Volledige versie bekijken : MS Word 2007 probleem met voetnoten en pagina-indeling



Bongers
5 March 2014, 03:29
Hallo,

Tijdens het schrijven van een lang document kom ik enkele keren een probleem tegen waar ik tot nog toe geen oplossing voor heb gevonden. Door het gebruik van voetnoten slaat de tekst soms een lege ruimte over en gaat de zin verder op de volgende pagina. Dit is vreemd aangezien er genoeg plaats is op de voorgaande pagina.

Om het schematisch weer te geven; de pagina-indeling zou er zo uit moeten zien:

tekst
tekst
tekst
tekst
scheidingslijn voetnoten

Echter zien sommige pagina's er zo uit:

tekst
tekst
tekst
.......
scheidingslijn voetnoten

De puntjes zijn een lege ruimte waar ik niet kan typen. Als ik verder typ achter de laatste zin komt de tekst op de volgende pagina (terwijl er ruimte genoeg is op de vorige bladzijde). Dus er wordt telkens een ruimte opengelaten boven de scheidingslijn van de voetnoten. Ziet er echt niet uit. Het klinkt waarschijnlijk heel verwarrend, maar komt dit iemand bekend voor of kan iemand me hiermee helpen?

Hier heeft iemand hetzelfde probleem: http://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2010se-word/how-can-i-remove-the-space-above-the-footnote/6bcb9853-74d9-41c0-afd3-9a5c3394171c?page=1

Bij voorbaat dank!

Gr. Bongers

compuchrisje
5 March 2014, 23:08
Je uitleg is duidelijk hoor en blijkbaar lijken er niet zoveel mogelijke oplossingen te zijn. Heb je trouwens de pagina die je daar aangeeft ook verder gevolgd? Op de tweede pagina wordt er een link (http://wordfaqs.mvps.org/NoteSeparators.htm)gegeven. Misschien kan dat het euvel oplossen.

Bongers
6 March 2014, 01:06
Dankjewel voor je hulp compuchrisje. Ik heb die links gezien, maar die helpen helaas niet bij mijn probleem. Het betreft namelijk niet de ruimte tussen de voetnoten en het voetnootscheidingsteken, maar de ruimte tussen laatstgenoemde en de tekst op de pagina zelf.

compuchrisje
7 March 2014, 01:09
'k Heb hier ook wat aan 't uitproberen geweest. Helpt het als je in de pagina-instellingen de marges verandert? Er is ook een bewerkmodus voor voetnoten waar je ook de marges kan instellen. Ik zoek nog verder...

Merel
7 March 2014, 23:55
- Gebeurt het willekeurig of lijkt er een 'maximum aantal regels tekst' te bespeuren bij die pagina's ?

- Kan dit soms verbeteren anderen door de afstandsinstelling tussen regels een weinig te veranderen ?

Bongers
12 March 2014, 00:24
Sorry voor de wat late reactie.

@ compuchrisje
De pagina marges kan ik helaas niet veranderen aangezien ik het format van mijn werk moet gebruiken. Dat is inclusief anderhalve regelafstand. Met een enkele regelafstand lijkt het probleem zich veel minder voor te doen.

@ Merel
- Het lijkt willekeurig te gebeuren. Soms is er maar twee regels ruimte, een andere keer vijf of zelfs meer.
- Bij een enkele regelafstand lijkt het minder. Helaas moet het document 1,5 regelafstand hebben.

Is het mogelijk dat ik een aantal pagina's naar één van jullie PM (of beiden), zodat jullie kunnen zien wat ik precies bedoel?

Merel
12 March 2014, 00:57
Beste Bongers, neem me het mij niet kwalijk maar ik heb momenteel echt geen tijd beschikbaar om mee te zoeken. Anders met plezier. Probeer Google, vooral in het Engels. Men vindt ALTIJD lotgenoten met een identiek probleem ; zodat een oplossing met wat doorzetten meestal wordt gevonden. Sorry hoor. Andere mogelijkheid is hulp vragen bij een MVP Word specialist.

Bongers
12 March 2014, 18:07
Beste Merel, dat is uiteraard begrijpelijk. Ik heb echter al uren gezocht op internet en ben inderdaad lotgenoten tegengekomen. Helaas hebben die ook geen oplossing gevonden en lijkt het een probleem te zijn met de Word 2007 versie.

ghost
12 March 2014, 19:56
Heb je de tweede pagina van uw link ook al gelezen , daar staan precies de oplossingen bij en twee linken ?
http://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2010se-word/how-can-i-remove-the-space-above-the-footnote/6bcb9853-74d9-41c0-afd3-9a5c3394171c?page=2

Ik ken er zelf niks van maar kan af en toe wel eens zoeken voor een ander .
Toevallig deze twee linken ook al gezien ; je weet maar nooit als je iets over het hoofd heb gezien?
http://flwiblogt.wordpress.com/2008/07/02/tip-word-scheidingslijn-voetnoten-aanpassen/
http://www.gratiscursus.be/word_2007/wordles044.htm

compuchrisje
12 March 2014, 23:18
Ik weet niet of je dit een stukje kan helpen om te zien wat er (behalve je tekst en bijhorenden) nog allemaal huist. Druk eens op CTRL+Shift+F8, zodat je verborgen opmaak-elementen te zien krijgt. Het ontsiert het beeld wel een beetje, maar het heeft geen invloed op het afdrukken.
Zie je daar, behalve het pi-teken ook andere spelbrekers ?

Bongers
18 March 2014, 14:34
@ ghost,
Bedankt voor je input. Het probleem is echter niet het voetnootscheidingsteken. Het gaat om de ruimte tussen het voetnootscheidingsteken en de tekst daarboven (de getypte tekst in het document). Op de een of andere manier slaat Word 2007 regels over bij het gebruik van voetnoten en gaat de tekst over op de volgende pagina, terwijl er nog genoeg plaats is op de pagina daarvoor. Het ziet er allesbehalve professioneel uit.

@compuchrisje
Control + Shift + F8 werkt niet, al weet ik wel wat je bedoelt. Is er een knop in het menu om die verborgen opmaak-elementen weer te geven?

compuchrisje
18 March 2014, 20:39
Ik heb mijn werkbalkjes bovenaan misschien wat uitgebreider staan, maar het pi-tje zou bij de sectie Alinea te vinden moeten zijn onder de tab 'Start'
Daar kan je via het schuine pijltje rechts onderaan het tabje nog meer zaken aanpassen, zoals het voorkomen van zwevende regels.

Bongers
26 March 2014, 21:03
Ok sorry voor de late respons. Bedankt voor je hulp. Ik heb het geprobeerd, maar ik zie geen andere opmaak elementen.

compuchrisje
27 March 2014, 00:35
Als er toch zulke lange voetnoten zijn en je hebt geen speling met de marges, dan zit er niets anders op dan het lettertype voor de voetnoot te verkleinen ... of de voetnoot zelf natuurlijk.