmatjes liggen testen en doen, zaten idd enkele goede tussen, maar ik heb me gewoon een multimedia spelerke gekocht van western digital (live) koste me 75 euro, sluit je aan via hdmi met je tv, je plaatst je film in een mapje met daarin de map van de ondertitel (srt, sub,...) je geeft film en ondertitel file dezelfde naam.
Externe HD of streamen of usb stickje in je multimediaspelerke en het werkt als een trein...
Dat spelerke speelt alle bestanden af!
Die 75 euro was het echt wel waard.

greetz

peenif
3 November 2011, 18:40
Maar het blijft illegaal, dit topic gaat dus dicht.

butskristof
3 November 2011, 18:44
Op zichzelf is het afspelen van een film met srt-subtitels niet illegaal he ;-). Maar ik begrijp wel wat je bedoelt en zal het topic dan ook maar toe laten.