Volledige versie bekijken : Sony Handycam : Sony DCR-HC27



Joline776
19 June 2012, 00:01
Sony Handycam : Sony DCR-HC27
Hoi,

Ik wou mijn goed hart weer eens laten zien...
Mijn neefje moet een project maken op school en vroeg me mijn oude Videocamera.
Op zich geen probleem want ik was al even gestopt met deze hobby.
Nu had hij veel beelden gefilmd voor zijn project en wou hij deze op zijn pc zetten.
Vroeger met mijn oude laptop was dit geen probleem via een firewirekabel.
Nu deze firewire dingen stilletjes aan het verdwijnen zijn , zitten we met een probleem.
Hij bezit het niet op zijn pc en mijn oude laptop geeft de geest gegeven.
Een firewirekaartje bijzetten op zijn pc ging ook niet.
Is er een andere manier om de beelden op de Pc te zetten via de handycam?
Vanaf de handycam via een kabel met usb op de pc?
In ieder geval ik vind geen duidelijk antwoord op google anders had ik dit niet gepost.
Weet iemand het antwoord : Dus voor op de Sony Handycam : Sony DCR-HC27 een kabel die de speciale aan sluiting bezit voor aan te sluiten op de handycam en aan de andere kant een USB voor op de pc?

Hartelijk dank

Fakke_Berto
19 June 2012, 19:59
Dit lijkt me het handigste en het goedkoopste.
http://www.2dehands.be/computer-game-consoles/computer-onderdelen/overige-computeronderdelen/pci-firewire-kaart-124436077.html?qq=pci+firewire+kaart&pcpl=&pc_id=&afd
Suc6.

compuchrisje
19 June 2012, 22:23
Firewire lukt niet meer, zegt Joline juist. Daarom ietsje verder gaan zoeken en ook wat gevonden dat kan helpen.
In dit filmpje (http://www.youtube.com/watch?v=V8IOLE2Bh9c) zelf is het denk ik niet te zien, maar lees wel wat er onder staat bij de reacties.

Ben je de handleiding kwijt, dan kan je die hier (http://www.gebruikershandleiding.com/Sony-DCR-HC27/handleiding-5-60769.html)downloaden.

Je Sony'tje is niet meer van de nieuwste, volgens het merk zelf. Indien je zo'n usb-kabel wil bemachtigen is de eigen site (http://www.sony.nl/product/sdh-minidv/dcr-hc27e/tab/technicalspecs) mss de beste oplossing.

Baloeke
19 June 2012, 22:36
Er bestaan in de handel apparaatjes die analoge beelden kunnen overzetten naar digitaal. Ik vermoed dat je Sony handcam een AV-uitgang heeft, die je kan aansluiten op je TV toestel. Maar in plaats van te verbinden met je TV toestel kan je dat verbinden via een USB ingang van je pc/laptop.

Heb ooit eens in de Aldi een High Speed DVD (http://www.video-naar-dvd.be/index.php?item=dvd-maker&action=article&group_id=13&aid=152&lang=NL)maker gekocht. Zulk toestel is ook in de handel verkrijgbaar. Ook bij onze Sponser Boek en Soft (http://www.boekensoft.com/index.php?p=toebehoren&action=detail&id=140935) is iets gelijksaardig te verkrijgen.

theo2602
21 June 2012, 11:41
Er zijn enkele methode, maar dat toestel om vanaf analoog naar USB te gaan kost wel 35 euro minstens en uiteraard is er beeldkwaliteitsverlies. Als je een HD/DVD opnemer hebt is daar waarschijnlijk een DV ingang op, waardoor je van je camera op HD of DVD kan opnemen. Die opname neem je met bv. Studio terug binnen en dan kan je ze bewerken en alles blijft digitaal. En de beste methode, een goede ziel vinden die nog wel FireWire heeft en het voor jou binnenpakt.

Fakke_Berto
22 June 2012, 19:11
Is er nu echt niemand in de vriendenkring die nog een pc staan heeft met firewire erop? Eventjes vragen en met Windv capturen naar een externe schijf of een usb-stick. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Ik heb hier minstens nog 3 pc's staan die dat kunnen.

compuchrisje
22 June 2012, 22:55
Als Joline in het Waasland woont, kan ze alvast hier terecht.

theo2602
23 June 2012, 08:12
Of in de buurt van Hemiksem. Een USB stift, hoe bgroot ook, is, in elk geval in FAT, wel beperkt in omvang van het bestand. Zeker voor een film lukt dat niet

peenif
23 June 2012, 09:06
Sedert Joline het topic gestart heeft is ze niet meer online geweest :shocked:, zal opgelost zijn zeker :D.