• QuickPort XT van Sharkoon

    8 December 2010 21:33 door
    Fabrikant Sharkoon brengt een upgrade van haar Quickport HDD dock op de markt.

    Dit 'nieuwe' model is de SATA QuickPort XT. Ze is beschikbaar in twee kleuren, zwart en wit en heeft nu een back-up functie aan boord. Hiervoor is een knop voorzien en werkt onder Win XP/Vista/7 met één druk erop.
    Met een docking station als dit kan je een HDD of SSD rechtstreeks verbinden met je PC of laptop. Voor de tool is géén installatie vereist, het is dus 100% PnP.
    Om te beginnen zal Sharkoon van dit vernieuwd model twee uitvoeringen op de markt brengen, een USB 2.0/eSATA model en een USB 3.0 model. Elk model is dan apart nog eens te verkrijgen in zwart met rode led uitvoering of wit met blauwe led uitvoering.
    Vermits nog niet iedereen beschikt over USB 3.0 poorten op zijn PC heeft Sharkoon een USB 3.0 starter kit bijgevoegd. Dit is een zwarte USB 3.0 Quickport met een Sharkoon USB 3.0 Host Controller Card. Dit is een PCI-e insteekkaart dat je 2 USB 3.0 poorten aanbiedt.
    Voor specialisten die willen werken met data-encryptie komt er een CD bij én een digitale handleiding. Verder vindt je in de doos nog een USB-kabel van 1meter.
    De Sharkoon SATA QuickPort XT kan je aankopen voor €19,79. Het USB 3.0 model is iets duurder, €22,79. Wil je de Starter kit moet je €34,90 neertellen.

    Bron: Hardware.info