• Toshiba lanceert nieuwe enterprise SSD's.

    14 December 2010 18:10 door
    Toshiba brengt een nieuwe reeks SSD's op de markt die vallen onder de categorie Enterprise SSD. Dit zijn meestal snellere en betere SSD's.

    De consumenten drives zijn meestal uitgerust met de meer betaalbare MLC chips maar SLC chips geven nog altijd de beste prestaties en betrouwbaarheid. Toevallig wil dit ook zeggen dat ze uiterst geschikt zijn voor Enterprise drives zoals die van Toshiba.
    De nieuwe schijven vallen in de MKx001GRZB familie van de SSD's en komen in 2,5" formaat. Ze hanteren 32nm enterprise-klasse single-level cell (eSLC) flash geheugenchips die adembenemende prestatiecijfers kunnen neerleggen. Sequentieel schrijven kan maximaal aan 510 MB/s. Lezen kan tot maximaal 230 MB/s. Willekeurig lees- en schrijfsnelheden zitten respectievelijk rond de 90.000 en 17.000IOPS. Gelukkig hebben de schijven een SATA 6 Gbps interface zodat ze niet gebottleneckt worden door de maximale interface snelheid.


    De SSD's zullen beschikbaar zijn in 3 capaciteiten, 100 GB, 200 GB en 400 GB en elke schijf krijgt 28% extra gereserveerd voor overprovisionering. De 'levensverwachting' van de schijven zal rond de vijf jaren liggen waarbij er géén beperking is voor de totale opslagcapaciteit. Toch niet bij de twee grootste schijven. Het 100 GB model zal zijn capaciteit bereiken ergens rond de 8 petabytes aan 4k random schrijfbewerkingen.
    De schijven hebben dus een formaat van 2,5" en ze zijn 1,5 cm dik. Het energieverbruik loopt op tot 6,5 watt wat het rendement brengt tot 13.800 IOPS/watt.
    De fabrikant zal in het begin van volgend jaar de eerste samples naar zijn partners versturen en verder in dat eerste kwartaal volgt de massaproductie.
    De adviesprijzen voor deze schijven zijn nog niet bekend.

    Bron: Hexus.net