• Dossier iCloud

  15 oktober 2010 01:25 door
  Beoordeling

  Zoals bij elke toepassing zijn er voor en nadelen. Ik ga hier alvast mijn mening over iCloud neerzetten. Als je echter zeker wilt zijn of het iets voor u is ja of nee, dan kan je best gewoon gratis registreren en het testen. Buiten wat vrije tijd heb je niets te verliezen.

  Voordelen:

  - Overal toegang tot dezelfde desktop, eender waar u bent. Zodra u een webbrowser ter beschikking hebt, kunt u steeds aan uw documenten in uw eigen vertrouwde werkomgeving.
  - Het feit dat u bestanden kunt delen met andere mensen is ook een leuke optie, op deze manier kunt u snel samen aan documenten werken of een agenda beheren, en door het feit dat u er gemakkelijk een url kunt aangeven is het zelfs niet nodig dat de andere partij iCloud gebruiker is (al is dit wel handiger).
  - Netwerkschijf op uw desktop thuis waardoor u snel bestanden kunt uploaden of downloaden. Deze optie is in zowel Windows, Linux, Mac OS X, Android, iPhone en Windows Phone mogelijk.
  - Buffering van gegevens waardoor u bij uitval van het internet geen enkele letter verliest van het werk waar u zoveel tijd instak.

  Nadelen:

  -Ondanks het feit dat iCloud u het gevoel geeft om op uw eigen desktop te werken, blijft het echter een browser applicatie, waardoor het dikwijls sloom en traag aanvoelt.
  - Functionaliteit van veel van de aanwezige applicaties is vrij beperkt en dus vallen soms toch wel een hele boel opties weg.
  - Werkt alleen optimaal in Internet Explorer, wat mij er dus tot noodzaakt om dit ook als browser te nemen om met iCloud in alle rust te kunnen werken (op moment van schrijven althans).
  - Er is geen geen https of beveiligde verbinding beschikbaar, en deze zal in de toekomst enkel en alleen er komen voor betalende gebruikers.
  -Slechte Nederlandse vertaling. Alhoewel ze hier hun best doen en er 26 talen aanwezig zijn zitten hier toch wel knap wat taalfouten in.

  © Nightraver voor Minatica.be