• 8 GB XPG kit van A-DATA

    15 November 2010 23:17 door
    Een weekje geleden brachten we al het nieuws dat A-DATA een nieuwe 4 GB 2400 MHz DDR3 kit op de markt bracht. Nu voegt de fabrikant aan de reeks een nieuweling toe.

    De lancering van de 4 GB kit kon je hier lezen. Nu breidt A-DATA een vervolg aan de XPG Gaming serie. Zo brengen ze nu een 8 GB dual-channel kit op de markt. De kit bestaat uit 2 modules van 4 GB elk. De snelheid van deze latjes ligt niet zo hoog als die van de kleine broer; 2000 MHz maar wel met dezelfde timings van 9-11-9-27. Het nodige voltage voor deze settings is variërend van 1,55 tot 1,75 Volt. A-DATA brengt deze latjes speciaal uit voor de Intel LGA1156 socket en zouden ook voor de komende Sandy Bridge processors kunnen dienen.
    De latjes gebruiken dezelfde aluminium heatspreaders gebruikt als bij de andere XPG set maar is de PCB gedeeltelijk van koper gemaakt om de warmte beter te geleiden.
    Ook deze set komt met levenslange fabrieksgarantie maar het is nog niet geweten wanneer de set voor het publiek bereikbaar zal worden en voor welk bedrag.
    Bron: Hardware.info