Volledige versie bekijken : Modem testen ?



ghost
4 December 2011, 20:03
Hoe kan ik mijn modem testen ?
Ik ben onlangs verhoogt naar fibernet XL , en digitale televisie.
Ik heb 4 pc's met vaste lijn , ik heb onlangs voor mijn vrouw een laptop gekocht . Die wil ik natuurlijk draadloos laten gaan , maar ik krijg geen verbinding . Wat heb ik al allemaal gedaan . De laptop geeft een deel netwerkverbindingen ,ik ga voor de verbinding wat in mijn telenet instellingen ook staat . 2kleine groen streepjes geeft hij aan , daarop geklikt vraagt achter de wpa sleutel , de sleutel ingegeven (en ja de juiste) probeerd contact te maken maar het mislukt . Dan maar eens geprobeerd met andere netwerkverbindingen ook geen soelaas. Dan de laptop langs de modem geplaats , de stekker van de modem eens uitgetrokken minuutje lang , terug ingestoken en dan nog eens geprobeerd , krijg alle streepjes groen , ook geen soelaas.
Door één of andere reden gaat draadloos hier niet , want de vriend van mijn dochter had zijn ps3 meegebracht , en ook vanalles geprobeerd voor contact temaken , want daar moest je dan ook de wpa sleutel ingeven , gaat ook niet. Kan het zijn dat mijn nieuwe modem al kapot is voor draadloze internet te hebben , en hoe kan ik dat testen?

Baloeke
5 December 2011, 01:04
Ben er geen held in, maar op de website van Telenet zag ik, iets van diensten activeren via "mijn Telenet" (http://onlinesupport.telenet.be/content/hoe-moet-ik-mijn-telenet-wireless-modem-instellen).

ghost
5 December 2011, 19:26
Ben er geen held in, maar op de website van Telenet zag ik, iets van diensten activeren via "mijn Telenet" (http://onlinesupport.telenet.be/content/hoe-moet-ik-mijn-telenet-wireless-modem-instellen).

Dat heb ik ook na gekeken en alles is juist .

butskristof
5 December 2011, 19:39
Kan altijd dat er iets mis gegaan is tijdens de productie. Misschien eens naar de klantendienst van Telenet bellen en om uitleg vragen?

compuchrisje
5 December 2011, 23:51
Zit draadloos wel in je pakket?

ghost
6 December 2011, 00:48
Zit draadloos wel in je pakket?
Ja zenne zie aan de rechterkant en als je naar onder scrolt staat het er nog eens op , plus de installateur zei het ook.

http://telenet.be/2688/0/1/nl/thuis/internet/internet-thuis/fibernet-xl.html

ghost
6 December 2011, 18:40
Oef het is inorde , zal ook zeggen hoe.
Dus ik ben in mijn instellingen gegaan via mijn telenet , dan op beveiliging en daar heb ik de draadloos beveiligingsprotocol uitgezet. Kreeg toen natuurlijk , een klein schildje dat er geen beveilige draadloos internet was , toen terug de beveiliging opgezet en heb de wpa sleutel opnieuw in moeten zetten bij de wpa instellingen . Daarna terug op de laptop de wpa sleutel ingegeven en voila het bolt . Merci voor het meedenken deze mag op slot .

compuchrisje
6 December 2011, 23:53
Pffft... en maar koppijn hebben, is het weer iets simpels :lol: